הרכבת האבודה

הרכבת האבודה

נודע לי שאבי היה ברכבת האבודה שנסעה מברגן-בלזן. איני יודעת על כך דבר. אולי מישהו מכיר את הסיפור?

Melitz

New member
הרכבת האבודה ימים ספורים לפני שחרור ברגן-בלזן ע"י הבריטים, כאשר הצבא הגרמני היה בהתמוטטות מוחלטת, ניתנה הוראה ע"י הגרמנים להוציא מהמחנה 7000 אסירים ב-3 רכבות ברכבת השלישית היו כ-2500 יהודים רובם מהולנד, רכבת זו על נוסעיה החולים והמותשים, היטלטלה במשך 13 יום בגרמניה עד שנעצרה ושוחררה בידי הצבא האדום ליד הכפר טרוביץ הרכבת קיבלה את הכינוי "הרכבת האבודה" כי גם אחרי מפלת גרמניה, העולם החופשי לא ידע במשך מספר שבועות מה עלה בגורלה

תודה רבה ../images/Emo13.gif

עכשיו אני יודעת באופן כללי. ואוכל להמשיך ולחפש הלאה.

ornan

New member
אני אדאג לקשר אותך לאחת מנוסעות

הרכבת, אני לא זוכרת את שמה המדוייק, אבל היא סבתו של אחד מתלמידי, ביום השואה היא סיפרה את סיפורה המרגש, היא גם חברה ספר שבעטיפתו איור של 4 מסילות רכבת, כל מסילה מבטאת את אחד מהמסלולים שעברה ברכבת במהלך המלחמה, אחד מהמסלולים היה ברכבת האבודה. מחר...

תודה רבה,

אני אשמח מאוד לדבר אתה ואם אפשר גם לקרוא את הספר. אבי לא כל כך משתף פעולה, לא מספר כלום. הרבה תודה!

ornan

New member
המורה הייתה היום ביום חופשי

אשמח אם תזכירי לי בתחילת השבוע במייל אישי.

ornan

New member
השגתי את פרטי האשה

שמה אסתר פיבונה טל בבית: 09-8358406 נייד: 052-217764 את שם הספר שכתבה אינני זוכרת היא אשה חביבה, שהייתה ממש קטנה כשפרצה המלחמה וסיפורה האישי מרתק ומרגש. את יכולה לציין שקבלת את הטלפון מאחת מהמורות ששמעה את עדותה בבית ספר ניל"י בזכרון יעקב בהצלחה וחג שמח ארנה

למעלה