הריון

נטעלי6

New member
הריון

שלום לכולם, אני מתנצלת שזה קצת ארוך אבל זה חשוב לי ואני מקווה שמישהו יענה. אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי. אני מתקרבת לשנת ה-30 בחיי ויש לי אחות חולת סכיזופרניה בת 30+. בנוסף לסכיזו' היא סובלת מפיגור קל מאוד. (קשה לי להגדיר את מצבה כי אני לא כל כך יודעת את ההגדרות הפורמליות), היא לוקחת תרופות פסיכיאטריות. היא חיה עם בן זוג (שגם לא כל כך בריא - אין לי מושג מה יש לו אבל הוא לא "נורמלי") בדירה שכורה ועובדת בעבודות מזדמנות.היא אינה מסוגלת לעבוד בעבודות שדורשות קשר עם אנשים בכלל. היא מקבלת קצבת נכות מביטוח לאומי ויש לה חונכת. לפי דעתי ולפי דעת המשפחה היא אינה מסוגלת לדאוג לאיש, בקושי לעצמה היא דואגת והורי הם אלו שדואגים לה וגם מדי פעם עוזרים לה (כספית) כשצריך. אני צעירה ממנה, נשואה ויש לי תינוק קטן ומקסים. היום היא הודיעה לאימי שהיא בהריון. (ממש בתחילתו, גילתה לפני שבוע). כל המשפחה נתקפה בתדהמה ובפחד מפני הבאות. אנחנו פשוט בהלם. ברור לנו שהיא לא מספיק אחראית כדי להיות אמא וגם בן זוגה לא (לו יש ילדה מנישואיו הקודמים, שאותה הוא רואה אחת לשבועיים, הוא לא מגדל אותה ולא דואג לה ביום-יום, וגם הוא עובד בעבודות מזדמנות). מישהו מכם נתקל באותו מצב? יש טעם לנסות ולשכנע אותה להפיל? אם כן, איך עושים את זה? מה עושים בכזה מצב? כשאני הודעתי שאני בהריון כל המשפחה חגגה ועכשיו כולנו באבל. אני אשמח לשמוע תגובות. תודה.

לנטלי

היי נטלי ממש דילמה מוסרית העלית כאן. אני מבינה אותך - על הפחדים והדאגה - אך מצד שני אני חושבת שיש לה הזכות להביא ילד לעולם. אני בת לאמא סכיזופרנית. נכון - זה לא היה קל לגדול איתה ויצאתי דיי שרוטה ונוירוטית. אבל - אם היית שואלת אותי היום במבט לאחור - אני שמחה שהיא לא הפילה אותי ושאני בחיים. מעבר לזה נראה שיש לאחותך הרבה תמיכה , אז בעזרת המשפחה אולי כן אפשר להצליח בזה. אני לא הייתי מעיזה להציע לה הפלה - זה נראה לי מאוד לא נכון לעשות. יחד עם זאת - אני מבינה , זה ממש לא מצב פשוט. בהצלחה. ואני אשמח לשמוע מה עשיתם בסוף.

נטעלי6

New member
הי

תודה על התגובה, לא ציפיתי לשמוע מ"בת של..."... תוכלי יותר לפרט מה זה "לא היה קל לגדול איתה"? נ"ב: לי אין כח יותר לתמוך. יש לי את המשפחה שלי ויש לי אותי, זה די והותר.

