הריקוד - "התחייבות"

hadas330

New member
הריקוד - "התחייבות"

אתמול הרקיד אצלנו,בתורנות שבת,אורן בכר - בקאנטרי . בחור צעיר ואנרגטי נמרץ ונחוש. והחליט ללמד את הריקוד החדש שיצר- "התחייבות". ריקוד זוגות, ביצוע ולחן -שי זורניצר , מילים - אהוד מנור (המנוח). שיר מדהים,בקצב הואלס. הריקוד שונה , בצורתו מכל הריקודים שלימדו לאחרונה והיה יפה מיוחד עם אלמנטים שונים מריקודי הזוגות אותם למדנו לאחרונה. למרות שאינני אוהבת ללמוד ריקודים ביום שבת מאחר וזוהי הרקדה נטו ללא לימוד (בהגדרתה) היה נחמד ללמוד את הריקוד ולהיות שפנפנית ניסיון. אני מאחלת לך אורן ,הרבה מזל טוב על הוצאת הריקוד הראשון ובהצלחה. ואשאל אותך כמו שכולם שואלים-- מתי חתונה? (תדע שאת הש"א הזו שואלים רבים מחברי הקאנטרי, אני אינני לוחצת ,רק מעודדת בעדינות.

הדס תודה אבל...

למה ככה להלחיץ אותי לחתונה , מספיק הוצאתי ריקוד בשם "התחייבות" זה לא אומר שאני חייב להתחתן. התחייבתי בפני זוגתי כי אני שוטף כלים ומוריד את הזבל - אשר את תפקיד זה אני ממלא בנאמנות ומסירות רבה. בכל אופן תודה על המחמאות. הרבה מהמחמאות מגיעות גם למיכל - בת זוגי שבזכותה מצאתי את הריקוד והיה לה סבלנות בלעזור לי ליצור את הריקוד ולעבוד עליו זמן רב. אני שמח שכך את חושבת על הריקוד, כולי תקווה שיצליח. ושוב תודה והמשך יום שבוע נעים.

גם לי היה העונג ללמוד את הריקוד

למדתי את הריקוד בשיעור פרטי מאורן שבוע שעבר. הריקוד מתחיל בקצב איטי ומגביר מהירות לקראת הפיזמון, אכן ריקוד מיוחד ושונה מהריקודים בתקופה האחרונה. אורן - התכוונת כנראה לכתוב שמיכל מצאה את השיר, ואכן מגיעה לה תודה רבה, שיר מקסים עם מילים נהדרות של אהוד מנור ז"ל - "רק איתך אני שלם כמו שהובטח, אני אוהב אותך."

"התחייבות"

שיר, שנכתב לפני כעשור ע"י אהוד מנור ז"ל, לכבוד חתונתו של הזמר: שי זורניצר (למי, שלא מכיר: שי זורניצר שיחק את יוסף בהצגה: "יוסף וכתונת הפסים המשגעת"). שיר מקסים!!! אורן ומיכל רקדו את הריקוד היום (יום א') בבית דני. הריקוד יפה וזורם, והלוואי שיצליח!

אלמונית חביבה

גם אני ראיתי את הריקוד. אכן הריקוד נראה טוב . בייחוד חלק הפזמון בו התנועה קצת יותר קצבית. הריקוד אכן מכיל מוטיבים שונים כמו שרויטל כתבה , אך החלק הראשון נראה מעט איטי , אמנם לא רקדתי אותו אך זאת ההרגשה שהיתה כשראיתיו מהצד. אוסיף כי השיר מדהים , מילותיו נעימות ויפות . אתמול זימרתי לעצמי את השיר כל הדרך הביתה בעוד מי שהסיע אותי טרמפ כבר כיווץ את גבותיו מרוב עצבים. האם הריקוד כבר עבר השתלמות מדריכים?,האם הוא רשום?

האם על הריקודים החדשים

לעבור איזשהו מבחן הוכחה , כלומר שירקדו באופן קבוע תקופה מסויימת לפני שהם עוברים השתלמות? מאחר וכאן נוצרות בעיות : 1. הריקוד כבר נרקד מס' פעמים ועד שיופיע בסשתלמות , אם יופיע (מאחר ומארגני ההשתלמות הם אלו הקובעים מה יכנס ומה לא ,כשלמיטב הבנתי עושים זאת גדי ביטון ומישאל ברזילאיבלבד), עד שיופיע בהשתלמות זו או אחרת כבר ירמס ע"י ריקודים אחרים. 2. מי בר הסמכות או ליתר דיוק מי הנהיג שדווקא מארגני ההשתלמות יבחרו מה יכנס להשתלמות ומה לא , זה מאבד את עקרון היחס השווה והמאוזן בין היוצרים. מי שמתחנף הכי טוב מצליח להכניס את הריקוד? הריקודים היפים שיצא לי ללמוד לאחרונה בזוגות היו פס ליום אחד ,מציאות אחרת,אז מה,אותך לצידי.האם כל אלו כבר עברו את שלב החנופה המפורסם?

