הרכבת הקלה- מה דעתכם?

קרן B

New member
הרכבת הקלה- מה דעתכם?

הרכבת הקלה הולכת להבנות בכל מתחם תל אביב, רמת גן, גבעתיים כשחלקה תת קרקעית.
לתושבי ועובדי תל אביב- איך לדעתכם הרכבת תשפיע על חיי היומיום שלכם בעיקר באיזור קרליבך וצומת מעריב (שם תבנה תחנה)?

לא ברור מה את שואלת...

אם אכן תיבנה רק"ל תת קרקעית בת"א, היא תחנך לפחות בעוד 7 שנים. כיצד זה ישפיע על חיינו? רובנו לא נדע גם יום לפני שתחנך וגם לא חודש אחרי בעיקר משום שאין לדבר הזה אח ורע בארץ, ואין לנו למה להשוות.
למה דווקא קרליבך וצומת מעריב? הרכבת תהייה תחתית מבני ברק ועד מתחם התחנה. 5 תחנות תת קרקעיות יהיו בת"א, מה מיוחד בקרליבך וצומת מעריב?

אגב, אם שאלת את עצמך למה כתבתי "אם אכן תבנה רק"ל...", זה משום שיצא לי לדבר עם מספר מהנדסי תחבורה בארץ והם כולם סקפטיים אם אכן תסע רק"ל בגוש דן או אם הוא יהיה דומה לתוכניות. כבר קיצצו המון כסף מהפרוייקט ואני לא אתפלא אם המדינה תחליט פתאום להקפיא אותו ולהחליט שבמקום רק"ל תחתית יעבור BRT עילי.

עלה13

New member
אני חושב שהשאלה בהחלט במקום...

מעבר לכך זה לא זר למי שמבקר בירושלים שכבר קיימת בה רכבת קלה מעל לשנה או בחו"ל, לדוגמה, יוממים הגרים בבת ים יעשו את הדרך למרכז תל אביב בדקות, כבר היום יוממים בבת ים, בחולון וראשל"צ יכולים לדמיין את השינוי כאשר מערך הקלה יחל לפעול, הראשון שבינהם האדום נמצא בתהליך מואץ וחפירה.

עלה13

New member
אני מניח שאת מדברת על הקו האדום...

שהולך ומבנה ואמור להיפתח לקראת סוף העשור, אם אכן התכנון לBRT אכן יתרחש במהלך 2013, אז בתוואי הקו האדום תפעל מערכת אוטובוסים רבת קיבולת שתנוע בתוואי הקו האדום על נתיב לתחבורה ציבורית באוטובוסים רבי קיבולת (שיופעלו באותו זמן באופן קבוע במערך המטרונית בחיפה) רבי הקיבולת מודרניים, מעותבים פנימית בדומה לרכבת קלה, העליה ללא קשר עם הנהג קונים כרטיס מחוץ לתחנה או עולים עם כרטיס רב קו בכל אחד מארבעת הדלתות שבהם מותקן מכשיר שמעבירים באופן עצמאי את הכרטיס, לרב קיבולת יש אפשרות לזהות רמזור ולהחליף אותו לירוק, כך שהחוויה תהייה דומה לנסיעה ברכבת קלה גם מבחינת הזמן.
הקלה והBRT ישנו מאוד את מערך התחבורה בעיר (כמובן במידה וכל ארבעת הקווים יופעלו עוד קודם), בעיקר במהירות הנסיעה, באפשרות לעלות מכל הדלתות, בכמות הנוסעים בכל רב קיבולת ובתדירות, זה יהיה רלוונטי לרבים ורבות שמשתמשים ברכב לנסיעה בשל שרות תחבורתי לקוי, או לא מתחברים לתחבורת אופניים.
אני אישית חושב שהתחבורה הטובה שקיימת היום בעיר, היא התל אופן, היא מאפשרת 24 שעות ביממה תחבורה זמינה ומהירה, ללא תחנות, ללא פקקים ובעלות מאוד נמוכה.
יש היום אגב קו רכבת בציר איילון שיש לו מעל עשרה תחנות בן ראשון לציון לכפר סבא ובתל אביב כשבע תחנות (אני מניח שיתקנו אותי ויאמרו שהכללתי תחנה של בת ים, חולון ובני ברק, אך הם מרחק הליכה מגבול תל אביב) שכבר מאפשרות לחלק מתושבי העיר והמטרופולין תחבורה מהירה ללא פקקים ועשרות אלפים אכן משתמשים בשרות בעיקר ליוממות לעבודה וחזרה.
אני לדוגמה עד לפני שעזבתי את עבודתי במגדלי בסר ומתגורר ביפו, השתמשתי בקו בנסיעה לעבודה וחזרה, הנוחות היא בעיקר אחר הצהריים שזה חסכון של עד חצי שעה לעומת אוטובוס, בבוקר זה פחות משמעותי ואף פחות נוח כי היה לי אוטובוס עד העבודה והן ממש פקקים בבוקר.
זה בהחלט מעניין אך הרכבת הקלה באם באמת תסתיים ארבעת הקווים בתחובה עד 2025 תשפיע על העיר ותושביה, למרות שמדובר בקצת יותר מעשור, אני מניח שזו תהיה עיר אחרת לגמרי, תרבות הרכיבה תשתנה, הBRT יגרום לשינוי בהרגלים, תלוי בהתפתחות של העיר מבחינת היחס שלה למכונית, מיתון תנועה, אגרת גודש, דור חדש ושונה יתגורר ויוביל את העיר.
שאלה מצויינת.

