הרמוניה עם אנשים (2)

הרמוניה עם אנשים (2)

בפעם הקודמת נשאלה השאלה מה זה אומר לכם להיות בהרמוניה עם אנשים. התשובות היו: -על מנת להשיג זאת, יש להיות בהרמוניה תמידית בינינו לבין עצמנו (אושר תמידי)???? -הרמוניה מטרידה אותנו רק כשאיננו נמצאים בהרמוניה. כש"משהו" לא מסתדר. מצא את ה"משהו", ומצאת את המפתח. -כאשר אנחנו חיים בהרמוניה עם עצמנו ואנחנו חיים שלא מתוך הצורך ל"קנות" את האנשים הסובבים אותנו אלא לשם הנאה מחברתם - אנו מגיעים להרמוניה עם אנשים -עידו כתב שהוא לא מרגיש נוח עם אנשים לפעמים יש לכם השגות על התשובות? אתם רואים את הדברים אחרת? אתם מסכימים? יש לכם רעיון לתת לעידו?

תשובה למיכל על שאלה קדומה!

השאלה של מיכל! התשובה שלי: אם אני אתנהג כמו שאני באמת אני חושב שיחשבו עלי שאני בן אדם נהדר! אבל זאת לא הבעיה, אני לא מרגיש אני(כלומר עידו) ליד אנשים למשל שאני רוצה להכיר! כלומר כאילו אני נסגר פנימית, לא מצליח להיפתח אל האנשים, מרגיש טיפ טיפה לחץ, פוחד להוציא מילה שלא במקום, וזה מה שאני מרגיש.

מה ההשלכות שאתה מדמיין שיהיו?

חהחהחה, רציתי להרחיב את השאלה שבכתורת, אבל אז לחצתי על הלינק ל"שאלה של מיכל" וראיתי שהיא שאלה אותך בדיוק את אותה שאלה. אז בוא ננסה משהו קצת אחר: אולי אתה לא מייחס חשיבות מספקת ליצירת הקשר עם האנשים הנ"ל? (האם מדובר בעיקר בבנות או באנשים בכלל?) חכה! לפני שאתה פוסל את שאלתי על הסף, אנא תקרא עד הסוף
זאת אומרת, אולי במוח שלך זה לא ממש חשוב אם תיצור איתם תקשורת או לא, אז "למה בכלל לנסות?" (מממ, אולי יש לך דברים יותר חשובים לעשות
) (נסה להיות מודע למה שקורה במוח שלך. מהם הדברים האמיתיים שעוצרים אותך? מהן הסיבות האמיתיות שדבר כה פשוט וטבעי כמו יצירת קשרים עם אנשים שמעניינים אותך איננו מתגשם במציאות? איזה שטויות מוכר לעצמך "שר המיגבלות" הפנימי שלך ובאיזה תרוצים הוא משתמש?) כדי שתצליח להתגבר על בעייתך, יהיה עלייך לראות את התהליך בדימיונך, ולחוות את ה*הנאה והתענוג* הגלומה ביצירת הקשר עם האנשים הנ"ל. זאת אומרת, עלייך לחוות ממש הנאה פיזית בגוף בעת שאתה מדמיין אותך יוצר תקשורת איתם ומדבר איתם. תחילה עליך לחוות את גופך נינוח ורגוע (את ההנאה אתה חש בכל מקרה) ולאחר מכן מתגברת בך חויית ההנאה ומתעצמת כתוצאה מן השיחה. אם אתה מעונין באמת להתגבר על הבעייה אז אני אוכל לעזור לך בזה (כאן ועכשיו באמצעות הפורום). אבל רק אם הבעייה מספיק מטרידה אותך על מנת שתעשה *כל מה שצריך* על מנת לפתור אותה. אם אתה מעוניין, אז הצעד הראשון הוא לענות על כל השאלות ששאלתי אותך בהודעה זו! קסם אמיתי

היי קסם תודה רבה!

