הריון...

lilach2004

New member
הריון...

האם משהי מכן נכנסה להריון עם גלולות או נכנסה להריון ישר אחרי שהפסיקה ליטול גלולות? אנחנו חושבים על הריון נוסף ופשוט הבנתי שצריך למנוע בדרכים אחרת כמה חודשים כדי שהגוף יתנקה... יש משהו בדבר? או שאפשר בלי זה וישר לעבודה :) ?

פנינה 23

New member
חברה שלי לקחה גלולותבמשך כ-10 שנים

אם לא יותר, ואז התחתה והפסיקה לקחת ואחרי חודשיים נקלטה..

בגלל החתונה שלי

"שחקתי"עם הגלולות כדי שלא יהיו פשלות במקווה אז חודש אחד הפסקתי ו... נכנסתי להריון ככה שמחזור כבר לא היה לי לחתונה ממליצים לא לקחת גלולות לפני הריון לפחות כמה חודשים ובקום זה לקחת את החומצה הפולית + ברזל כדאי להכין את הגוף להריון

lulyK

New member
יש לי חברה שנכנסה להיון עם הגלולות.

עד כמה שאני יודעת אין צורך לנקות את הגוף עם הגלולות מהדור החדש. ממליצים לחכות למחזור כדי שיהיה תאריך התייחסות לתחילת ההריון (מה גם שהרבה פעמים המחזורים מאד מתבלגנים אחרי גלולות. שווה לקרוא גם בפורום "לקראת הריון", מספר 721).

כן עדיף

כי יש בגלולות חומרים שיכולים להזיק לעובר ככה שעדיף לתת לגוף קצת לנוח להיכנס ישר אחרי גלולות אפשר. אם זה בסדר זו כבר שאלה אחרת

lulyK

New member
מרחיבה:

אם היו בגלולות חומרים שמסכנים את העובר, הרי שהיו ממליצים על הפלה או בדיקות ממוקדות במקרה של כניסה להריון בסמוך להפסקת הגלולות. אני יודעת שיש היום רופאים שעדיין ממליצים לקחת זמן מנוחה לגוף אחרי הגלולות, אבל ההפחדה מיותרת.

lilach2004

New member
אני פשוט...

פוחדת שאם אני יכנס ישר בלי הפסקה אז חס וחלילה יכול לקרות משהו מזיק לעובר בגלל הרעלים. מה כבר אפשר לעשות?!?!?!

lulyK

New member
תתיעצי עם רופא שירגיע אותך.

אם את מאד חוששת, חכי קצת וזהו (ובזמן הזה משתמשים באמצעים לא הרומונליים).

michal@gal

Active member
מנהל
אין לך מה לחשוש

הכמויות שנמצאות בגלולות של היום הן ממש נמוכות, וזה לא פוגע בעובר. ובכלל, לא מדובר ברעלים, כמובן, אלא בהורמונים שהגוף שלך מפריש בעצמו.

chili3

New member
גם הרופא שלי אמר שאין שום בעיה

להכנס מיד אחרי שמפסיקים גלולות. והוא נחשב רופא מומחה.

נושקולה

New member
רעלים?!?!

אם גלולות היו רעל כנראה שאף רופא לא היה נותן לנו אותן - ואנחנו כמובן לא היינו לוקחות. הרופא שלי - דר' יפת - לא המליץ לי "להתנקות" לפני כניסה להריון (אחרי הרבה שנים עם הגלולות) ודרך אגב, הוא אמר לי להתחיל לקחת חומצה פולית רק כשאני מפסיקה עם הגלולות ומתכוונת להיכנס להריון, לא צריך להתחיל לפני כי זה לא נאגר בגוף

אבל אם נשארים בגוף חומרים מהגלולות

אז אי אפשר להיכנס להריון כך שאם מצליחים להכנס להריון זה אומר שהגוף כבר נקי מכל החומרים!

עמית@

New member
לא מדוייק.

החומרים הנמצאים בגלולות אינם חומרים זרים לחלוטין לגוף, מדובר בהורמונים שבאופן טבעי מיוצרים בגוף, רק במינון המונע כניסה להריון ובעצם מחקה מחזור טבעי (רק שוב, במינון אחר). לעיתים ייתכנו שיבושי מחזור אחרי שימוש רציף וארוך בגלולות, אבל אם אחרי הפסקת הגלולות המחזור נותר סדיר, הרי שניתן להיכנס להריון (מאחר וזה מעיד בד"כ על ביוץ סדיר).

אין חשיבות להפסקה

אז יש לי תשובה מוסמכת מגניקולוג. אין צורך להפסיק גלולות ולתת "מנוחה" לגוף, אפשר לנסות ישר להשיג הריון ואין בעיה עם העובר במקרה שנכנסת ישר להריון. למרות שגם היום יש רופאים שעדיין אומרים שכדאי לחכות 2-3 חודשים לפני הניסיונות להרות. ה"סכנה" היחדה שיש היא"סיכוי מוגבר להריון של תאומים בכניסה להריון מיד בחודש הראשון שלאחר הפסקת הגלולות. וגם זה באחוז קטן מאד. כך שאם אין לך בעיה עם זה , אז אין בעיה בכלל. בהצלחה

libe3

New member
נכנסתי להיריון לאחר 5 שנים רצופות

של שימוש בגלולות, איך שהפסקתי חודש אחרי. לא האמתי, ואיזה היריון פשוט מדהים, היום הקטן שלי בן 6 וחצי. אין צורך שהגוף התנקה, אם אין בעיה, אז יאללה ישר ולעבודה... קליטה מהירה, ובהצלחה. אגב הגלולות גורמות לנימי דם ברגליים, כיום אני בת 34 והפסקתי לפני שנתיים, ועדיף להשתמש בזה כמה שפחות, כמו בכל תרופה, (היום אנחנו מצליחים לשמור, תודה לאל טפו...טפו...טפו, גם בלי, שוב זה עניין של אחריות, קצת חרגתי לא נורא).

ornak

New member
זה מאוד אינדיבידואלי, כמו כל דבר

אחת נכנסת להריון עם גלולות, אחת לא נכנסת בלי, אחת בעלה לא מאוד פורה ואחת ככה וככה

libe3

New member
lilach2004 -חומר בנושא הגלולות

שאלת בנושא הגלולות, אז אני מצרפת בזאת את הלינק בנושא. קיראי/ו בזמנך/בזמנכן החופשי. ביי

למעלה