הרכבת מפסק למשור

תותח551

New member
הרכבת מפסק למשור

האם ניתן להרכיב מפסק תלת פאזי למשור חד פאזי ( מפסק פאקט ) ולאיזה חיבורים אני מחבר מתוך ה3

רשר

Well-known member
מנהל
מכשיר חד פזי מוזן מפזה ואפס, תלת-פזי מ 3 פזות ואפס

תלוי בסוג המכשיר ולכן לא תמיד מגיע אפס לנקודה בה נמצא המפסק,
מכאן שצריך לבדוק ולהתאים את המצב לציוד השונה כולל גם מצד ההגנה שעלולה להיות נמוכה מכדי לאפשר הפעלה תקינה (לאותו ההספק תלת פזי צורך 1/3 זרם החשמל),
מכאן ששינוי כזה מחייב חשמלאי אחרת המסור שלך בסיכון לשרפה

תותח551

New member
החלפת מפסק

ראשית תודה על התגובה, יש לי הרגשה שלא הסברתי את עצמי נכון או שלא הבנתי את התגובה.
המשור היה מחובר למפסק חד פאזי כאשר מהקיר מוזן כבל 3 גידים פאזה אפס והארקה. פשוט המפסק הפסיק לעבוד אחרי בערך 25 שנה ופשוט לא מצאתי מפסק אחר חד פאזי, אז קניתי מפסק תלת פאזי והיום הרכבתי את המפסק כאשר חיברתי את הפאזה ואת האפס דרך המפסק והכל עובד. אני מקווה שלא עשיתי משהו לא נכון.

רשר

Well-known member
מנהל
לשמחתך כנראה ביצעת נכון למרות שזו עברה על חוק החשמל

אים כבר

בשנות ה60 . אני הייתי חשמלאי כזה חפיף . ליד ביתי הייתה מיפעל למצבות . והייה משור שהייה חותך את המצוות . המנוע הייה 3 פזות גדול . הייה לו מפסק ראשי 3 פזות זה הייה מפסיק עם כ9 כבלים . מרימים ומורידים להפעלת המנוע . המפסק הזה הייה מיצר ניצוצות . והנחושת הייה נאחלת . אז הייה צריך כול שנה או משהוא להחליף את המפסק הזה . בעל המיפעל הייה מביא לי את המפסק . והייתי מעביר כבל כבל . שלא לעשת טעות
לא ידעתי בשנות ה60 שיש חוק חשמל . או שאז לא הייה עדיין החוק הזה .
היום . אני לא מיתעסק עם עבודות חשמל . כי אסור
חג עצמעות שמח

תודה

אז זה הייה טרי . לא נורא . גם הייתי עושה עבודות למועצה המקומית . בבתי ספר וגני ילדים. היסטוריה . עברו מאז 50 שנה
חג עצמעות שמח

למעלה