הריון

הריון

רציתי לדעת פרטים על מי שחוותה\יודעת על הריון עם אפילפסיה. מה קורה? מה עושים? איך מטפלים? וכו' תודה.

tropic

New member
ל1מ היחידה!

אני ילדתי לפני כמעט 5 שנים. בזמנו לקחתי את הטגרטול ועוד סוג שברח לי שמו. ביום הראשון שידעתי שאני בהריון הפסקתי מיד עם הסוג השני ואת הטגרטול הורדתי ל2 ביום. ב-3 החודשים הראשונים זה חשוב להיות עם כמה שפחות כדורים שלא יזיקו להתפתחות העובר. ואחר כך חוזרים לכמות הרגילה ואף ליותר כי הגוף שלך יותר "גדול" ויש יותר זרימה של דם, אך לא מוסיפים את הכדורים הלא מתאימים לאשה בהריון, ועל כך את כמובן צריכה להיות בקשר מתמיד עם הנוירולוג כדי שהוא ידע לומר לך איזה כדורים להוריד לך ואיזה לא לקחת בכלל! זה מאוד חשוב! אם ההריון מתוכנן מראש חשוב ליידע על כך את הנוירולוג כדי שיוכל לומר לך מראש (עוד לפני שאת נכנסת להריון) איך להוריד בהדרגה את הכדורים. כמובן שצריך לקחת גם פוליק אסיד לפני שנכנסים להריון. זה כדור שלא מזיק בכלל ולא מפריע/משפיע על האפילפסיה גם אם לוקחים כדורים. כשאת כבר בהריון תצטרכי לעשות מדי שבועיים בדיקות דם כדי לראות את הרמה בדם ולדווח לנוירולוג. אני הייתי בטיפול בתל-השומר במחלקה של הריון בסיכון גבוה, ואז כמובן עשיתי יותר בדיקות מהריון רגיל. זהו פחות או יותר, התקפים היו לי בעיקר בהתחלת ההריון בשעות הערב. לא יודעת אם בגלל מתח, שאני יודעת שיגיע התקף בלי דלול התרופה, או באמת בגלל הדלול בלי קשר למתח... אבל סך הכל היה לי הריון בסדר גמור בלי סיבוכים. הלידה היתה קצת קשה. ילדתי לידת ווקום, (בתי לא רצתה לצאת) שערכה 17 שעות. אבל זה שווה כל כאב ומאמץ!!!!
שיהיה לך בהצלחה והריון קל ונעים!
אשמח לענות על כל שאלה נוספת בנושא

תודות רבות

היי, דבר ראשון- תודה ענקית. הרגעת אותי, כי חשבתי שקיים סיכון גבוה בהריון, והבנתי ממך שעם השגחה צמודה הכל יהיה בסדר. הבנתי מהרופאים כי בשנה הראשונה אסור לי להיכנס להריון. אבל, לאחר שנה של טיפול- יש לערוך בדיקות מקיפות ולהוריד את המינון של הכדורים. אני אובחנתי כחולת אפילפסיה קלה, היה לי התקף ראשון לפני שנה וחצי-אחרי לידה, וההתקף השני היה לפני חמישה חודשים- ומאז אני עם למיקטל. אני מתארת לעצמי כי בגין הורדת מינון התרופות, לא בהכרח יהיו לי התקפים- מקווה מאוד. ושוב, ת ו ד ה מ

qt1

New member
1מ היחידה ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

הריון עם אפילפסיה הינו הריון בסיכון גבוה, מה שאומר שאת תהיי במעקב צמוד של רופא הנשים שלך ותעברי סקירות מערכות וכל בדיקה שנכללת בסל הבריאות כאשר מדובר בהריון בסיכון גבוה. הורדת המינון של למיקטל, לא מחייבת שיהיו לך פחות התקפים, אך זו בהחלט השאיפה של הרופאים שלך ואם הם מורידים את המינון של התרופות - סימן שמצבך הבריאותי מאפשר זאת. אני חוויתי שני הריונות תקינים, בשני ההריונות נטלתי תרופות,שתי הלידות שלי היו רגילות ושני הילדים שלי נולדו במשקל תקין. אני לא סבלתי משום התקפים במהלך ההריונות ואין לי התקפים כבר למעלה משש עשרה שנים. אני מקווה שתשובתי מעודדת אותך. אצל מי את מטופלת? המשך יום נעים

שור הבר

New member
פגשתי אישה בשם מוריאל שהתראיינה

על ההריון שלה עם האפילפסיה בעתון מעריב אם אני לא טועה. נדמה לי שהכתבה נמצאת באי"ל- הם גם יוכלו לקשר אותך עם האישה הזו. באתר של אי"ל יש מאמר רציני על נשים ואפילפסיה. אני מצרף את הכתובת של האתר. אמרו לי שהמומחית לנושא הריון ואפילפסיה זו מירי נויפלד. אבל יש גם מומחים אחרים כמו דר שרה קיויתי. הרבה בריאות והצלחה אושר ותקווה

qt1

New member
אתה מתכוון לכתבה הזו?

גם ד"ר שילר ברמב"ם לא פחות טוב מפרופ' נויפלד, עם כל הכבוד לפרופ' נויפלד, אני בטוחה שבמקרה של הריון גם ד"ר שילר יכול ללוות הריון מהפן הנוירולוגי בשקט גמור. ובוודאי ובוודאי ישנם המון נוירולוגים מעולים נוספים בארץ. כתבה

שור הבר

New member
לא . אין לי לינק לכתבה אבל היא באיל

אני מניח שהם יתנו לך אם תתקשרי. אפשר גם לבקש מהם לקשר אותך למוריאל

חייםלוי

Member
מנהל
אם אתה מפנה למאמר באתר מסוים

תפנה למאמר עצמו ולא לאתר הכללי. אף אחד לא יתחיל לחפש בנבכי האתר את המאמר הספציפי כשאתה כבר מצאת אותו. במקרה כזה שבו המאמר נמצא בחלק הסגור בפני הגולשים שאין להם סיסמה פשוט אל תפנה כי זה רק מתסכל.

שור הבר

New member
אם יש לי מידע לא לכתוב אותו?

אתה לא חושב שאתה קצת נוקשה מידי? חשבתי שהמטרה לעזור לאנשים? ניסיתי להעביר לינק מדויק ולא הצלחתי אז לא לכתוב כלל? אל תעלב אבל אני סבור שאתה טועה.

חייםלוי

Member
מנהל
מידע שמפנה לאתר כללי לא עוזר כלל

וכלל אלא רק מקשה ומתסכל. אם רוצים לתת הפניה שתהיה מדויקת למאמר עצמו. אם אתה מפנה למאמר והגולש לא יכול להגיע אליו כי הוא צריך להירשם והוא אפילו לא יודע זאת כי מה שמקבלים זה דף הבית שלא אומר כלום. במקרה כזה עדיף לא להביא כלום.

תודה

תודה רבה עודדת אותי מאוד והשקטת את האי- שקט שהיה לי. מקווה שהכל יהיהבסדר חג חנוכה שמח מ

למעלה