תודה למי שהתקשר להגיד

"מזל טוב על הריקוד החדש". זה מחמיא מאוד אך הדרך עוד ארוכה. המשך שבוע נעים אורן

על זה מחבר הריקוד יענה לך

אורן בכר, מרקיד צעיר, חיבר את הריקוד (לפני כשבועיים - טרי טרי).

אורן. שלום לך. אתה כועס על ריבוי

הריקודים החדשים, ובעצמך אתה מחבר ריקוד חדש. זה סותר את דבריך. אמנם זה רק ריקוד אחד, אבל תאר לך שכל מרקיד יחבר רק ריקוד אחד. ביחד ,זה ים של ריקודים חדשים.

אורן ,והריקוד" התחייבות."

אני מברך אותך לרגל חיבור הריקוד "התחייבות". עדיין לא ראיתי את פרי יצירתך,אך אני מקווה שזה יקרה ובקרוב. אני סומך את ידי על קביעתה של רויטל המספרת שהריקוד מיוחד ושונה. וכאשר הוא נרקד לצלילי שיר מקסים,הרי שזה שילוב מרנין. כל אדם שיש בו את חדוות היצירה ומוציא ריקוד חדש לאויר העולם, יבורך. יש המון שירים,וממשיכים לחבר שירים נוספים. נכתבו הרבה ספרים ,ויש סופרים פעילים ופוריים. אורן, הלהט וחדוות היצירה טוב שהם טבועים בך,אני מוצא אותך ראוי למלוא החופן ברכות על התחלה יפה. כפי שמבין השירים והספרים הרבים ,חלקם להיטים,וחלקם דועכים. כך בריקודי עם, חלק גדול מהריקודים הולכים לאיבוד בתהום הנשייה. וחלק הופכים לנכסי צאן ברזל בתרבות הישראלית. בהיותך יוצר חדש ומבטיח,אני מחזק את ידיך, ומאחל לך שיצירותיך הבאות תהיינה מיוחדות ומרנינות גם כן.

עזרא ידידי

נכונה העובדה שאני נגד ריבוי יצירה, אך אני מכוון יותר ליצירה שלא באה מתוך מחשבה אלא "בין קלאץ' לברקס". לא מעטים הריקודים החדשים שבגללם גם הריקודים הטובים לא תמיד מצליחים לשרוד.

יש רק לזכור שכל מחבר

רואה בריקוד שחיבר את ה"אמת המוחלטת" (ז"א הריקוד הטוב ביותר לרגע זה). חלקם טוענים שמה שאחרים חיברו אינם אלא "בין קלאץ' לברקס" וחלקם אולי חושב אחרת. חוץ מזה הייתי מעדיף לקרוא לפעולה זו "חיבור צעדים" ולא יצירה. קצת צניעות בתחום שלנו לא תזיק.

בהצלחה אורן

אורן ידידי היקר הרבה ברכות על חיבור ריקודך הראשון בעזרת מיכל חברתך החביבה. עלה והצלח ועשה חיל. טרם ראיתי את הריקוד הנ"ל, ולכן אין לי דעה עליו, אני מקווה שהריקוד מוצלח כפי שדובר, ושיירקד לתקופה ארוכה. כמה ארוכה ?, אין היום לדעת, גם ריקודי שלאגר של מיטב היוצרים בתקופה האחרונה, לא זוכים להשרדות יתר...... אז אל תתרגש. רציתי לספר לך, אורן ידידי, על שני יוצרים שחיברו רק ריקוד אחד וזכו לתהילה, כי ריקודם הפך ל"נכס צאן ברזל"..... אם כן, יש להם 100 אחוז הצלחה. הראשון - יעקב מריומה, שחיבר את "שיר על עץ" בשנת 1983. השני - דניאל אבנר, שחיבר את "הורה גשר" בשנת 1982. למה אני מספר לך ?, כי עדיף לחבר ריקוד אחד מוצלח שיזכר לתמיד, מאשר שרשרת שלמה של ריקודי נפל, שאינם נרקדים, ואיש אינו זוכר אותם. אז.... בהצלחה חבר בדרך חדשה של חיבור ריקודי איכות. מחזיק לך את כל היד. דש להורתך. כתבה זאת נכתבה במקור על ידי ב"סברס"

הכיצד שכחת את

"יש עת לעמל" של יענקלה קמחי ז"ל והלחן של ידידה אדמון? אתה לבטח תוכל למצוא גם מי חיבר את המילים ואני אשמח להתעדכן בהזדמנות זו ולעדכן ב"רוקדים".

לא שכחתי.... אך

כשמביאים דוגמא.... אז מביאים דוגמא. ולכן, לא צריך להביא את כל יוצרי ה-100% הצלחה, אלא רק קורטוב..... כדרכה של דוגמא.

למעלה