הרכבת מחשב נייד

הרכבת מחשב נייד

שלום, אתמול שאלתי אודות הCLEVO, לאחר שהבנתי במה מדובר (שCLEVO וCHAMPION ועוד כל מיני הם למעשה אותו דבר) והשרות הניתן הוא ע"י יבואן LG (חיון ששמעתי שסך הכל השרות לניידים של LG הוא טוב), אז החלטתי שמתאים לי הנייד 12.1". היתרון המשמעותי ביותר הוא שאני יכול לבקש איזה מפרט שאני רוצה, ולכן באתי להתייעץ איתכם. צרכים שלי מהנייד: קופקטי וקל (ולכן לקחתי 12.1" מסך). בעיקר לOFFICE, אינטרנט מזדמן, ומדי פעם גם תוכנות גרפיקה (מקסימום יהיה PHOTOSHOP). גם להציג סרטים יכול להיות טוב. ושיהיה מוכן ומזומן לVISTA - ברגע שVISTA תהיהי ידידותית לצרכן היום-יומי (ולא נשמע כל רגע שהוא לא יודע עדין לעבוד עם X ובדיוק מפתחים התאמה לY) אוכל לשדרג. השאלה היא איזה מפרט לבקש? חשבתי בכיוון הבא, ואשמח אם תתכנו אותי או תיתנו חיזוק חיובי: מעבד DUO CORE 2.6 (הייתי מעדיף CELERON YONAH אבל לא מציעים כזה במפרט הנ"ל). H.D 60-80GB זכרון 2 GB (ואולי 1GB יספיק?) כרטיס מסך משופר? BLUETOOTH מובנה WIFI בטוח מובנה DVD מגיע בפנים. אז מה דעתכם? תודה

eliel11

New member
הקור דואו הכי מהיר כרגע הוא

2.4 (T7700 אאל"ט) בכל לאופן לעניינינו: RAM אז עדיף 2GB לא 1 עם אתה הולך לעבוד על פוטושופ הרבה. מעבד: אתה לא צריך משהו בומבסטי. CORE DUO כלשהוא יספיק אבל אם כבר אז כבר, שיהיה T5500 ומעלה, לפי הסכום שאתה מוכן להשקיע. רק תדע שהיתרון מבחינת ביצועים יהיה זניח בכמעט כל פעולה שתעשה על המחשב. כ.מסך משופר זה אחלה אבל רק אם אתה צריץ להריץ אפליקציות תלת מימדיות. פוטושופ זה לא תלת מימד. HD לא משנה ממש הגידל, כמה שיותר יותר נחמד. משנה המהירות שלו. 5400 זה סטנדרט בניידים. במחשבי 12.1 4200 זה הסטנרט. זה משפיע על זמן הגישה לקבצים ועל המהירות שבה עולה המחשב. בקשר לבלוטוט אז תדע שזה לא כזה קריטי. אפשר לקנת מתאם ב100 שקל ולסגור עניין. WIFI מובנה זה סטנדרט אפילו במחשבים שעולים 2500 שקל. DVD BURNER בהחלט מומלץ. מוכן לויסטה אומר הרבה זיכרון. מעבד הרבה פחות חשוב. כמו כן האינטל GMA 950 לא ממש מותאם לצרכים הגרפיים של ויסטה (ממשק הAERO) לפי דעתי גם ככה אין בו טעם. הGMA 950 יספיק לכל דבר (כל עוד אין צורך בתלת מימד כבד). סרטים הוא יריץ. גם פוטושופ. CLEVO זה לא באחריות של LG לפי דעתי. כשאני שאלתי לגבי זה נתנו לי תשובה מגומגמת. נותן האחריות ש LG הוא "קבוצת ח.י" מציע לך ליצור איתם קשר ולשאול אותם ישירות. חוץ מזה אתה בטוח שאתה יכול להזמין מפרט כרצונך?

סיבכת את המציאות הפשוטה

מעבד דווקא רצית את הDUO CORE הפשוט ביותר. שוב, לא מדובר על מחשב לשימושים מסובכים. מחשב שבעיקרו לOFFICE ואינטרנט. אני לא הולך לעבוד הרבה על פוטושופ, אבל אני כן הולך לעבוד עליו. שהאופציה לשימושיות שלו תישאר פתוחה. הסכום שאני הולך להשקיע? בהשוואה לניידים 12.1" מדובר על נייד זול - אזור ה5000 ש"ח. בין היתר בגלל שלא מדובר על שם מותג (כוחו של מותג. אם מוצדק, ואם לא, זה לא הדיון). לגבי H.D - האם במהירות של 7200RPM יהווה קפיצת מדרגה במחיר? צר לי להגיד לך אבל WIFI מובנה הוא לא סטנדרט במחשבים. גם כיום, במיוחד במחשבי ה12.1" יש שמחליטים להציעה אותו חיצוני כדי לחסוך במשקל. לדוגמה CHAMPION מציעים מחשב 15" (המקביל לLG LS55) ללא WIFI. אם אני כבר קונה ובעל אפשרות לבחור את המפרט, אז מעדיף את הBLUETOOTH מובנה. מתוך ניסיון, החיצוני גורם ליותר התנגשויות עם דרייברים. וBLLUETOOTH חיצוני ב100 ש"ח??? עובדים עליך..... נשוא הDVD BURNER בעייתי. שמתי לב בנייד הישן שלי (LG LS50) שהצורב הוא DVD-RW ולא + - כמו בביתיים. האם הסטנדרט כיום כבר השתנה שתומכים ב2 הפורמטים? במקרה אני נותן יד בשבוע האחרון בחנות מחשבים, ודרכו אני בודק. היבואן של ניידי LG נותן את השירות לCLEVO, וזה אף רשום במפרט (רשום שח.י נותנים את השירות). מכיוון שאת הCLEVO מרכיבים כעיקרון בארץ (CLEVO הינה החברה שמשווקת את המארזים לLG ולעוד כמה ברנדים בשוק) בדקתי עם בעל החנות אם תהיה אפשרות להרכיבו כבקשתי. הוא הרים טלפון, בדק, ואמר שאין בעיה. כמובן שיש מגבלה של לוח האם, כלומר לא יכול לשים YONAH (הCELERON החדש שדווקא הפתיעה מאד לטובה בהרצת VISTA BASIC!), אבל עם כמעט כל השאר אני יכול לשחק.

kitt

New member
clevo וצ'מפיון הם מותגים של חיון ולא של ח.י.

ח.י. הוא היבואן של LG חיון מחשבים הם חברה לא קטנה ודי ותיקה אבל אין קשר בין השניים.

תודה על התיקון. כנראה שבאמת היתבלבלתי בין

השניים. למישהו יש ניסיון עם חיון?

למעלה