בת של

קראתי פה את כל התגובות .... אני לא מסכימה לדעה שלא נאמרה במפורש אבל אני מבינים מהדברים שיש פה כאלה שחושבים שהיא צריכה לעשות הפלה. אם עדיף שסכיזופרנים לא יביאו ילדים אז אולי כדאי שגם אנשים דיכאוניים / חולים במאניה דיפרסיה / לוקים בפיגור קל וכל אחד שחולה במשהו ויש חשש שהצאצא שלו ייצא חולה... נטלי - את בת לאמא סכיזופרנית - עברתי הרבה דברים קשים איתה - נסיונות התאבדות , פסיכוזות קשות , הזיות , הרבה פעמים הפנתה גם חשדות פרנואידיות כלפיי, אישפוזים כפויים --- כל זה היה נורא קשה. כשהייתי בת שנה היא גילחה את כל היד שלה - ואת כל השאריות היא הניחה עליי. כבר מגיל ארבע ידעתי שאני זו שצריכה לטפל בה ולא היא מטפלת בי. שהייתי בת 9 ניסיתי לשכנע אותה להתאשפז והסברתי לה שהיא לא מרגישה טוב. בגיל 10 ראיתי אותה תלויה באמבטיה. מגיל 11 גדלתי בפנימיה. קצרה היריעה מלתאר את כל מה שעברתי. בכל אופן ולמרות הכל אני כל כך שמחה שלא הפילו אותי.... אני שמחה להיות בחיים ואני אוהבת את החיים ואני נהינת מהם. ברור שתמיכה היא לא אוטומטית - אבל היא אחותך - ויש גם הורים שתומכים - זה לא קל - אבל כל אחד ומה שנתן לו אלוהים. אני אשמח לשמוע הלאה מה קורה איתך ואיתה.

נטעלי6

New member
לאביבית תמיד ולכולם

כואב לי לקרוא את כל מה שעברת... את בוודאי נושאת איתך עול כבד. אני מנסה להבין את התחושות שלך כשאת קוראת את התגובות על הפלה... נראה שיש לך כושר השרדות גבוה, ואני ממש מעריכה אותך על כך. אני שמחה לשמוע שאת אוהבת את החיים ושמחה שבאת לעולם. כל אדם צריך לשמוח שהוא כאן. אני רוצה להבהיר את דבריי ולנסות שלא לפגוע בך - לא טענתי שכל בן-אדם עם לקות - אל לו להביא ילדים - אני רק מדברת על אחותי כאן - ואני יודעת שהיא לא כשירה לזה. אין לי ספק שאם יוולד לה הילד הזה, הורי יעשו הכל כדי שיהיו לו חיים טובים. יחד עם זאת, כהורה - אתה צריך לקחת אחריות על ילדייך ועל עתידם ולדעת שתעשה הכל כדי שיהיה להם חיים טובים. האם היית מעבירה את ילדייך בסבל שעברת? בכל אופן, הפלה או לא - ההחלטה אינה בידיי.

ד קובי

New member
היי נטעלי

אפשר להבין את הדאגה של המשפחה , ומצד שני חשוב שהיא תשתף אתכם בתחושות שלה. אני לא חושב שיש למישהו הזכות לבקש ממנה לבצע הפלה, ומצד שני אתם תצטרכו לתמוך בה בגידול הילד בעתיד. חשוב שתהיו שותפים לכל החלטה שלה ולתמוך בה כמה שרק אפשר. מאחל לכם בהצלחה וכמובן את מוזמנת לקחת איתנו כאן חלק פעיל ולהמשיך לשתף...

נטעלי6

New member
האם התמיכה היא אוטומאטית?

האמת, כל החיים אני תומכת בה ובהורי, ולמען האמת, אף אחד לא תומך בי. ולכן - אין לי שום רצון "להמשיך את המסורת". למה זה ברור שאני צריכה לתמוך? נ"ב: ברור לי שאין לי זכות לבקש ממנה לבצע הפלה.

ד קובי

New member
התמיכה לא אוטומטית יקירתי אבל...

מצפונית זה משהו שיש לעשותו כך אני רואה את הדברים. אני יודע שההתמודדות לא קלה ולפעמים זהו נטל שאנו נושאים על גבינו בוקר ולילה. ועם כל זאת צריך ואפשר לתת את התמיכה אותה הם צריכים ובגבול מה שאנחנו יכולים להעניק להם.

נטעלי6

New member
עוד שאלות

תודה על התגובות, כנראה אני לא לבד בסיפור... האם מישהו יודע האם המחלה תורשתית? מה הסיכויים של העובר לחלות באותה המחלה?

