הריון עם ציסטה

מינה29

New member
הריון עם ציסטה

היי בנות, מה שלומכן? רציתי לשאול האם כדאי לנסות להיכנס להריון עם ציסטה בגודל של 4.5 ס"מ? ואם כןהאם יש חשש לכאבים בהריון, סיכון בהריון עצמו והאם שיעור ההפלות מאוד גבוה, או שפשוט עדיף לעבור את הלפרוסקופיה קודם? אשמח לתגובות מנשים עם נסיון.

ליהיS

New member
הריון ראשון נדגם עם ציסטה של

9X8 ס"מ..כאב בהחלט. ההריון היה בסיכון אבל לא בגלל הציסטה אלא בגלל קליטת 4 עוברים. אני בטוחה שיש סיכון כלשהו אבל אם לעבור או לא לפרסקופיה קודם-זוהי בהחלט החלטה של רופא.

טל249

New member
אני בעד לנסות - אבל לא בכל מחיר

אם לא הולך באחד הנסיונות הראשונים והכאב הופך את הכל לבלתי נסבל. לא כדאי ! אצלנו הייתה ציסטה בגודל 4.5 לפני שהתחלנו עם הטיפולים, והיו לי קצת כאבים בשלבי המעקב האחרונים לקראת השאיבה. ומאז טפו, טפו, טפו. לא זכורים לי כאבים במהלך ההריון, וההריון עצמו לא נחשב בסיכון. אני לא מחסידות סכין המנתחים ומעדיפה לנסות כל דבר אחר שיכול לעזור (כמו למשל הדיאטה של דניאל@זר - שאותה התחלתי מהרגע שהפסקתי עם הגלולות לצורך הIVF). אבל תהיי קשובה לגוף שלך, אם הכאבים מתחילים להיות בלתי נסבלים, אולי כדאי לשקול לפרוסקופיה, אחרי הכל הטיפולים ההורמונלים בIVF עלולים להגדיל את הציסטה.. בכל מקרה המון בהצלחה. מחזיקה אצבעות. טלי

מינה29

New member
דיאטה

היי, תודה על התגובה. מה זו הדיאטה של דניאל זר? אגב כמה תזונה נכונה יכולה לעזור באנדומטריוזיס ואם בכלל? אף אחד מהרופאים שביקרתי אצלו לא דיבר איתי על שיוני בתזונה שיכול לעזור. מה אתן יודעות על כך?

מצרפת לך מידע על הדיאטה

הוכנס אתמול לפורום. שיהיה בהצלחה

בלגן2

New member
מינה - שבוע טוב

אני עכשיו בהריון עם ציסטה של 11 ס"מ, שלא עושה רושם שהיא עומדת להעלם או להתכווץ בקרוב. להגיד לך שזאת אטרקציה??? קשה לי. יש כאבי בטן ויש כל מיני פחדים, שהרחם ידבק לשלפוחית ולמעיים ומשהו שם יקרע ואני גם תוהה אם אני אוכל ללדת בלידה רגילה עם כל ההדבקויות האלה באזור הנרתיק והרחם... בקיצור - אם זה היה תלוי בי- הייתי עוברת ניתוח לפני ההריון. אבל בהחלט יש מקום לשיקול של רופא בסיפור הזה. בכל מקרה מאחלת לך בהצלחה במה שתבחרי והרבה הרבה בריאות.

מינה29

New member
תודה על השיתוף

תודה על השיתוף. למען האמת זה מה שחשבתי, שברב המקרים ההריון לא מעלים את הציסטה אלא רק מונע את ההחמרה. הדבר היחיד שמדאיג אותי שהאנדו חזר לי מהר לאחר הניתוח כשלושה חודשים לאחר מכן, נראה שאין מנוס מזה.

טל249

New member
גם אצלנו האנדו' חזר 3 חודשים אחרי

הלפרוסקופיה, אל תתיאשי !!!! ותקחי בחשבון שעכשיו הציסטה שלך נחשבת "קטנה" ויכול להיות שלא תפריע לIVF, לעומת זאת לפרוסקופיה, כמו שראינו - לא מבטיחה שלא תצוץ לה עוד ציסטה גם אחרי הניתוח הבא... אני הייתי חושבת טוב לפני ניתוח נוסף.. אל תתיחסי לסטטיסטיקות, מה זה ברוב המקרים ? אני לא מכירה מישהי שהאנדו' שלה זהה לאנדו' של מישהי אחרת, חלק מהרופאים אפילו מאמינים שהריון מקל על אנדו' ולפעמים אפילו "מרפא" (הלואי... טפו, טפו, טפו...). בקיצר למרות שאין אפיקורסית גדולה ממני - אולי קצת אמונה לא תזיק פה. אני מחזיקה לך אצבעות. טלי (ושניר גם)

למעלה