אני ועוד איך מוכן
תראה אז קודם כל הבעיה היא בדר"כ עם בנות! אני מפחד להתחיל איתם, ויש למשל בנות שאני כל כך רוצה להכיר והן אפילו שולחות לי מבטים אבל אני לא מצליח לבוא אליהן והלכיר אותם, אני מפחד מהתגובה שלהם, אני לא יודע מה לומר, וגם אם הם יסכימו אני לא אדע מה לומר, אני מרגיש תקוע ולא חופשי כמו שאני בשיחה עם חברים או סתם עם מישהו. תשובות: מה ההשלכות שאתה מדמיין שיהיו? אם הבנתי נכון את שאלתך אני מדמיין שאני לא אדע במה להתחיל לומר לה, כלומר כיצד לגרום ליצירת שיחה איתה, ולא אדע איך להמשיך את השיחה איתה. וגם אני מפחד מסירוב, זה משפיל, זה מפחיד, ואני מפחד שהיא תצחק עלי או בכלל לא תשים עלי, תתעלם ממני! אולי אתה לא מייחס חשיבות מספקת ליצירת הקשר עם האנשים הנ"ל? אני לא מייחס חשיבות ליצירת קשר משום שאני לא ידוע איך, אני מפחד, אבל החלטתי שהשבוע אני מחליט שאני פועל, אני אפסיק לפחד, אני אבטח בעצמי ואנסה להיות אני! מהם הדברים האמיתיים שעוצרים אותך? מהן הסיבות האמיתיות שדבר כה פשוט וטבעי כמו יצירת קשרים עם אנשים שמעניינים אותך איננו מתגשם במציאות? איזה שטויות מוכר לעצמך "שר המיגבלות" הפנימי שלך ובאיזה תרוצים הוא משתמש? הדברים שעוצרים אותי הם המחסומים שאני יוצר לעצמי, משום מה אני לא יודע למה אני יוצר אותם. אני מחליט לשבור אותם!
שלך באהבה, עידו

אינקה

New member
../images/Emo20.gif רעיון

בדרך כלל יש לנו התנגדויות וחסימות דווקא בדברים שחשובים לנו מאוד. דברים שיש לנו צורך פנימי עז בהם. הצורך הפנימי חזק עד כדי כך שאנו "מחביאים" אות רובו רוב הזמן כדי לא להפגע, ומהססים אם לגעת בו, שכן אי מילוי הצורך אחרי שנחשף יוצר כאב עז. למה "הומואים" מסתדרים הכי טוב עם בנות? כי אין צורך הדדי ביניהם, ועל כן אין איום. ל"הומו" אין בעייה לגשת אל בת כלשהי ולהגיד לה כל דבר - כי הוא לא צריך אותה בכלל. אבל לא רק. מי שחביב הבנות הוא בד"כ מי שגדל עם בנות ועל כן אין לו פער פנימי עמוק בין הנשיות לגבריות בתוכו. בהעדר "פער" כזה אין מתח עז ואין לחץ... הקשר הוא טבעי. הייתי שואל את עצמי:
מאין הצורך העז? כיצד אוכל לגשר על הפער הפנימי שלי?
נגיד שהיא אמרה לי כך וכך... אז מה? מישהו מת?
אם זה כל כך לחוץ ולא טבעי לי, אולי לא כדאי להלחיץ את עצמי? אולי עלי לבדוק בתוכי את מקור הלחץ לפני שאשליך אותו על מישהו אחר?
האם אני מתייחס אל ה"בת" כאדם? אולי כאובייקט? אולי כהישג? אולי משום כך הקשר אינו טבעי? אתה לא חייב לענות על הכל בפורום. פשוט תחשוב על זה.

