הריון ראשון

luliy

New member
הריון ראשון

בגיל 47 השחקנית רונית אלקבץ בהריון ראשון! מסקרן אותי מה הסיבה להריון בגיל כה מאוחר.

mobyboy

New member
מצחיק, בדיוק באתי לפתוח שרשור על זה :)

רונית בעיניי היא נסיכת אופל - משהו כמו מיכל ניב ז"ל. לא ראיתי אותה הופכת לאמא כלל, אבל בשנים האחרונות, נראה שהיא קצת התנתקה מדמות הפאם פאטאל העסוקה בתוך עולמה והתחתנה. מזל טוב לה, חבל לנו שאנחנו הולכים ומדלדלים :( (סליחה על האגואיזם)

luliy

New member
גם אני לא

ראיתי אותה הופכת לאמא. וכן.. הרגשתי אותו דבר- "מזל טוב לה, חבל לנו שאנחנו הולכים ומדלדלים "

מעברים ושינויים זה דבר יפה לבן אדם

לרונית אלקבץ תמיד היתה פרסונה דרמטית ומסתורית כזו. אולי משהו מזה עוד נשמר בה במעבר לפאזה הבאה ואולי לא. טבעי להתפתח, להשתנות. זה יפה. שאלה. למה חשוב לך שכאלהורים "לא נלך ונדלדל"? כתבת שזה מסיבה אגואיסטית ולא נניח חברתית, פוליטית, שיקולי סביבה. עד כדי כך מדלדלים המאגרים החברתיים בשינוי סטטוס? אישית מעולם לא הרגשתי ככה, לכן זה מעניין אותי.

נראה לי שיש תחושת בטחון מסויימת בהרגשה שאת

לא לבד בבחירתך. אצלי זה כך.

כן,מניחה שכך הייתי מרגישה לו היה כאן רוב חרדי

אפרופו הדיון המרתק של החרדים בעל כורחם אני מדמיינת דבר כזה ומצטמררת. לטענתם זה אוטוטו בפתח ומי אם לא הם יבינו בזה...
זה משהו שאין לי שום תחושה לגביו. נראנה לי הזוי ומד"בי מדי ולגמרי לא מציאותי .. לא רק רוב חרדי, כל רוב אחר שחושב ב"מדים".. אבל אם כן, כמובן שהייתי לוקחת את עצמי לכיוון נתב"ג.. בשאלת האלהורות אני לא חשה אותו דבר. אילו היינו "מדלדלים" זה היה מטריד אותי יותר במישור הסביבתי - צפיפות האוכלוסין לרגע שכחתי שאני במיעוט בנושא זה סליחה לולינקה (:)

לא היתה לי אנרגיה רגשית מספקת כדי לקרוא את

השרשור הזה, ואני מקווה שאתפנה אליו, הוא חשוב וראוי שאקדיש לו תשומת לב. אני מתייחסת לזה כאל אפשרות ריאלית, לאור הנתונים הדמוגרפיים. למזלי יש לי זכות חוקית לעבור לאירופה ואולי גם אממש אותה, אני ממילא רוצה לגור שם יום אחד, אבל נכון שזה קשה לעשות אחרי גיל 40. כשגרתי בהולנד פגשתי אנשים שגרו פעם ביוגוסלביה, היתה מדינה כזאת, עכשיו אין. קורה שאנשים חייבים לעשות מן מעברים שכאלה. נכון שהם היו הרבה יותר צעירים מאשר הגיל שאני אהיה בו אם וכאשר אצטרך לעבור. אבל כרגע אני חיה כל יום בנפרד בלי לחשוב על כך בצורה קונקרטית. לגבי האלהורות, היה נחמד אם היו יותר כמוני, לי נמאס שבכל מקום בציבוריות הישראלית עוסקים בהריון, לידה, משפחה, ילדים.

