הרניה-ניתוח נוסף

meddog

New member
הרניה-ניתוח נוסף

שלום, בחודש מאי האחרון איבחנו אצלי בקע במפשעה בצד ימין. עברתי ניתוח (בשיטה הרגילה, לא לפרוסקופי) באמצע חודש אוגוסט והכל היה בסדר מאז. בתחילת חודש אוקטובר ירדתי לאילת לצלול עם חברים. אחרי שחזרנו, התחלתי להרגיש באולי יש לי בקע בצד שמאל. הכירורג אישר את אבחנתי. רציתי לשאול האם לדעתכם הצלילה היא זו שגרמה לבקע? כי הכירורג אמר לי בזמנו שאין מניעה לצלול כל עוד אני לא מרים משקלים כבדים, וזה מה שעשיתי (עזרו לי עם הציוד וכיו"ב). יש אפשרות שאנותח בנובמבר הקרוב, ורציתי לדעת אם זה לא מסוכן, לעבור ניתוח נוסף בהרדמה מלאה בטווח כה קצר? או שאולי כדי לחכות לפסח או לקיץ? בנוסף, רציתי לשאול האם להסתפק באבחנה של הכירורג לגבי הצד שנותח כבר או שכדי לבדוק באמצעי הדמיה כלשהו ולוודא שבאמת אין נזק בצד שנותח? תודה למשיבים:)

נתוח בקע נוסף

אין שום מניעה מבחינת ההרדמה לעבור ניתוח נוסף בפרק זמן כזה. לא סביר שהבקע נגרם בגלל הצלילה. הוא כנראה היה קיים ולא הורגש, ומסיבה כלשהי רק עכשיו החל לבוא לידי ביטוי. לרוב ניתן להתבסס על בדיקה גופנית של רופא מנוסה שמאבחן בקע ואין צורך בבדיקות הדמיה. לעיתים אם יש ספק באבחנה, הדמיה משמשת ככלי עזר. בברכה

meddog

New member
בהמשך לשאלה הקודמת

מאז הצלילה אני מרגיש לפעמים כאילו הבקע בצד שנותח חזר. אותו רופא שבדק אותי אמר שהכל תקין בצד שנותח והתחושות נובעות מהגדילה של הרקמה מסביב לשתל. איני חושש מניתוח נוסף, אני רוצה לפתור את הבעיה אחת ולתמיד, על מנת שאוכל לחזור לתפקוד כמו שהייתי לפני שאובחנתי. לאור העובדה שאותו רופא פספס את הבקע בצד השני, האם לדעתך כדאי לבדוק באמצעות הדמיה את שני הצדדים שוב? בנוסף, באיזו שיטה כדאי לבצע את הניתוח הנוסף? לפרוסקופית או רגילה? האם בכלל אפשר לבצע ניתוח לפרוסקופי לאחר שבוצע ניתוח בשיטה הרגילה? תודה מראש :)

המשך

אין שום בעיה בדרך כלל לעשות ניתוח לפרוסקופי, למרות שכבר נותחת בשיטה פתוחה. לגבי בחירת ניתוח- פתוח או לפרוסקופי, לכל ניתוח יש את היתרונות והחסרונות שלו. במידה ויש בקע חוזר בצד שכבר נותח, ניתוח הבחירה מבחינתי הוא לפרוסקופי, אבל צריך להיות משוכנעים שיש בקע חוזר. הבדיקה החשובה ביותר היא בדיקה של כירורג מנוסה. בדיקת אולטרסאונד למשל מהווה בדיקת עזר. לגבי ניתוח של הצד השני- ניתן לבחור או בלפרוסקופיה או שוב בניתוח פתוח. אם אתה לא שקט לגבי האבחנה, פנה לחוות דעת נוספת של כירורג. בהצלחה

למעלה