הרמוניה

aion321

New member
הרמוניה

היי,
יש לי בגרות במוסיקה עוד מעט ואני צריך המלצה לספר טוב או לספרים שמסכמים את ה20 נושאים ראשונים של הרמוניה, ואת כל נושא התאוריה..
תודה.

היי לך

אם יש לך בגרות בהרמוניה איך למדת עד היום?
יש ברשת הרבה מידע צריך קצת "לגגל"
כרגע אינני מכירה ספרי לימוד בהרמוניה
יכולה לנסות לחפש ברשת
יש בויקיפדיה ערך http://he.wikipedia.org/wiki/הרמוניה

וגם כאן בקישורי הפורום...
בהצלחה

http://www.tapuz.co.il/forums2008/links/default.aspx?forumid=244&cId=2894

מורה לפסנתר אורנה 0545870569

aion321

New member
RE: היי לך

עד עכשיו המורה שלי למדה אותי מהידע שלה, פשוט הסיכומים שלי מפוזרים ואני מעדיף את כל החומר לפי הסדר.. תודה רבה!

ספרים בהרמוניה

הכי מקיף ומסודר לדעתי זה harmony and voice leading של שכטר.
אם אתה רוצה בעברית יש את "הרמוניה טונלית" של דן הנדלסמן (שני כרכים). הוא הרבה פחות מעמיק ומקיף אבל ברור ותמציתי ומצויין לנושאים של בגרות.
רק שים לב שבבגרות חייבים לכתוב הכל ברישום למקהלה ובכל הכרך הראשון יש רק רישום לפסנתר, וגם שבספר של הנדלסמן אין התייחסות לבס ממוספר, תוכל להשלים את זה מהאינטרנט.

עוד כחצי שנה אני אוציא חוברת לימוד לתלמידי הרמוניה בהוצאה פנימית של בית הספר שאני עובד בו ואז אשמח לשתף...כרגע זה מה שאני יכול להמליץ (חוץ מקורלים של באך...)

1Reebok

New member
פשש, סחטיין עלייך

aion321

New member
אוקיי תודה

אני אקנה איזה ספר.. אבל אני אשמח אם תשתפי אותי בספר שלך, את מגישה לבגרויות?

היי

אני מגיש לבגרות בהרמוניה השנה פעם ראשונה בתיכון שאני מלמד, וכותב את החומר תוך כדי. זה משתלב לי עם תעודת ההוראה בתור עבודת סיום של איזו סדנא. כשזה יהיה מוכן אני אשמח לשתף, בינתיים אשמח לענות על שאלות אם יש לך

בהצלחה

karmititu

New member
חשוב לציין

שהספר של שכטר, מוערך ככל שיהיה - הוא ספר עם השקפה שנקריאנית על ניתוח הרמוניה טונלית. פונקציית הסוב דומיננטה כמעט ואינה קיימת בו - חשוב שתתאים את עצמך למה שנדרש בבית הספר שלך. הספר זמין באופן פיראטי באינטרנט אבל לא שמעת את זה ממני כי זו עבירה.
הספר של הנדלסמן חסר ולא מתאים ללימוד עצמי אלא רק בעזרת מנחה.

מזל טוב לרגל פרסום הספר שלך. אשמח לקבל עדכון

נכון ונכון

שכטר מתייחס כמעט לכל דבר שתמצא כהרחבה כלשהי של דרגה ראשונה וחמישית, או הובלה כלשהי מאחת לשניה. מהשם "סוב דומיננטה" שמכיל בתוכו את המילה דומיננטה אנו למדים שאיך שלא נחשוב על זה יש בזה משהו. כמובן שיש גישות אחרות שראויות ואני גם מודה שאני ממש לא מומחה לנושא ולא חקרתי את כל הגישות. אבל הוא כן מסביר בצורה ברורה פחות או יותר, יסודי ומקיף, ונותן דוגמאות מוצלחות. כמובן שהוא לא מתאים לתיכון (רגיל לפחות) כי הוא כבד ובאנגלית ולא תמציתי. בתיכון צריך לבחור את הדברים החשובים ביותר וללמד רק אותם, אחרת זה לא פרקטי ורק מבלבל.
לגבי הנדלסמן נכון שהוא חסר אבל זה מבחירה, כדי שיתאים לתוכניות לימודים יותר צנועות ויותר תמציתיות, וכל ספר לימוד צריך מנחה, למשל כדי לבדוק את התרגילים ולענות על שאלות. כמו בכל דבר, צריך לקחת את הדברים הטובים מכל מקור.

ומה שאני הולך "לפרסם" הוא ממש לא ספר, אלא אוגדן צנוע בהוצאה פנימית של בית הספר, שישאר בשלב זה רק שם ויתמקד בחומר שיש לבגרות ולא מעבר, במקרה הטוב הוא יקבל ספירלה

פשוט חומר עזר לתלמידים במגמה...אשמח להמשיך לדון בזה בכל אופן

למעלה