הריטלין

• פותח הנושא Oles
  • פורסם בתאריך

Oles

New member
הריטלין

שלום חברים! הגעתי לפה לשפןך את ליבי ולשמועה את דעתכם בעניין. הצדיק היקר שלי כיום בן 3.9.קיבלנו לאחרונה המלצה לתת לו את הריטלין ואני משתעגת.מה לעשות? כן לתת או לא? אני נותנת לו 2 קפסולות ביום של אומגה של בן צבי ,אך התוצאות מיזעריות לעומת מה שהינו רוצים כמובן. האם למישהו יש כאן ניסיון עם הדבר המפחיד הזה (מבחינתי בכל אופן). כל מה ששמעתי עד עכשיו היה שלילי. האם למישהו יש להגיד משהו טוב עליו? נדמה לי שכתבתי משהו נורא מבולגן אך כנראה שזה מה שאני מרגישה כרגע.

mayarel

New member
שני דברים שהייתי בודקת קודם-

1. את התחום הביו רפואי 2. דיאטה סנסורית ואצלינו- ניסינו את הביו רופאי כחצי שנה ובאמת רותם היה הרבה יותר מאוזן ומרוכז. לנו היו בעיות אחרות בעיקר עם הגן. אני לא שוללת חזרה לנושא. בכל מקרה זה היה בעיקר דיאטה ללא גלוטן ומוצרי חלב. יש כאן הורים מומחים לעניין שעושים התערבות מאוד רחבה. מחר אנחנו מתחילים אצל מרפאת בעיסוק ורק אז אוכל למליץ..
בכל מקרה, אני ממש לא מהשוללים התערבות תרופתית,ויש כאן הורים שילדיהם מאוד מורווחים מההתערבות הזו, אבל כאמור בסוף שני השלבים הקודמים. בכל מקרה המון הצלחה! מאיה

ציפולי

New member
החשש

בני באותו הגיל, היתה תקופה שנראה לרופא אחד כזקוק לריטלין אבל עבר לו. אם היה מתמיד בהמלצתו, אני מניחה שהייתי פונה לחוות דעת נוספות ככל יכולתי ובמקביל מבררת על תחליפים אפשריים לריטלין - ורק אז עושה החלטה. בינתיים התחלנו לבצע דיאטה סנסורית בהדרכת מרפאה בעיסוק, ונראה לי שזה עונה בהצלחה על אותם הדברים שהריטלין, לכאורה, כוון אליהם. בהצלחה!

yonitbrk

New member
מצטערת יקירתי

מניסיון אישי, עם שניים משלושת ילדיי, אוכל לאמר לך רק טובות, ושום דבר מפחיד לא. הילדים רגועים, פנויים יותר ללמידה. אפשר לדבר איתם, מתקשרים יותר טוב, מרוכזים יותר. פשוט שינויי דרסטי של 180 מעלות, מאיך שהם עם הריטאלין ומהשעות שהם בלי, ואמרתי שעות, היות וההשפעה של הריטאלין, להבדיל מהרספרידל , מוגבלת, כמובן תלוי בסוג הריטאלין, היות וישנם מספר סוגים. יש את החלש ביותר, שהשפעתו מוגבלת ל- 4 שעות, ולו תופעת לואי של האנג אובר, ז"א , בסוף ההשפעה, הילד הופך לעצבני מאוד, ופשוט מוציא החוצה את כל האנרגיות שהיו עצורות אצלו תחת ההשפעה. יש את ה- SR , שהשפעתו ארוכה יותר, יש ילדים שבהם ההשפעה היא עד 8 שעות, ולו אין את התופעות לואי של ההאנג אובר או חוסר התיאבון שיש לראשון. וכמובן שיש את הקונצרטה, שהשפעתה הכי טובה, והיא ל- 12 שעות. ללא כל תופעות לואי. אך ההשתתפות העצמית במימונה גבוהה . משהו כמו 300 ש"ח לחודש, ואל תתפסי אותי במילה. ישנם ילדים שהריטאלין גורם אצלהם לתופעות לואי נוספות, אך שוב, זה דבר שיכול לקרות כמו בכל תרופה אחרת. ולעיתים זאת שאלה של מינון לא מתאים . מקווה שעזרתי, לפחות על רגל אחת.