היי אינקה תודה ../images/Emo13.gif

מאין הצורך העז? כיצד אוכל לגשר על הפער הפנימי שלי? לא הבנתי כל כך את השאלה! נגיד שהיא אמרה לי כך וכך... אז מה? מישהו מת? נכון, אבל זה מאוד מבאס, וזה לא כל כך נעים לקבל תשובה שלילית! אם זה כל כך לחוץ ולא טבעי לי, אולי לא כדאי להלחיץ את עצמי? אולי עלי לבדוק בתוכי את מקור הלחץ לפני שאשליך אותו על מישהו אחר? לא הבנתי בדיוק! האם אני מתייחס אל ה"בת" כאדם? אולי כאובייקט? אולי כהישג? אולי משום כך הקשר אינו טבעי? אני לא מתייחס אלייה כאובייקט בשום פנים ואופן, אני מתייחס אלייה כאדם כמוני שאני מת להכיר ואפילו להכיר מקרוב(אם אתה מבין למה שאני מתכוון
) שלך באהבה ותודה, עידו

טוב

ודם כל את התשובה העיקרית הבאת כבר אתה: "אני מפחד, אבל החלטתי שהשבוע אני מחליט שאני פועל, אני אפסיק לפחד, אני אבטח בעצמי ואנסה להיות אני!" אי אפשר לשחות באוקיינוס ללא נכונות להיתרטב! אני מציע לך לעשות את זה לאט ובעדינות: תחשוב על זה כמו על כניסה לים כשהמים קרים: תחילה תתבול רגל אחת במים, תתרגל, תחוש את המים, את הזרמים, את הגלים, ולאחר מכן תתבול לאט לאט את הרגל השנייה. ואז לאט לאט תכניס את כל הגוף למים ותאפשר לו להתרגל. תהנה מהשחייה! (ואם לתרגם את זה למקרה שלך, אז הבה נתחיל עם *בת אחת* ולא עם כל הבנות בעולם!...... בסדר?) ועכשיו, כדי להקל עליך את התהליך עוד יותר, אני ממליץ לך על תרגיל הדמייה (שעובד עבורי פעם אחר פעם כאשר אני צריך להתגבר על פחדים, חרדות, ומגבלות-מנטליות כאלה או אחרות:) 1. שב על כורסא או על כיסא-נוח, תעצום ת´עיניים קלות, ותקשיב לנשימה שלך מבלי להתערב, ומבלי לשנות דבר וחצי-דבר! 2. תרפה את כל גופך. תעבור איבר-איבר בגופך ותחוש את רמת המתח-ריפיון הקיימת בו. תן לזה להיות! (אל תילחם בזה). באמצעות המחשבה (אני ממליץ לעשות את התרגיל בקול רם אך זה לא חובה!) תתמקד ברגליים. תגיד לעצמך: "הרגליים שלי כבדות ורפויות" תחוש את הכובד של הרגליים. במידה ואתה מתקשה להיכנס להרפייה, לא נורא, פשוט תמשיך הלאה וקבל את עצמך כמו שאתה! לאחר שאיפשרת לתחושה נעימה של כבדות והרפייה להשתלט על כפות-הרגליים שלך, תמשיך, תעלה ותעשה אותו הדבר בדיוק עם השוקיים שלך, עם הירכיים, האגן, הגב התחתון (והבטן), הגב העליון, חגורת הכתפיים, העורף, הידיים והגולגולת. אנא תקדיש לחלק זה של התרגיל לא יותר מ-20 דקות! לאחר שניכנסת למצב הרפייה, וכל הגוף שלך קליל ונינוח תתקדם לשלב הבא: תדמיין במוחך סיטואציה מהחיים עם התכוונות שתיקרה למחרת: למשל, אם ישנה בת ספציפית שמעניינת אותך, אנא תזמין אותה אלייך בדימיונך. תדמיין את מקום המפגש שלכם למחרת. תיראה את החדר ו/או את הסיטואציה שזה קורה. תחוש נינוח. תיראה את עצמך יוצר איתה קשר עין. תחייך אליה. תתקרב אליה לאט לאט ותיפתח איתה בשיחה. תראה אותה (בדימיון) מחייכת אליך בחזרה. תראה אותה נהנית מן השיחה איתך. תחוש את הקלות ואת הנינוחות שבה אתה מדבר איתה. תתחבר אליה בטבעיות. תחוש את ההנאה הרבה הגלומה בדבר. תחייך. זהו ידידי. זה סוף התרגיל! אורך התרגיד כולו 20-30 דקות. תבצע אותו פעם אחת ביום ללא הפסקה במשך 21 הימים הבאים! (מומלץ לפני השינה אך לא חובה) עידודו היקר, הדגש הוא על *מחויבות*. אם תהיה מחוייב לתהליך הזה ותבצע אותו יום אחר יום במשך שלושת השבועות הבאים, הבעייה תיפתר מאליה. (ובגלל זה שאלתי אותך אם אתה באמת *רוצה* לפתור את הבעייה, כי אין שום דבר העומד בפני הרצון!) אני מאחל לך המון בהצלחה. אני יודע שתצליח אם תעשה! ואני נמצא פה לענות על כל שאלותיך אם יהיו.
, קסם אמיתי!

