הרמת רצועות דשא

chenc17

New member
הרמת רצועות דשא

שלום שמי חן ואני גנן מתחיל/צעיר. ברצוני להרים דשא בגלל מערכת השקיה לקויה מאוד (אני רוצה להוציא/לבדוק אותה). צינורות ההשקיה נמצאים בעומק של 15-30 ס"מ מתחת לפני האדמה. איך אפשר בקלות (יחסית) להרים רצועות דשא? יש איזה כלי מיוחד שעושה את זה קל יותר או שפשוט לחפור עם את חפירה? תודה מראש לכל העונה, חן :).

ruven46

New member
לא יודע אם קוראים לזה"סכין דשא"?

אך יש לי אחד כזה, ויש לו ידית T מעץ והוא נראה כמו כף חפירה - שטוחה ! אתה מסמן לך את התוואי שאותו אתה רוצה לחתוך, ועם ה'סכין' הזו אתה חותך את הדשא בפס ארוך תוך לחיצה עם הרגל על הסכין (כמו באת חפירה..) וחותך את הדשא, מרים אותו, מסדר את ההשקייה ומחזיר את הדשא, למקום ! בהצלחה

oh yes

New member
יש כלי מיוחד שעושה את זה

ידני, לא חשמלי, ונראה בתפעול כמו המכסחות הידניות הישנות. במקום סכינים יש לו מעין להבים שנדחפים מתחת לקרקע ומרימים את הדשא. אני מתאר לעצמי שאולי תמצא חנות גדולה שתשכיר לך כלי כזה.

asio

New member
הרמת דשא

האם מישהו יכול לתת לי כאן לינק לתמונה של הכלי הזה ? תודה שמעון מכרכור

oh yes

New member
מצאתי - זה מין מהפך כזה

אולי לא בדיוק מה שיש בלינק, אבל קרוב מאוד. רואים לעיתים קרובות בתוכניות הגינון של הבי בי סי. http://viking-garden.com/english/products/lawnmowers/index_scarifier.htm

aviah

New member
הכלי של ראובן

נקרא תוחם דשא. כלי טוב של חברת גרדנה עלה לי 150 שקל אבל יש גם פשוטים בחמישים. השתמשתי בו כדי לחתוך ולהרים דשא כשכיסחתי מתז(...) והייתי צריך להגיע אל ההברגה שלו שנצמאת על הצינור. כלי מצוין, והדשא התאושש במהירות.

ruven46

New member
....ואני חשבתי........, ../images/Emo6.gif

שתוחם דשא ...זה הפלסטיק הירוק הזה...שעוצר את הדשא מלשלוח שלוחת לגינה.....,

aviah

New member
יכול היות, יש קשר בין השניים

המכשיר משמש ליצירת חריץ לתוכו דוחפים את הפלסטיק הירוק.

אני השתמשתי עם קילשון

חותכים בסכין חדה את הדשה בקו הרצוי מכניסים את הקלשון בצד הרצוי ומשתמשים בו כמנוף. והופלה.

למעלה