הרעת תנאים בעבודה

ששת22

New member
הרעת תנאים בעבודה

כמה חודשים אחרי שהתחלתי לעבוד בעבודה הנוכחית אישרו לי לעבוד 8 שעות במקום 9 שעות
השכר שלי לא השתנה אבל הכל היה בע"פ ולא היה איזשהו שינוי בחוזה שלי (למרות שביקשתי)
אחרי שחזרתי מחופשת לידה סיימתי לעבוד כרגיל (8 שעות במקום 9 שעות) בגלל השעת הנקה
עכשיו כשהיא הסתיימה הם רוצים שאני אחזור לעבוד 9 שעות כמו שרשום בחוזה ואם לא זה יורד לי מהשכר

מדובר בהרעת תנאים? אם כן איך אני מוכיחה את זה?

שעות עהודה

על פניו מדובר בהרעת תנאים מכיוון שלמרות הכתוב בחוזה המעביד נתן לך לעבוד שעה אחת פחות כך שזו הסכמה שבשתיקה. מה שיכול לחזק את העובדה שמדובר בהרעת תנאים הוא הזמן שבו המעביד איפשר לך לעבוד פחות. אם זה היה שבועיים לפני חופשת הלידה, לא ניתן לראות בכך הסכמה ושינוי התנאים לטובתך. אם מדובר בתקופה יותר משמעותית למשל 5 חודשים מתוך השנה בה עבדת, אזי מדובר בשינוי התנאים לטובתך וזה יראה כהרעת תנאים.

כיצד מוכיחים:ע"י רישום השעות שבוצע ע"י המעביד או על ידך.

שקדייה

New member
הייתי מנסה למצוא שביל ביניים...

אני מניחה שמאוד קשה לך החזרה לעבודה, זו אכן תקופה לא קלה.....
ויכול להיות ששווה להסביר את זה למעסיק שלך (שכבר הראה שהוא מגלה הבנה קודם), ולראות אולי יש אפשרות לחלק מהימים ככה וחלק ככה? אולי לרכז הרבה שעות ליום או יומיים ארוכים במיוחד- ולקצר אפילו יותר מ-8 שעות את הימים האחרים.

שעה ביום, זה באיזור היומיים וחצי עבודה בחודש, שזה כמו לבקש להוסיף עוד 30 ימי חופש...... זה משמעותי.

שקדייה

New member
בלי קשר למה שאומר החוק....

לא בטוחה פשוט בעניין הזה...

ברמה העקרונית,
האם מעביד שבה להקל על עובדת בהריון, ולהטיב איתה בתקופת ההריון שלה - אמור עכשיו לספוג את ה"על פי החוק ההסכמה שבשתיקה.....וכו'..." זה נשמע למישהו פה סביר?

לא שמתי לב שההקלה היתה בתקופת ההריון

אם זה כך, זה מחליש כמו שאת אומרת הטיעון לטובת אי הרעת תנאים. יחד עם זאת כמו שאשתי אומרת הריון זה לא מחלה לכן המקרה גבולי.

ששת22

New member
ההקלה הייתה הרבה לפני שהייתי בהיריון

לפחות חצי שנה לפני

שקדייה

New member
על פניו זה לא נשמע כמו הרעת תנאים.

אלא כעל איזו אי הבנה אולי.
אישרו לך תקופה מסויימת צ'ופר, את ביקשת שזה יכנס לחוזה ולא הסכימו (כנראה כי לא רצו להפוך את הצ'ופר הזמני להגדרה הרשמית),
כשחזרת- חזרת על בסיס עבודה הקודם של 9 שעות, ממנו נגזרה השעת הנקה, ולכן עבדת 8. (אם פורמט ה-8 שעות היה ממשיך- היית אמורה לעבוד 7 שעות אני חושבת...)
ועכשיו כשאת רוצה את הצ'ופר שקיבלת פעם לפני הלידה- לא רוצים לחזור לפורמט הזה.

אני לא בטוחה שמדובר בהרעת תנאים.
אולי את יכולה למצוא איזה משהו שקשור לזכויות יולדת שלך .

