הרייקי כמברג

אוראחד

New member
צינור

Surikata היקרה
"הטעם" באידיאלים של הרייקי מבחינת הטיפול הוא פשוט לדעתי, כאשר את מטפלת במישהו,מישהי,חתול,כלב,דגים או סתם מלאך שאת פוגשת את בעצם מבקשת או מתחברת לאנרגית החיים האוניברסלית ומעבירה אותה למטופל. כאשר הנפש שלך נקיה, חופשית ומאוזנת את מסוגלת להעביר/להכיל יותר אנרגיה את משמשת בעצם צינור עם פחות לכלוך. האידיאלים הם בעצם דרך התפתחות לנפש ולאדם, הם צורה של חשיבה לא דרך האגוהם יעזרו לך להתחבר לאהבה שבך ולמלאך שבך. כאשר אני ניגש לטפל במישהו אני מבקש מהמלאך שבי להתחבר למלאך שבמטופל, לאהבה שבי לגשת לאהבה של המטופל, אני מתנער מכול אנושיות - זאת אומרת לחץ של היום, זמן או דעה אני יוהב את האדם בצורה הכי גבוהה שאני יכול ללא קשר לביטוי היומיומי האנושי של המטופל. ואני חושב שהיכולת לעשות זאת נובעת המון מהטמעת האידאלים. רק היום ארפה מהכעס. רק היום ארפה מהדאגה, רק היום אודה על כול הטוב שבחיי, רק היום אבצע עבודתי בכנות ונאמנות, רק היום יהיה נחמד לכל היצורים עלי אמא אדמה. מקווה ששפחתי טיפת אור. המון אור ואהבה אור.

surikata

New member
הרייקי כמברג

הרייקי לא שינה את חיי, לא הפך אותי לרוחנית, עד כמה שאני יכולה להעיד על עצמי ככזו, וגם לא העלה בי תהיות חדשות על דרכי בחיים. אף פעם לא הבנתי את מהות האידיאלים שמצטרפים לרייקי, ומשיטוטי בפורומים שונים לא מצאתי הסבר או פרשנות מניחה את הדעת. את סיפור ההיסטוריה של הרייקי אינני מבינה כפשוטו, אך כן רואה בו משל, או אליגוריה, וככזה הוא דיבר אליי. ובכל זאת, הרייקי מלווה אותי כמה שנים והיווה כלי עבודה מצויין להפגת מתחים וכאבים (לא כולם). מצאתי אותו יעיל מאד בטיפול בחולשות ובכאבי ראש, בטן, צוואר, אך על השפעת הוא לא היה אפקטיבי במיוחד. תמיד ראיתי ברייקי דבר גאוני, שהפשטות שבו היא חותם הגאוניות שבו. לא מצאתי בו כלי להעשרת המודעות, אך כמברג, הוא פתח כמה ברגים כואבים שלי ושל אנשים אחרים. לדעתי, אם נסיר לרגע מן הרייקי את כל המעטפת האידאולוגית-רוחנית, עדיין תישאר הפרקטיקה, האנרגיה, וההנאה שבטיפול, וכל זאת בפשטות "שקשה להתרגל אליה". זהו, רק רציתי להזכיר.

הרייקי כ../images/Emo88.gif.../images/Emo8.gif

באיזה דרגה של רייקי את? את צודקת... הרייקי הוא כלי עבודה נהדר. ככלי ניתן לעשות עימו אלפי דברים. במברג ניתן לפרק ולהרכיב. אם זה מברג טסטר ניתן גם לבדוק אם יש זרם חשמלי או לא. עם הסמלים של רייקי שתיים ניתן לעשות מדיטציה, שאלות חלום ועוד... כמו כן ניתן להשתמש ברייקי על מנת להטמיע בתוכינו את חמשת העקרונות (שהלוואי והיו כל הזמן בתוכי - אולם העבודה היא רבה) בכלל הרייקי הוא כלי נהדר (כפי שכתבת) ובכלים ניתן לעשות הרבה דברים...וזה כבר תלוי בנו. ברוכה הבאה לפורומינו

תמרv

New member
../images/Emo160.gif

נניח לרגע לדימוי המברג, שהוא די סתמי ולא ממצה. רייקי הוא גם מברג(אולי זה הסמל אליו את מתחברת) אך אני גיליתי בו עוד כלי עבודה וחיים מהותיים לא פחות. הסתפקי בהבנות הפשוטות שלך, אל תחרצי דין על השיטה בגינן, משום שאת חוסמת את מודעותך מפני התפתחות. בברכה תמר

hannan

New member
הריקי כצינור מים .