Oles

New member
דיאטה סנסורית

או קי! עכשיו תחשבו שנפלתי מהירח אבל מהי הדיאטה הסנסורית? בעניין הגלוטן וקזאין אנו הינו בזה עד עכשיו במשך 7-8 חודשים בערך אך הילד עדיין תקוע.מצחיק הוא שכאשר הפסקנו את הדיאטה התקשורת שלו השתפרה מאוד ומצד שני ההסתובבויות וסגירת האוזניים חזרו (לא שלא היה את זה במשך הדיאטה רק שעכשיו נדמה לי שזה התחזק). מרגיע אותי לשמוע גם דברים חיוביים בעניין הריטלין! תודה חברים! אשמח לשמוע עוד תגובות.

דיאטה סנסורית

זה לא דיאטה של אוכל, הכוונה היא לספק לילד גירויים באופן מסודר בחושים שהוא צריך כדי שילד לא יצטרך גריה עצמית. למשל אצלנו הילד רץ במעגלים וקופץ כאשר בזמן הזה הוא מנותק לחלויטין. בשביל לבנות דיאטה סנסורית צריך לפנות למרפא בעיסוק שמתמחה בתחום, בונים פרופיל סנסורי של הילד ובהקבות זה בונים תוכנית של דיאטה סנסורית. אצלנו הוא הרבה רץ, מסתובב וקופץ במקום, אבל עכשיו אנחנו עושים איתו כל כמה שעות תרגילים של תנועה תוך כדי אינטרקציה, תופסת, לקפוץ על טרמפולינה ביחד, להקפיץ על כדור גדול וכו'. בעקבות זה גריה עצמית ירדה משמעותית כי אנחנו מספקים לו את הגירוי הווסטיבולרי באופן מסודר תוך כדי אינטרקציה במשך כל היום

mayarel

New member
דיאטה סנסורית היא דיאטה חושית

מכינים לילד פרופיל חושי של הצרכים החושיים שלו, ולפי זה מספקים לו את אותם הצרכים בצורה מסודרת יעילה וקבועה במשך היום, וכך מפחיתים מהצורך שלו לחפש את זה בצורה לא אפקטיבית כל היום. את הדיאטה מתאימה מרפאה בעיסוק.

yonitbrk

New member
ועניתם נכון, אני ממליצה

אנחנו עשינו, ומידי פעם חוזרים לזה, במקביל לריטאלין. אין קשר בין השניים. הדיאטה הסנסורית נותנת אצלנו מענה לבעיות התחושתיות, ולצורך בגרייה העצמית . בלי שום קשר לתזזיתיות ולריכוז.

yos9

New member
גם לנו נסיון טוב עם רטלין

התחלנו לתת את הרטלין באמצע גן חובה כאשר קדם להחלטה שלנו התלבטויות רבות מאוד. הוא מאוד התקדם בגן בכל התחומים ולמרות הדיאטה הסנסורית וההברשות כל שלוש שעות עדיין היה לו קשה לשבת להקשיב בזמן הריכוז או לשבת לצייר וכו' אני זוכרת את היום הראשון של הרטלין (חצי כדור של 10 ) בגן אמרו לנו שהוא בהתלהבות מבקש עוד דפי עבודה מה גם שבעקבות ההצלחות שלו התסכולים פחתו והדבר השפיעו גם על הבית הוא היה יותר רגוע ופחות תוקפני על כל דבר שביקשנו ממנו. בלי קשר לרטלין אנחנו ממשכים עם דיאטה סנסורית גם בבית ספר המרפאה בעיסוק בנתה תוכנית לשלוש פעמים במהלך יום הלימודים.

למעלה