הרעלת קיבה

הרעלת קיבה ../images/Emo5.gif

חבר שלי הורעל ואין לו מושג ממה.לחץ דם גבוה, הקאות, בחילות וכל הסיפור. מה אני יכולה לעשות למענו? אני רוצה לקפוץ אליו לטפל בו, אלב חוץ מאורז לבן מבושל בלי תבלינים ותה ירוק בלי סוכר אני לא מכירה שום דבר. הדברים האלה בכלל יעילים? האורז אני יודעת שכן, אבל מה עוד יש?

טוטס

New member
מי אבחן שזוהי הרעלת קיבה?

יש כבר תקופה ארוכה וירוס של הקאות, וייתכן שזה מה שהוא חטף (ובמצב זה אני במקומך הייתי שומרת מרחק - כי הוא מאוד מאוד מדבק). בכל מקרה, המלצה שלי היא דווקא לא לאכול כלום...לפחות למשך 24 שעות - המזון סתם יכביד עליו כרגע (ואני בספק אפ בכלל יש לו תיאבון), כך שרצוי דווקא לתת לקיבה להרגע ולא להכביד עליה עם מאכלים כאלו ואחרים. השתייה לעומת זאת מאוד חשובה, אך מכיוון שהוא מקיא, רוב הסיכויים כי לא יצליח להחזיק בבטן כמויות שתיה גדולות ולכן אני ממליצה לקחת כף מים כל 5 או 10 דק' (שימי לב שאך ורק מים ולא תה משום שבתה - גם ירוק -יש קפאין אשר מייבש עוד יותר את הגוף!!). האם הוא גם משלשל? הנה עוד כמה תרופות סבתא להקאות: חומץ תפוחים - כפית אחת של חומץ בתוך חצי כוס מים. במקרה של הקאות, רופא ילדים המליץ על קרטיב, זה גם נוזלים שנכנסים לגוף בהדרגה, וגם מתיקות שהיא טובה נגד ההקאה חליטת עלי מרווה חזרת: מגוררת אשר מונחת על בד שמונח על החזה תקל על הקאות חוזרות ונשנות קינמון: מרפא שלשולים ומפסיק בחילות והקאות - חליטה, כפית שטוחה או מקל קינמון בכוס מים רותחים. איפיקקואנה: רבע כפית אבקת חרובים עוצרת את ההקאות חליטת זעתר, רצוי טרי הסבתות היו טובלות מגבת בעראק ומניחות על הבטן. למה??? ככה !!!! זה עבד וזה עדיין עובד. קוקה קולה? אמרנו? קולה ללא הגזים, בכפית, אחת לכל מספר דקות, תיספג, ותפסיק גם היא את ההקאות. החלמה מהירה

../images/Emo12.gif כתבת: "חברי הורעל"

ואני אומרת חד וחלק, כי במקרים שקיים חשד להרעלה כל שהיא, מזון או אחרת ! באופן מיידי לגשת לחדר המיון הקרוב הרעלות, והרעלות מזון בעיקר, חייבות להיות מדווחות למשרד הבריאות, זה בשביל ההתחלה. בנוסף - ישנו בארץ מכון " המכון הארצי למידע בהרעלות מכון זה שוכן בבית החוליםרמב"ם בחיפה, נמצא בקשר עם כל המרכזים הרפואיים בארץ, ועם כל מרכזי ההרעלות בעולם !!!! אכן ייתכן כי חברך סובל מהרעלת מזון, או אז - יש לבודד את מרכיב ההרעלה ולטפל בו בנפרד, שכן כל החדרת חומרים נוספים למע' העיכול יכולה להוות קטליזטור לגורם ההרעלה שאינו ידוע לך, ולהרע את המצב. אני חוזרת ומדגישה!!! בכל מקרה של חשד להרעלה מכל סוג שהוא, לפנות מיידית לחדר מיון !!!! מקווה שהכל עבר בשלום הרבה בריאות עם הרבה זהירות.

אוקיי, זה אכן היה ווירוס.

בסוף, עד שלישי בבוקר הוא כבר יצא מזה. הקטע, שאני נדבקתי ועדיין סובלת -.-" ככה גומלים לי על זה שניסיתי לעזור?!

למעלה