שלום רב לך, לא רק שהזכרת -ותודה על כך, העלת על פי דעתי האשית- נקודה נכונה שלצערי רבים שוכחים אולי גם בגלל להט "העידן החדש. אכן ריקי אינו יותר מאשר כלי -והיתי מוסיף -כלי מתוך מבחר כלים מגובן שאינם ריקי. ריקי כשלעצמו לא עושה אף אחד יותר טוב -אם אין להם מלתחילה כוונה להיות כאלה. הבה לא ניתמם- ישנם רבים שהם גזעניים או אנשים ללא שום דרך ארץ בסיסית - ומה לעשות הם מאסטרים לריקי. השאלה היא הביצה והתרנגולת- האם אדם שמתכון לעשות שינוי בחייו ילמד -ריקי אם זה מתאים לדרכו - הריקי יהפך בשבילו כלי נהדר להתפתך וכו´. שרלטן או אדם רע יכול ללמוד ריקי - וריקי יהיה עבורו כלי לא פחות טוב לעשות מניפולציות על אחרים (ראי למשל את הסיפור של אוריאל על המורה שניצל תלמידות בשם הריקי.) למעשה הריקי היפני טוען שהאשי ניקה לגמרי מהריקי את האלמנטים שקשורים לעבודה רוחני והוא פשוט יצר שיטה פרקטית לריפוי. דבר אחד יאמר לזכות מאוד גבוה לריקי וזה עיקרון הצינור-. הריקי זורם בך רק כשאתה למעשה מעביר למישהו (עצמך או לאחרים) ריקי . ככל שאתה מעביר אתה מתעצם אבל גם למעשה אתה נהנה מהריקי כאשר הצינור פתוח- אחרת אף אחד לא מקבל את המים כולל עצמך. בלב הכי אדם שנותן אם הזמן נהיה יותר ויותר רגיש לזולת. אנשים שעושים ריקי פוגשים עוד אנשים שעושים ריקי וביחד הם מחזקים אחד את השני לעשות טוב ולקבל בתמורה טוב (חברה טובה כיף וכו)- דהינו אפילו אם הריקי זה אחיזת עניים הכוונה והחברה הטובים שמחזקים זה את זה (נפגשים בשביל לתת במקום מה שמקובל בד´כ )- יוצא שאם אתה בתרבות ריקי -יהיה יותר סיכויי להתפתחות רוחנית (והשד יודע מה באמת הכונה למלים הללו...) אז אפשר להתחיל מהנקודה הפשוטה שריקי זה כיף (למה להתחיל מנקודה יומרנית שריקי עושה או מטפל בבעיות- מספיק העובדה שזה עושה טוב.) אם זה כיף ועושים גם לאחרים כיף - יש פה משהוא רוחני- מ.ש.ל. בברכה חנן

תמרv

New member
הי חנן../images/Emo22.gif

הי חנן- תודה על התגובה. אני שותפה לגישתך כי ההנאה מובילה לטוב, ו"באשר"(ישות שמשהו התקשר או איש חכם עם פיצול אישיות) כבר אמר פעם: לך על הדבר שגורם לך הכי הרבה אושר. רייקי גורם לי אושר, האושר מציל את חיי ואת חיי אחרים משיעמום המוביל למחלות, לרשע ולעוד תוצרי בטלה. האושר הוא עניין רציני... תמר

הרייקי כ../images/Emo94.gif

מחליק לתוך פני ההילה של האנשים, מכניס במטופל "פצצת אנרגיה צהובה". סתם התחרפנתי על הבוקר הנפלא הזה... עוד שעה אני מקבל את טיפול הרפלקסולוגיה השבועי שלי

bati59

New member
חה...חה...../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

כיף לצחוק איתך אוריאל... לעשות הפסקה עם ההגיגים והניתוחים המעמיקים, ולצחוק צחוק בריא ומשחרר. אנחנו זקוקים לזה בימים אלה...

למעלה