הריון של חתולה

shluz1

New member
הריון של חתולה

שלום,

יש לנו חתולה שהייתה בהריון מתקדם, שמנמונת, ולפני כמה ימים שמנו לב שהיא רזתה קצת.
לאחר יומיים, מצאנו גור חתולים בן כמה ימים מת בחצר הבית שלנו.

החתולה מתנהגת כרגיל- אוכלת, שותה, מבקשת ליטוף, נראית רגועה. היא לא נראית כאילו היא מגוננת על גורים.

יכול להיות מצב שהחתולה המליטה גור אחד לפני הזמן?
אין שום עדות לגורים נוספים וגם התנהגותה של האם רגילה לחלוטין.

תודה ויום טוב

תסריטים אפשריים

הי
במצב המתואר יכולות להיות מספר אפשרויות:
1. היה רק גור אחד ואותו ראיתם
2. היו עוד גורים - ואו שהם כבר הומלטו גם כן ומתו או שעדיין לא היתה המלטה שלהם. מצב כזה, אם חלפו כמה ימים, אומר שככל הנראה הם כבר לא בחיים (ברגע שהתחילה המלטה הרחם חשוף לסביבה ואם ההמלטה לא נמשכת לרוב ייתפס זיהום והגורים לא ישרדו)
סביר שאם זה היה המצב - החתולה היתה נראית חולה ולא מתנהגת כאילו הכל בסדר
בכל מקרה - לאור המקרה שתארת, אני מציע לגשת עם החתולה לבדיקה אצל וטרינר. הסיכון במקרה שבכל זאת נשאר גור בבטן הוא גדול
בהצלחה וחג שמח
ארז

shluz1

New member
שאלה נוספת

אז בעצם ממה שאתה אומר, או שהיה גור אחד ברחם, או שהיו מספר גורים שהומלטו ומתו.

אני רק רוצה לציין, שבאותו יום שמצאנו את גור החתולים בחצר (נראה בן יומיים-שלושה) מצאנו אותו במעבר כניסה של הבית. כנראה אמא שלו לקחה אותו בפה ושמה לנו אותו "כדי שנראה מה קרה". יכול להיות מצב שהיא רצתה להראות לנו שהגור שלה מת?

yaelofer

New member
יכול להיות מצב נוסף שבו:

עדיין יש לה בבטן עוד גור/ים חיים שלא הומלטו או מתים. במקרה כזה, וטרינר בבדיקה פיסית יוכל להגיד לך אם אכן יש לה עוד גורים בבטן.
למכרה שלי היתה חתולת חצר שהיתה בהריון, ונעלמה לכמה ימים. היא חזרה רזה ומסכנה. המכרה לקחה אותה לוטרינר, שניתח אותה והסתבר שבבטן היו לה עוד גורים מתים.

למעלה