הרעלות

galvin

New member
הרעלות

שלום, הייתי מעוניין לדעת מהו טיפול ראשוני מומלץ לכלביים \ חתוליים שהורעלו, לפני שניתן להעבירם לטיפול וטרינרי (מפאת מרחק וזמינות רכבים). האם מומלץ לעודד הקאה? הם מומלץ לתת נוזלים אוראלית? תודה.

כל מקרה לגופו

זה מאד תלוי במצב בעל החיים, בסוג הרעל, בזמן מהבליעה, ועוד. קודם כל צריך להרים טלפון לוטרינר - הוא יחליט בזמן אמת מה להמליץ. בגדול אני לא אוהב גרימת הקאה בבית כי זה מאד לא מבוקר ואם כבר יש סימנים של מערכת העצבים זה יכול לגרום לאספירציה (שאיפה של תוכן ההקאה לראות) שיכולה להרוג את החיה. למה אתה שואל?

לפני שנים מת לי כלב מרעל

כשהייתי ילדה. הוא בלע מה שהיו מפזרים פעם בקיבוצים- קראו לזה תרדמון. הוטרינר אמר לאבא שלי שהוא היה צריך לחמם אותו, שהרעל גורם לירידת חום הגוף בצורה דרסטית- זה נכון?

בעקרון זה נכון

אבל זה לא עד כדי כך פשוט תרדמון יכול לגרום גם לעוויתות, בעיקר בשלב הראשון של ההרעלה. וכדי לתמוך בגוף מאד כדאי לתת אינפוזיה (כי הם לא יכולים לשתות) ולעקוב. כמובן שאם תופסים את זה מספיק מוקדם, אפשר לבצע גם שטיפת קיבה. לתרדמון לצערי אין חומר ספציפי שהופך את פעולת הרעל, אבל כיום הוא לא נפוץ וכמעט לא נתקלים בהרעלות שלו

כן...מצאנו אותו הרבה זמן לאחר בליעת

הרעל, אבא שלי עשה לו החייאה, והוא התאושש קצך ואז הוא טס איתו לוט' שלא הצליח להציל אותו. זה היה הכלב הראשון שלי. אני מאוד מקווה שהיום אין את ההרעלות המחרידות הללו בקיבוצים.

למעלה