הרכב חלמון ביצה

אפרת12

New member
הרכב חלמון ביצה

אני לא יודעת אם כאן המקום לשאול, אבל אני מנסה: זכור לי (ואולי אני מדמיינת) שבחלמון הביצה קיים חומר מסוים שהחלמון הוא המקור היחיד להשגתו. אני לא מצליחה להיזכר מהו (אם כי בדקות האחרונות אני מדמיינת שמדובר באיזו חומצת אמינו). האם אני זוכרת נכון? ואם כן - מהו אותו חומר ומהי חשיבותו?

אולי לציטין

למרות שיש בעוד מקומות לציטין. מצד שני, אני לא יכול לחשוב על שום חומר שקיים בלעדית בחלמון

מעניין. אני רוצה להוסיף עוד שאלה בנושא.

ביצים עם קליפה חומה חומה לעומת קליפה לבנה. מה זה? זה תלוי בזן התרנגולת או במה שהיא אוכלת? כי אני יודע שצבע החלמון (יכול לנוע מצהוב חיוור עד כתום חזק) כן קשור למה שהתרנגולת אוכלת. אז רציתי לדעת אם גם צבע הקליפה קשור, או שהוא קשור בכלל בזן התרנגולת עצמה שמטילה את הביצה?

לי יש לול

הקליפה נובעת מזן התרנגולת. צבע פנים הביצה נובע מהמזון שהיא אוכלת ואין בו מאום כדי לספר לנו כמה היא בריאה. בריאות הביצה מושפעת מבריאות המזון ואופי חיי החיה. זה כבר קשור לכל החיות דג שלא אכל אומגה 3 לא ייתן אומגה 3! פרה שמואבסת בשמן על מנת שתשמין ותפתח שומן - תיתן שומן בצלחת.

אז כבר שנים לא אכלתי מהזן החום

אגב, יש הבדל רציני במראה בני שני הזנים? ואני לא מבין מה זאת האפליה הזאת?! למה כל הביצים בסופר הם לבנות?

למקרה שזה לא ברור לך השיקול הוא כלכלי נטו

אם מישהו מוכר לך חיות חולות ושמנות רוויות באמינים הטרוציקלים ודלות באומגה 3 ,ביצים דלות בדברים שפעם הם כן היו מכילות - זה הכל שיקול כלכלי מהכיס של היצרן ישירות לבריאות של הצרכן , והללויה לתעשיית החי .

חצי מהביצים שאני אוכל הם מסוג חופש ואורגניות

וגם הם לבנות. והביצים שאני אוכל שלא אורגניות הם מהסוג שעשיר באומגה 3 וגם הם לבנות.

חופש ואורגני ?

בוא רגע נעשה חישוב כלכלי...... אתה צריך כדי להתפרנס למכור......1000 ביצים ביום (צנוע) לכן אתה צריך 1200 תרנגולות כי לא כולן מטילות כל יום (אלא אם מקבלות כל מיני "תוספים" להטלה מוגברת במזון) כל אחת זקוקה למטר רבוע לחופשיות שלה...... לך תאסוף ביצים מדונם....... כלכלי ? אתה בטוח שהביצים שלך ביצי חופש ?

למעלה