קרן B

New member
אני שואלת כסטודנטית לתכנון עיצוב פנים

אני מודה לכם על התשובות. מאוד חשוב לי לדעת מה הציבור חושב על זה ולאסוף מידע דווקא מאנשים שבתוך זה או שמכירים את הפרויקט.
אני בחרתי את המיקום של קרליבך לפרויקט הגמר.
אשמח אם יש לכם משהו נוסף להגיד בנושא

yonyl

New member
דעתי

היי, אני לדוגמא קניתי דירה ליד קרליבך (גינדי תל אביב במתחם השוק הסיטונאי),
מכיוון שיש לי עוד 3 שנים (בערך) עד לכניסה לדירה, אני מאמין שזה יהיה כבר קרוב למועד ורלוונטי (וגם הפתרון ביניים אמור לשפר את המצב)
עלי זה השפיע בהחלטת רכישה, הורים שלי גרים בעיר אחרת וחשוב לי שתיהיה תחבורה ציבורית נוחה כדי שהם יוכלו להגיע אלי ואני אליהם גם בלי מכונית\ אוטובוסים מסורבלים.
בנוסף אני רואה פריחה של ערים קרובות עם תחנות כמו חולון, בת ים עם הים היפה ועוד.
יפו תיהיה הרבה יותר מחוברת לעיר, והרבה יותר תל אביבים יסתובבו שם.
בגדול האזורים שקרובים לתחנות יהיו עמוסים יותר באנשים.
הבעיה היא שבינתיים זה פנטזיה...וגם כשיהיה, הפריסה לא תיהיה מספקת כמו בערים אחרות בחול, אבל זה גם משהו...

עלה13

New member
קרליבך או צומת מעריב מתעצב...

כחשובים בצמתי העיר.
דרום מזרח הצומת, רחובות (מנחם בגין ששמו עומד להשנות לשדרות האומה), יצחק שדה, המסגר, כיום מתחיל פרויקט מע"ר סביב כיכר/פארק של גורדי שחקים למשרדים עם חזית מסחרית אל הרחובות ואל הכיכר/פארק הפנימי.
צפון מערב, הרחובות מנחם בגין, קרליבך, לסקוב, קפלן, בימים אלו החל פרויקט השוק הסיטונאי, גם כאן פארק (מעט בעייתי במבנה), מסביבו גורדי שחקים ומגדלים למגורים, בעלי חזית מסחרית (לא ברור עיצובו הסופי ואם ועד כמה יתרום לעיר, מצפונו פרויקט שרונה.
צפון מזרח, אזור מוסכים ומבני משרדים שלמעט שניים מהם, הראויים לשימור, האזור בין הרחובות מנחם בגין, יצחק שדה, המסגר, משולש שפתוח לתכנון מחדש וגם כן יוכל להיות מתוכנן ככיר וסביבה מגלי משרדים (אני לא מכיר תוכנית כזו.
דרום מערב, הרחובות מנחם בגין, לינקולן, יהודה הלוי, הרכבת, אזור היסטורי, לב העיר הלבנה, בניה נמוכה בעיקר למגורים ובסגנון הבאוהאוס.
קרליבך, הוא רחוב קטן ממנו ניתן להגיע, אפשר לומר לכל מקום בעיר תל אביב יפו, בגדה המערבית והמזרחית שהרחובות המשמעותיים שמתפצלים מקרליבך הם, אבן גבירול, מנחם בגין, לינקולן והמסגר.
בצומת מתוכננת תחנת רכבת ראשית שהיא משותפת לקו האדום ולקו הירוק ששניהם יהיו (כנראה) תת קרקעיות והתנועה ממנה, הן מעבר בן התחנות, הן מציבור של המגה פרוייקטים סביבו, הגרים, העובדים, הבאים מהעיר ומערי המטרופולין יהכו אותו לעמוס מבחינת הולכי רגל, רוכבי אופניים וכלי רכב (שאני מקווה שרעיון המעבר התת קרקעי לרכב) שמעליו כיכר בסדר גודל המתקרב לכיכר המדינה, תוכל לקלוט את הא/נשים ותהווה אחד הכיכרות החשובות לעתיד העיר.
לנושא הרכבת הקלה, לדעתי היא תהייה העמוסה והשמישה ביותר במערך ארבעת קוי הקלה המתוכננים במטרופולין תל אביב, את השינוי המשמעותי נתחיל לראות בסוף העשור, עם התקדמות ואיכלוס הפרויקטים בטבעת צומת מעריב, פעילות הקו האדום והBRT הזמני שאמור כבר במהלך שנת 2013 לפעול (לפחות בתכנון)

שדרות האומה ?!?!?!?

איפה כתוב שהולכים להחליף את שם הרחוב ומדוע ................

לא ברור - אין שם בתי מגורים

אולי זה עדיף על פני מכוניות ועל פני אוטובוסים מזהמים ומרעישים

למעלה