הרכבות

רוּפֵן

New member
ברמה העקרונית, כן ! אבל.....

ראה את התגובה של BloodyWolf..! את ההרכבות עושים מסיבה עיקרית של מציאת עץ 'כנה' - כלומר העץ שעליו תבוצע ההרכבה, כמה שיותר חזק, עמיד, ושנקלט טוב באדמת הארץ. לכך נבחרוף לאחר הרבה ניסיונות, ה'חושחש' ובעבר גם סוג של 'לימון מתוק' וייתכן שמשתמשים בעוד "קרובי משפחה". (בסוגים אחרים של עצים.. כמו לדוגמא שקדים.., אפשר להרכיב שקד על שזיף.. וכו', כי הם קרובי משפחה) להרכיב תפוז ?! בודאי ! ואם אתה מקצועי ומיומן, תוכל "לייצר" עץ עם הרבה ענפים ועל כל ענף פרי אחר - תפוז, קלמנטינה, לימון, פומלה, אשכולית וכך יהיה לך עץ אחד עם כל סוגי פרי ההדר. כל ענף פרי אחר. וזה לא רק ברמה העקרונית.., יש לקנות היום עץ שנקרא "רב בוסתן" עם כל סוג של פרי שתרצה, גם בעציץ גדול וגם לשתילה באדמה. נושא ההרכבה, אינו כל כך פשוט ודורש מיומנות ומקצועייות.

אני לא מתכוון דווקא ללימון ותפוז

אפשר גם תפוז וקלמנטינה נגיד או אשכולית אדומה ואשכולית רגילה או לימון ואתרוג ....................... נ.ב. ואני לא צריך עץ עם כמה פירות!!!

רוּפֵן

New member
כן בודאי. קרא את כל התשובות שקיבלת

הצטברה לך "ערימה" של מידע.. וכל התשובות כבר בפנים.

avigaila

New member
רופן - באותו עניין, על איזה עץ ...

מרכיבים אבוקדו (שנבט מגלעין) על מנת שיצא עץ חזק ונותן פרי?

רוּפֵן

New member
על אבוקדו אחר, אך כאן דרושה תשובה..

של מומחה בתחום. 'שקדי', 'מוטי בר' - יוכלו בודאי לענות על כך

מוטי בר

New member
התשובה בדיוק כמו בשאלות הקודמות!

לא מקובל להרכיב על עץ שנבט מגלעין של זן מאכל משובח בדיוק כמו שלא מקובל להרכיב עץ הדר משובח על עץ שנבט מגלעין של פרי משובח. אבוקדו לכנה מרבים מזן נחות פרי יחסית, מזרעים אומנם, אך בעל תכונות שורש חזקות במיוחד. זה עוד לא אומר שאין סיכוי שלעץ שגודל מגלעין של פרי בסופר לא יצא פרי מאכל משובח, ובעבר צרפתי תמונות של עץ אבוקדו חסון ובריא מאוד בגינת משפחתי עמוס פרי משובח לעיפה שנבט מפרי קנוי בסופר, ונשתל ישירות בגינה,(מופיע בדפי הגלריות הראשונים לתמונות) אך אין שום ערובה לכך שבכל מצב יצא פרי טוב ולכן לא כדאי לבזבז זמן מיותר אם החשיבות היא בעיקר לפרי למאכל.

drorjs

New member
למה מקפחים אותי?

רופן "שנה" אני שואל פה איך מייחרים לימון ואין קול ואין כותב... מזל טוב באמת!

drorjs

New member
זה ממש בסיסי.פשוט תוקעים אותו...

בעציץ עם תערובת לעציצים ושומרים על לחות. תקע אותו חצי בפנים חצי בחוץ. אם אתה רוצה ישר לאדמה אז בור עם קצת אדמה מעורבבת בקומפוסט.

רוּפֵן

New member
../images/Emo12.gif

אולי זה היה ב'שבת' או 'מועדי ישראל' ?!? ...כולם כועסים עלי היום..! למה..!? קיבלתי מכתב "זועם ומפחיד" מ..הליכוד ! לא פחות ולא יותר..! ש...(להחזיק חזק !).. אם לא אסדר את עניין הוראת הקבע שלי למסי מפלגה (או משהו כזה..) אז.. (להחזיק יותר חזק !).. תשלל ממני הזכות לבחור או להיבחר למוסדות המפלגה. נקודה.
מה עושים ?! אני יודע..! הולך עם שלי יחימוביץ'..! הכי טוב !
העיקר שלא יכעסו עלי...

drorjs

New member
אני לא כועס.. ואני מה שקוראים דתי..

יעני שומר שבת כשרות מועדי ישראל שמיטה כלאיים וכולי...אז לא כתבתי שאלה בשבת. ואני מחזיק את עצמי חזק
לא להגיב על עניין הליכוד כי אם מישהו הולך לדבר בפורום מיוחד זה על פוליטיקה זה לא הולך להיות אני...

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gif

עוד "דוס" ? חשבתי ש...רק אני ו..'שחיין'.. ו.... ו... ו... פוליטיקה.., ממש לא אצלי ! אל תחשוש. לא יודע אפילו "לדבר פוליטיקה". ערבא טבא

רוּפֵן

New member
../images/Emo124.gif.....

"...'דוסים'.. התפקדו !" (ואני הולך לישון ובטוח שמחר בבוקר, אמצא כי המנהלות חסמו אותי ! וזה מגיע לי..!) לילה טוב

למעלה