נטעל י כנסי

כסזיופרניה היא מחלה תורתשית והסיכוי של אחותך ללדת ילד חולה הוא גבוהה יותר מכול אחד אחר מאוחר והיא ובן זוגה חולים עכשו אני יענה לך כאמא שלילד חולה כסיזופרניה והטח היו כאן הרבה שיצאו נגדי מבינה לליבך שקשה לך לתמוך בה וכולה חיים את תומכת ונושאת את העול על כתפיך ובעצם היכן את ? אני כול כך איתך כי אני אמ א שלילד חולה כזה מבוטלת והרבה פעמים שואלת את עצמי היכן אני האם אותילא ילדה אמא ולי אין נשמה והרייש לי עוד ילד אחד והוא לא חולה אני תומא הבן שלי העברתי עיקור שהוא הליך פפשוט בלפרסקופיה שבו מנותקים צינורות הזרע ולא תהיה לתומר אפשרותללדת ילדים אז אולי זה אכזרי ל עשות את זה אבל עשיתיאת זה מטעם אחד חשוב ביותר מייגדל את הילד שלו בבו הזמן אני ???????? אח שלו ? הוא ימסר לאימוץ? למישפכה אומנת ? פעם בעבר עשיתי את הטעות חשבתי כמו שאחרים כאן חושבים יש לי גיסה שהיא חולה בכסיזופרניה אחות של האקס שלי נילחמתי בשבילה להינשא שהיה לה גם בעל וגם ילדים אז מה יצא מיזה ילדה אחת מיסכנה שמגיל =צעיר מאוד יצאה מרשותה ואים כי לא יכולו לטפל בה עברה מימשפחה אומנת אחת לשניה שאף במישפחה אחת עברה אונס של אב המישפחה לילדה אומנםפ יש אבא ואמא האם כרגע שוהה במוסד סגור האב חי אצל הורים שלו הוא בוקשי מתפקד היא לא היתה רצויה מעולם אצל אף אחד אצל גיסתי הגדולה היא היתה שיפחה קטנה אצל הסבא והסבתא היתה עוד נכדה מתוך 20 נכדים שלא יכלו לגדל אותה בגלל הגיל המבוגר שלהם ולא היה להם ענין בכלל בה הדודעים שלה לא רצו אותה וככה היא היתגלגלה מימקום למקום היום שהיא בת 19 היא בעצמה סובלת מחוסר יציבות נפשית אין לה מקום מישלה מיתנדת מימקום למקום הדילמה היא מוסרית למי מניתנה הזכות להגיד למישהו אחר שכן או לא היו לו ילדים אבל אני כאמא שלילד כזה לקחתי את הזכות לדיים שלי והחלטתי אני לא רוצה שלתומר יולדו ילדים כאלה נכון שישנה אפשרות שהיא תלד ילד לא חולה אבל מי יגדל אותו איזה חיים היו לו לא קל לגדול בבית שני הורים חולים וחיים על קיצבת ביטוח לאומי איזה הגנה תההיה לו על מי אני צריכה לסמוך אחרי לכתי ושאלת מיליון הדולר העם אני היה לי הכוח הפיזי והנפשי בגילי לגדל עכשו תינוק ועם הוא חולה או יחלה בעתיד נטעלי אני היתי מציעה לך להודבר עם העובדת הסוציאלית במקום בו אחותך שוהה אני יודעת שברוב המיקרים והיה ולא תסכימי לקחת אופטרוסות על הילד שיולד או אחד מיבני המישפחה של אב הינותק יש אפשרות להפסקת הריון וזה נעשה על פי חוק עדיף הפסקת הריון מאשר הריון ולידה וטשיקחו לה את הילד ישר לאימוץ עדיפה הפסקת הריון מאשר ילד מיתגלגל במודות או מישפחות עדיף הפסקת הריון לאשר ילד לא עתיד והגנה ומישפחה תומכת זר לא יבין את זה נטעלי

נטעלי6

New member
תודה

אני קוראת וקוראת ושומעת המון כאב. תודה על התשובה הכנה והאמיצה. אני בהחלט יכולה להבין את מה שעשית. אחותי חולה ובן זוגה אינו סכיזופרן ובכל זאת, כאמא, אני חושבת שילד (בריא, או קל וחומר - חולה) צריך לגדול בסביבה מוגנת, בטוחה ויציבה ואת זה אני בספק אם אחותי ובן זוגה יכולים להעניק... סליחה לכל יפי הנפש שחושבים שאפשר... אחותי לא נמצאת בשום מוסד, היא חיה בדירה שכורה עם בן זוגה ולכן אין מה לעשות... תגובות כולכם מנחמות אותי, איזה מזל שיש את הפורום, אשמח לתגובות נוספות.