גם לי זכות חוקית לחיות שם ../images/Emo160.gif

לפני עשור ניסיתי לממש את זכותי זו. למדתי, היתה לי עבודה ודירה אבל משום מה חזרתי. צעד שעד היום לא מובן לי או למכרי, כולל אימי שהיתה בטוחה שאחד מילדיה יחיה מעבר ים.. לא שהיא רוצה שאעוף לה מהעיניים, לגמרי לא (:) בשלב הזה כבר לא ברור אם אממש את הזכות הזו שוב, למרות תחושת הבטן שאומרת אולי ולפעמים אפילו צועקת- כן!!! כן!!! רוצי!!! טוסי!!! מצד שני אולי כבר הרכבת הזו עזבה את התחנה וכבר מאוחרי לי מצד שלישי, אני לא ממש סובלת בארץ [כרגע?] מצד רביעי, שהחיים יחליטו עבורי. מה אני יודעת? :) אכן. העיסוק המתמיד בנושא ההורות והילודה בארץ - מתמיה, מתיש, משעמם ומשמים. אני נותנת לזה לעוף מעלי..

אני רוצה להאמין שאף פעם לא מאוחר מדי

אבל אולי זו תמימות. יש לי שני אחים צעירים ממני שכבר שם. מצד שני, כל עוד אני בבועה שלי טוב לי. אני יודעת שאם הייתי חייתי "שם" גם כן הייתי צריכה להיכנס לתוך בועה. ה"שם" כל כך מושך כי אני נוסעת אליו פעם-פעמיים בשנה כתיירת ללא צורך לדאוג לנושאים בירוקרטיים ואחרים שמחוייבים מעצם מעבר לחיות בארץ אחרת. ולגבי השורה האחרונה שלך, אז כן, גם אני נותנת לזה לעוף יותר ויותר מעלי, אבל כמי שחשוב לה לקדם את זכות הבחירה לנשים, אני לא יכולה להפוך לגמרי אדישה לנושא. זה פשוט מכעיס מדי. (גל גדות - מי זו, בעצם - על שער "לאשה" - זרקתי את הגלולות ואמרתי, חיים רק פעם אחת. אכן, סיבה מצויינת להיכנס להריון. NOT)

הזוגי שלי אכן טוען שאף פעם לא מאוחר מידי

תלוי בויתורים שאת מוכנה לעשות. אני זוכרת שדיברנו על זה ועשינו חישובי גיל, והרבה פעמים הוא נותן כדוגמא את העליה מברית המועצות, שאנחנו מכירים הרבה ממנה שהגיעו בגיל מבוגר, אכן עשו המון ויתורים בהתחלה ועבדו בעבודות שאינן המקצוע שלהם. לקח להם כמה וכמה שנים ובסוף הם חזרו לעבוד כרופאים, מהנדסים וכו' (היו צריכים ללמוד טוב את השפה ואז לעשות מבחנים שממירים להם את הרישיון לישראלי כדי שיוכלו לעבוד בתחום שלהם) והוא אומר שזה נכון גם לגבי ישראלים - אתה יכול להחליט שאתה עושה הגירה גם בגילאי ארבעים או חמישים אם אתה לוקח בחשבון שבשנים הראשונות תעבוד בעבודות שמרוויחים בהן פחות וכו'. לי קצת קשה עם זה כי גם למשל בעבודת מלצרות - לא כל בן ארבעים וחמישים יכול לעשות אותה (הרבה שעות על הרגליים) וגם אלו שכן - הרבה פעמים דורשים ממך לדעת את השפה המקומית. מצד שני אם אתה מהגר נניח לברלין - הבנתי שבשנים הראשונות לעבודות מסויימות מספיקה אנגלית ואז אם אין לך בעיה לעשות את הויתורים הלו - אז אכן, לפי דברי הזוגי, זה אף פעם לא מאוחר מידי.

את עדיין חייבת לי תגובה מהשרשור הקודם ../images/Emo6.gif

התגובה שלא נפתחה בפוסט הענקי ההוא על גלעד שליט, בתכתובת ביני להרמינה, זוכרת? התחיל עם המילה "מעניין".. הוא לא נפתח אז, הוא לא נפתח כשניסית לתקן בפוסט אחר.. אולי בפוסט הזה הוא סו"פ ייפתח ויתגלה לי מה כתבת? הסקרנות גומרת אותי..

luliy

New member
אם כבר.. את חייבת לי תשובה../images/Emo8.gif

יש לי חוק. אם אחרי פעמיים הפוסט "לא נפתח", אין לי צורך לחזור עליו

luliy

New member
לא רוצה ולא רוצה../images/Emo151.gif

תנסי שוב... אולי הפוסט " יפתח"

למעלה