אגב, למי את רוצה להוכיח?
לא יותר כדאי להגיע להבנה, לחפש איזו פשרה לפני שרצים לחוזה ולחוק? (בהנחה שאת רוצה להמשיך לעבוד שם, ולא למצוא את עצמך בחוץ ברגע שחוקית יתאפשר להם)

ואמירה אחת קטנה וכללית, לא קשורה בכלל אלייך ולעניין- שנת 2014 מסתמנת כשנת משבר. כמו שאני רואה, וכבר מתחילה לראות ממה שקורה סביבי- יהיו הרבה פיטורים. בפיטורים הולכים קודם כל מי שלא טוב מקצועית, אחריו מי שיושב על משבצת שכר גבוהה מידי, ואחריו מי שהוא טראבל מייקר (בעיני הארגון. לא נורא משנה פה מה ברמה האובייקטיבית).
אני חושבת שמי שרוצה לשמור על מקום העבודה שלו לשנה הקרובה- כדאי לו להחזיר את החרב לנדן....

ששת22

New member
צודקת, אני ממש לא בגישה של לעשות בלאגן

אני מתכוונת לנסות לדבר ולהסביר שהשעה הזאת חשובה לי
אבל רציתי לדעת בכל מקרה מה החוק אומר. לפי מה שאני מבינה החוק לא ממש ברור.

שקדייה

New member
אני חושבת שהחוק דווקא ברור בעניין הזה...

רק כנראה שלא האורים והתומים של עולם המשפט משתתפים בשרשור הזה...
יש פה כמה בנות שהרבה יותר בקיאות פה בחוקי עבודה (כמו ומרגריטה למשל..)- אני מציעה שתחכי לדעתן.

בכל מקרה, גם כשהחוק מאוד ברור, המקרים לא תמיד נופלים בדיוק בתוך המשבצת המוגדרת על ידי החוק...

אני מבינה שהשעה הזו חשובה לך, אבל את צריכה להבין מצד שני שהבקשה שלך שקולה להוספה של 30 ימי חופש בשנה...

Indie62

New member
איך את רואה שזו שנת משבר?

בדיוק היה לי דיון על זה עם מישהו. כאן יש נתונים שהשנה מעולה והוא טען שאנחנו לא מבינים מה באמת קורה ושזו הולכת להיות שנה נוראית.

שקדייה

New member
אני כבר מכירה את הסימנים ומריחה את זה....

בשמחה אתן לך את השנקל שלי, אבל מעדיפה שלא על גבי הפורום הזה....

Indie62

New member
אשמח בפרטי :)

יעזור לי לתכנן כמה זמן להקצות לפקק בהרצליה פיתוח בפגישות עתידיות

ניצן 29

New member
הנתונים "היפים" הם מלמעלה.

מלמטה זאת אומרת ברמת הרחוב\ האנשים זה לגמרי מורגש...
נראה לי שמי שזוכר את התפוצצות הבועה ב 2001 יכול להריח את אותו הריח...
מצב הרוח (נתון שמאוד משפיע על קניות ועל הכלכלה בגדול) מאוד ירוד, לשכבות רבות בעם אין תקווה וזה נובע מהכלכלה ומחלחל לכלכלה

Indie62

New member
יכול להיות שזה הפוך?

אני זוכרת את 2003-2004, הבורסה השתוללה ושברתי את הראש איך זה, כי הרי ברחוב היה מיתון עמוק. שנה אחרי כן, השפע היחסי הגיע לאותו חלק בעם ששפע אי פעם מגיע אליו, ובכללי למעט אצל אלה שתמיד בתחתית (אחוזר הולך וגדל), הייתה תקופה בסדר.
עכשיו שוב הבורסה משתוללת למרות שברחוב המיון עוד מורגש. אולי זה הולך בכיוון הזה?

Kermit2m

New member
אני לא מבינה בחוק כלום

אבל ההגיון הישר שלי אומר שאין שום קייס להרעת תנאים.
העובדה היא שהם צ'יפרו אותך תקופה מסויימת, וכעת החליטו להפסיק. מאוד יכול להיות שנתת להם סיבה טובה מדוע את רוצה לעבוד רק 8 שעות, והם הבינו שמדובר במצב זמני. אני חושבת שזו די עזות מצח שלא לאמר כפיות טובה לקרוא לזה הרעת תנאים.
שימי לב שהם עדיין גמישים איתך ומאפשרים לך לעבוד 8 שעות, פשוט זה ירד לך מהשכר. יש מקומות עבודה שלא היו מוכנים לאפשר לך לעבוד פחות שעות, גם לא תמורת שכר נמוך יותר.

למעלה