זריחה 2

New member
זר לא יבין זאת,נטעלי,

קראי שוב את אשר כתבה לך בשבושונית, כשבתי הודיעה על הריונה,ברגשות מעורבים,קיבלנו זאת..הרגשנו,כי לא היתה לנו הזכות לבקש ממנה..הפלה, את יודעת מה? בשלב מסויים הייתי בטוחה שאולי, "האמהות תרפא אותה"... בחודש החמישי,התינוק הפסיק להתפתח, נאלצו ליילד אותה. היום אני יודעת,כי במצב שהיא נמצאת בו..לידת תינוק היתה הופכת א ו ת י לאם... היא לא היתה מסוגלת.. קראי שוב את בשבושונית,התייעצי,זה לא קל.... בהצלחה .

ילד להורים חולים

יש כל מיני מחלות וכל מיני תורשות, הבעיה היא לא המחלה אלא חוסר התפקוד בשילוב פיגור קל. בעלי חולה בדיפרסיה ולפעמים לא מתפקד ובכל זאת יש לנו כמה ילדים. יש קרוב משפחה שיש לו מניה-דיפרסיה ועכשיו התחתן ואני מניחה שיהיו לו כמה וכמה ילדים. יש עוד מקרים כאלה. בעצם - כולנו כאן.... לכן הבעיה היא יותר התפקוד הירוד כל-כך ופחות התורשתיות. אולי יש טעם לשכנע אותה להפיל אבל לא לדרוש. ואולי, בהנחה שלא תפיל, יש למנוע הִישנות מקרים וזאת בשיתוף עם החונכת והרופא. ברור שהיא תצטרך הרבה תמיכה ויש להפעיל את הגורמים כגון חונכת ואולי לדרוש סיוע נוסף. וברור שהילד יצטרך גם הוא הרבה טיפול. נסו שהטיפול יהיה אישי ולא מוסדי, וכמובן תפילתי היא שהילד יהיה בריא בגופו ובנפשו. אני מאד מבינה את חוסר הכוחות שלך - פיסיים ונפשיים - לתת את כל העזרה הנדרשת במקרה כזה, וזה בסדר גמור!!!!!

נטעלי6

New member
לזריחה וליש פתח לתקווה

אני ממש מודה לכן, אין לכן מושג כמה זה עוזר לי ברור לי שההורים שלי הם אלו שיגדלו את הילד בסופו של דבר... אולי לא יפה להגיד, אבל עמוק בלב אני מקווה שיגלו בשלב ההריון עוד שמשהו לא בסדר ויבצעו הפלה. זה אולי מגעיל להגיד, כי אני יודעת מה זה להיות בהריון ולצפות לילד, אבל לא מגיע לאף ילד להוולד לזוג הורים עם תפקוד לקוי ולוקה בחסר. איך אני תומכת בה אם כל מה שאני חושבת הוא שהיא לא צריכה לעשות את זה? זה כל כך מכעיס אותי, היא פשוט לא מבינה שהיא תהווה נטל נוסף על המשפחה (גם ככה היא נטל), סליחה שאני מדברת לא יפה על אחותי, אבל יש בי המון כעס על המצב. זה אולי לא בוגר וכולי אבל זה המצב. גם אין לי כל כך למי להגיד את זה, חוץ מלבעלי המקסים שמבין אותי. כל השאר - כלומר הורי - מנסים (ואני מבינה אותם) לראות את חצי הכוס המלאה ולא מאפשרים לי לפרוק את מה שאני מרגישה.

לכול חולה נפש יש פיגור סביבתי כתוצ

כתוצאה מהמחלה וזה מיחד במיוחד את אלה שנימצאים במיסגרות סגורות או שאינם מתפקדים אין שום קשר בין זה לפיגור רגיל ופ]יגור סביבתי לא דבר תורשתי

למעלה