הרמוניה עם אנשים (4)

הרמוניה עם אנשים (4)

בשרשור הקודם יה-יה רשמה על הבוסית שלה (שעכשיו היא כבר לא הבוסית שלה אגב
). איך אתם מסתדרים עם אנשים? כשאתם נתקלים בקושי, אתם משתמשים בטכניקה כלשהי (למשל, לראות שהאדם מולכם מרגיש הכוכב הראשי בסרט שלו)? ואיך באמת הייתם רוצים לתקשר עם אנשים אחרים? (אם הכל היה אפשרי מבחינתכם)

יעל :-)

New member
../images/Emo12.gif השרשור הקודם

היה באמת לפני שנה ו-3 חודשים או שיש לתפוז בעיה?? ובקשר לשאלה.. באופן כללי, נראה לי שאני משתדלת להסתדר עם אנשים ולא להגיע למצב של ויכוחים או מצבים לא נעימים. למשל, אם אני בתוך מסגרת מסויימת, מעדיפה להיות בסדר עם כולם (גם עם אלה שפחות נראים לי). אני יודעת שלא תמיד זה טוב, כי לפעמים אני מוותרת או מעדיפה לשתוק, אבל אני לא ממש אוהבת להכנס למצב של עימותים, וגם לא ממש יודעת לעמוד על שלי במקרים מסויימים. איך הייתי רוצה לתקשר? הייתי רוצה פשוט לתקשר באותה צורה שאני ארגיש שהיא נכונה לי באותו רגע. לרוב נראה לי שהייתי רוצה פשוט להביע את מה שיש לי בפנים, לחיוב או לשלילה. בלי לשפוט או לבקר את עצמי, בלי לפחד להגיד את מה שאמת אני חושבת. להיות שלמה עם עצמי ולדעת לא להתחרט על זה אחר כך. וואו.. ממש לא חשבתי שאני אגיב על זה עכשיו, ולא כך. אבל יצא לי

ניסית להביע את עצמך בחופשיות?

את יכולה לנסות להיכנס לדמות עם ביטחון עצמי, שמביעה את עצמה בחופשיות וכדומה..... ואז אולי בהתחלה תרגישי שאת משקרת לעצמך... ולאט לאט זה יהפך להיות חלק ממך. אגב.... אנחנו סך כל האפשוריות ברגע נתון. אנחנו בכל רגע מבטאים חלק מסויים מתוך סך כל האפשרויות שבנו. עוד שאלה: האם יצא לך כבר להתנהג פתאום באופן שאת לא רגילה, והופתעת מעצמך? זה בדיוק זה. אם יצא לך, אז ביטאת אפשרות שאת בדרך כלל לא מבטאת. אבל היא שם. מקווה שעזרתי

New member
תודה על התגובה שלך

קראתי את התגובה כאשר פרסמת אותה, אבל עדיין חושבת על מה שכתבת. קשה לי לענות כרגע על השאלה שלך. מן הסתם היו מקרים שניסיתי להביע את עצמי, אבל יצא שנפגעתי מאחרים מכל מיני סיבות. נראה לי שהבעיה העיקרית היא יותר בחשש מתגובות של אנשים לדברים שאני אגיד או אעשה. בין אם זה להביע משהו חיובי, לפעמים יש תחושה שזה לא הדדי גם מהצד השני, ואז אני מתחרטת. ואם זה משהו כביכול שלילי, למשל אם מישהו פוגע בי, אז הדבר הנכון לפעמים הוא להגיב בהתאם למה שקרה, ואני לא אוהבת להגיד דברים שעלולים לפגוע באחרים. אני יותר מדי מזדהה, ומרגישה רע עם זה. אז בכל מקרה יוצא שאני נשארת פגועה. ולגבי השאלה השנייה... נדמה לי שהיו כמה רגעים מעטים כאלו בחיי. לא חשבתי על זה בדיוק בצורה הזו. כלומר, אני יודעת שאפשרות כזו קיימת מן הסתם, אבל אם אשתדל להזכיר לעצמי את הרגעים בהם כן התנהגתי בצורה שאני לא רגילה אליה (ושזה היה לטובה), אולי זה יגרום לי להעיז שוב. תודה

../images/Emo24.gif ../images/Emo39.gif

והאם הספרים שקראת (לחיות מתוך שמחה ועוד), עזרו לך להביע את עצמך יותר בחופשיות, או שעזרו לך לשינוי אחר בנושא? אני אנסח את זה אחרת: את מרגישה שאם תיישמי את מה שרשום בספרים שאת קוראת, אז תהיה התקדמות בתחום הזה עבורך?

New member
../images/Emo140.gif

באופן כללי, ספרים שאני קוראת משפיעים עלי. רק לפעמים אחרי שאני מסיימת לקרוא, הזמן עובר, אני שוכחת להזכיר לעצמי את מה שקראתי ודברים חוזרים קצת למצבם הקודם. עד עכשיו דברים השתנו יותר בדברים הקשורים לי אישית, ולא בנושאים המופנים גם החוצה לסביבה. בימים אלו אני קוראת את "לחיות מתוך שמחה" כך שזה די חדש לי. אני נהנית מכל רגע ולכן קוראת אותו יחסית מהר, במקום לקרוא לאט ולתרגל כל מיני דברים שרשומים שם. הספר כבר יצר בי תחושה של שמחה ורצון לשנות את המצב הקיים, אבל עד שלא אתחיל באמת להעיז ולעשות משהו, אני לא אדע. מקווה שאצליח בעזרתו ובעזרתי להתגבר על כל מיני מחסומים שיש לי. אם אני איישם את מה שרשום בספרים, אז תהיה התקדמות. רק שדברים לא משתנים תוך דקה. זה תהליך

אני מסתדר די טוב עם אנשים ...

ואם הם לא מסתדרים איתי זו בעיה שלהם
(זה אומנם בצחוק אבל אומרים "שבכל צחוק יש קצת מן האמת") ברצינות עכשיו... לא קשה להסתדר איתי אני גמישה, אני לא אוהבת עימותים לא נכנסת אליהם ולא מחפשת אותם בחיי (לכן רוב הזמן הם לא חלק מחיי). אין לי צורך בטכניקה מיוחדת, הטכניקה היחידה שלי היא רק להיות עצמי כנראה הגמישות כלפי אנשים שונים ממני עוזרת לי להשאר נאמנה לעצמי.

basket case

New member
טכניקות..

כמה טכניקות פשוטות אך מצויינות להתמודד עם אנשים מתסכלים: *כפי שאמרת - לחשוב שהאדם הזה חי בסרט משלו *פשוט להישאר רגועה, ולחשוב לעצמי שאני לא צריכה להתעצבן בגלל המחשבות של אותו בנאדם, כי לכל אדם יש מחשבות משלו ואני לא יכולה לצפות ממנו להיות כמוני. *להעלות בראשי מנטרות חיוביות לגבי עצמי, לחיזוק הביטחון העצמי.

למעלה