הרעלת מים

znetanel

New member
הרעלת מים

שלום רב! רציתי לדעת אם יש מונח כזה "הרעלת מים" ואם כן היכן אוכל למצוא חומר בעברית אודות הנושא?

ניב נ

New member
לא ניתקלתי בחומר בעיברית

מה שלא אומר שאין. באופן כללי הדבר נובע משתיית מים מרובה בזמן קצרדבר שיוצר דילול של הדם. התנפחות התאים ואולי גם התפוצצותם

znetanel

New member
ובאנגלית?

קודם כל תודה לך על היענותך להודעתי. אני צריכה חומר כתוב על הנושא. אתה אומר שאין חומר בעברית, תוכל להפנות אותי למקום בו כתוב באנגלית?

zola

New member
לא מזמן היתה כתבה בידיעות במוסף

הבריאות(ביום ראשון לפני שבועים-שלושה ליד הכתבה על הלחם-למי שבמקרה יש ויכול לסרוק).בכול אופן לי אין את זה מול העינים ואני מדבר מזכרוני. הרעלת מים היא תופעה של דילול הדם ממלחים וחומרים אחרים שנגרמת עקב שתיה מרובה.אגב,בספורט בעיה זו מחריפה כי אז הגוף מאבד מלחים גם בהזעה. הסימטומים של ההרעלה זה כאב ראש,בחילות ובמקרים קיצונים-גם התעלפות. בשביל להימנע מכך אסור לשתות כמויות רציניןת של מים במכה כי אים לשתות כמויות מדודות וביניהם הפסקות של אוכל(גם המשקאות האיזוטונים מומלצים). בכול אופן,ענין השתיה וההרגשה שאחריה זה ענין אינדבידואלי רק תקפיד שאין לך את הסימפטומים הנ"ל-בעיקרון מומלץ לשתות 12-14 כוסות ביום אבל גם כמות של כ-20-24 כוסות ביום(עים הפסקות!)לא אמורים לגרום נזק.

zola

New member
לגבי הרעלת מים וספורט.

כמו שכבר צינתי בכתבה נאמר שהרעלת מים יותר קריטית כאשר עושים ספורט וזאת מכיוון שנפלטים מלחים מהגוף דרך ההזעה.בנוסף,אני יודע שבספורט הוצאת נוזלים נמוכה עד לא קימת ובכך הגוף "אוגר" נוזלים(בדיוק כמו שקרה לבחורה המסכנה)ובכך מידלדל עוד יותר מאגר המלחים בגוף. כפי שכבר צינתי,הכתבה המליצה לספורטאים על משקאות איזוטונים,ותוספת שלי-לדעתי צריך לאכול משהו קל כשחצי שעה-שעה לפני הספורט.

למעלה