הארה:

אם יש לך תרגיל הרפייה אחר שעובד עבורך, אז אתה יכול להשתמש בו. העיקר בתרגיל הוא להיכנס, לראות ולהתמודד עם הסיטואציה מתוך מצב של הרפייה ו נינוחות! קסם אמיתי

היי קסם תודה ../images/Emo13.gif

אני אתרגל את התרגיל הזה, הוא נראה לי תרגיל שיעזור לי מאוד מאוד! ואני אוסיף לו גם תרגיל מדיטטיבי שלי! איזה כייף, תודה! ואני מבטיח לדווח! שלך באהבה, עידו נ.ב אתה כל כך עזרת לי , אתה לא יודע עד כמה!! תודה!

../images/Emo24.gif

אשמח לקבל עידכונים... האם יצא לך ליזום שיחה עם בת בימים האחרונים? האם יש לך מישהי על הכוונת?

MsPiggy

New member
טוב זה לא עצה שלי, אבל היא עדיין

טובה אבל הקרדיט שייך לבן... כשכתבתי פעם שאני לא מרגישה נוח עם אנשים חדשים - זה הוביל דיון שלם על זה והנה כמה מסקנות ועצות: - תנסה לדמיין שהאנשים מסביבך הם כולם חברים שלך ולא נגדך - זה נורא עוזר, תתיחס אליהם כאילו הם חלק ממכריך ואין להם שום כוונה להרע לך כי הם חברים שלך. - הסיבה שלא הרגשתי נוח ליד אנשים מסוימים זה בגלל שהרגשתי ששופטים אותי וכל הזמן מסתכלים עלי בזכוכית מגדלת, ואז בן שאל אותי אם אני שופטת אותם על זה שהם שופטים אותי - אם זה חלק מהסיבה שאתה לא מרגיש נוח ליד אנשים זה עוזר להפסיק לשפוט אותם על זה...

היי תודה לך!

עוד שיטה, זה פשוט להבין שהאנשים האחרים הם בדיוק כמוך, כלומר הם אותם אנשים לא שונים ממך בכלליות(כי הם ממש שונים ממך), כלומר יש מין מדיטציה שאתה פשוט הופך להיות האחר ואתה מרגיש מה שהוא מרגיש ואז אתה מרגיש יותר נוח כי בעצם אתה כבר היית אותו הבן אדם. אני חושב שאני אתרגל את המדיטציה הזאת עוד הרבה. מחר אני אעשה בטוח!!! תגידי את יכולה לצרף את הקישר לדיון שאמרת שאת לא מרגישה נוח עם אנשים חדשים? שלך באהבה, עידו

MsPiggy

New member
זה אמור להיות כאן...

ואני מכירה את המדיטציה הזאת - אבל מכיוון אחר, ברגע שאני שמה את עצמי בתור אנשים אחרים אני מרגישה מה שהם מרגישים וככה אני יכולה להזדהות איתם ואני מגלה שהם לא כל כך מאימים כמו שחשבתי - אני גם מגלה איך הם באמת מרגישים כלפי ולמה... והקישור אמור להיות כאן אבל אני לא מצליחה להכנס אליו עכשיו...

גם אני לא מצליח להיכנס אליו!

איפה מצאת את השירשור הזה? אולי כדאי שאני אחפש בארכיון? רגע מה בכלל הכותרת של ההודעה שלך? את זוכרת?

למעלה