הרלידוד

elich

New member
הרלידוד

יש מצב ששמעת על אגשקין? או גנלין? אני יודע שאתה רוסי בגלל זה אני שואל

Harleydude

New member
אממ

לא לא שמעתי... אני לא מכיר הרבה מוזיקאים רוסים האמת. הידעת שפטשקה ניגן בבית הלבן בזמנו לקלינטון?

Harleydude

New member
למה מסכן?

תראה... פטשקה יש לו הרבה יציאות שאני לא אוהב... אבל בסה''כ הוא פסנתרן לא רע בכלל. אם הוא היה מופיע בדרום יש סיכוי גדול שהייתי הולך לשמוע אותו. ראיתי אותו בהופעה בטלוויזיה ויש לו גם יציאות די טובות האמת.

אנדרסן

New member
מה אני אגיד לך

לי הוא נראה ונשמע עלוב ולא מקצועי (לא בנגינה ולא בידע (או חוסר הידע) שלו בג'אז...)

Harleydude

New member
תראה

הוא אולי לא שם עולמי.. ולגבי ידע או לא ידע בג'אז הוא גם לא פסנתרן ג'אז טיפוסי... אבל בסה''כ, הוא פסנתרן שיודע מה הוא עושה ומנגן לא רע בכלל.

אנדרסן

New member
הוא וירטואוז זה נכון

אבל מעבר לזה אין לו כלום (ולפחות לדעתי חייב להיות משהו מעבר לוירטואוזיות לנגן ג'אז). פטשקה מסוגל להשמע באותו קטע כמו ג'ארט ושניה אחר כך כמו אוסקר פיטרסון. אני לא יודע למה אבל זיקיות לא עושות לי את זה... חוץ מזה האיש מתיממר לחנך וללמד את ההיסטוריה של הג'אז אבל לפי מה שהוא אומר הבת שלי יודעת על ההסטוריה של הג'אז יותר ממנו. חוץ משתי הנקודות הקודמות יש לו גם אגו מנופח יתר על המידה (אבל זה לא מזיק לו בתור נגן.

Harleydude

New member
מסכים

שבאמת יש לו מין "זיקיות" והוא באמת יכול לחקות את ג'ארט, פיטרסון, קוריאה... חשבתי גם להגיד את זה אבל ניסחת את זה מצויין לפניי. לפעמים הוא מנגן את הסווינג הכי סווינגי בעולם ולפעמים מוזיקת עולם ולפעמים בוסה נובות. שזה אחלה של דבר כשיש גיוון אבל.. זהו שכשאני חושב על זה לא שמעתי אותו עושה קטע מקורי ורק כל מיני סטדנרטים ועיבודים. אולי זה פשוט מחסור בהכרה של המוזיקה שלו אצלי אבל לפי מה ששמעתי בקטע הזה אני מסכים איתך. לגבי הידע שלו בהיסטוריה אין לי מושג אבל אגו מנופח זה לא נדיר בכלל אצל מוזיקאים.

יפתח מ

New member
שמעתי אותו בקטע מקורי...

הייתי בהופעה של השלישייה שלו עם התזמורת של ירושלים, עיבודים לבאך ולאלינגטון. אני לא כל כך נהניתי. אני לא אוהב כל כך לבקר מוסיקאים מקצועיים אז רק נגיד שיש לו אגו שלא מבייש נגן גדול ביותר. בקשר לקטע המקורי- אני לא מתיימר להיות מבין גדול בג'אז ומבקר מוסיקה אבל אני לא אהבתי ולא התחברתי, ואני מניח שבסופו של דבר זה המבחן הסופי..לא?

אנדרסן

New member
אם אתה מחליף סגנון כל קטע זה סביר

כשאתה מחליף סגנונות בקטע בודד זה מתחיל להיות בעייתי. אני הייתי בלפחות שתי הופעות שלו שבהן ניסה לספר לקהל על ההסטוריה של הג'אז והתביישתי במקומו. הוא ערך ערב דיקסילנד ובוגי ווגי (אליו הזמין את חצוצרן הדיקסילנד הידוע ולרי פנומרוב שהוא דרך אגב נגן הארד בופ) ניגן את מיסטי (של גארדנר) ואמר "ועכשיו נמשיך באותו סגנון - רק דיקסי" באשר לאגו - יצא לי לעיין בליינר נוטס של הדיסק הכפול שהוציא - הוא מדבר שם על עצמו בפלצנות שלא נתקלתי בה אצל אף אחד מהגדולים. בן של חבר שלי ראה אותו במופע כיתתי וביקש חתימה בשביל אביו (שהוא חובב ג'אז) ופטאשקה בירב בטענה שאז יצטרך לחתום לכולם - לא יודע - היתה תקופה שאספתי חתימות של נגנים - אף פעם לא נתקלתי בתגובה כזאת...

יפתח מ

New member
גנלין....

שנה שעברה, הוא התארח במגמה בה אני לומד (לא זכיתי לראות אותו, הגעתי השנה). אחד מחבריי למגמה התקבל ללמוד אצלו באופן פרטי פסנתר ג'אז. הבנתי שהוא גם מורה באקדמיה בירושלים.

elich

New member
גנלין ואבא שלי למדו יחד עוד ברוסיה

ליטא היום.

למעלה