הריון עם היפותירואיד

כתומה30

New member
הריון עם היפותירואיד

שלום, יש לי תת פעילות כבר שנים, מטופלת באלטרוקסין, שבוע לפני ההריון מאוזנת (TSH=3.4), עם עבר של שינויים במינונים וקושי למצוא איזון במשך שנים, אף על פי שבשנתיים האחרונות היה יותר יציב. לוקחת 800 אלטרוקסין בשבוע. אני בתחילת שבוע 7, כרגע ניצפו שני שקי הריון, ביקשתי תור לאנדו ועוד לא אמרו לי מתי יזמינו אותי. בזמנו, כאשר גילו את העניין אנדוקרינולוג אמר לי שאצטרך לשים לב בהריון כי המינונים צפויים להשתנות ודווקא בתקופה זו חשוב לשמור על איזון. השאלה: כמה דחוף לי לפגוש אנדוקרינולוג (=כמה ללחוץ עליהם שיתנו תור דחוף)? יש לי הפנייה לבדיקת דם אבל אני רוצה לעשות אותה לפני התור לרופא כדי להביא לו ממצא עדכני. בכל מקרה רופאת המשפחה ורופאת הנשים הבהירו לי שהם לא יכולים לשנות מינון במקרה הצורך, רק אנדוקרינולוג. דרך אגב מבחינת הרגשה - עייפה, בעיקר בבקרים חולשה ולעיתים תחושה של כמעט עילפון, מעירים לי שאני חיוורת (אין אנמיה), בחילות אין כל כך רק ירידה קלה בתאבון, ועצירות זה בערך הסימן הראשון שהרגשתי... תודה.

לפי דעתי...

עשי את הבדיקה עכישו ותראי את התשובה, אם ה-TSH לגמרי תקין אין דחיפות, ואז בהתאם לתור שתקבלי תראי אם יש מקום לבדיקה נוספת עד אז או לא. אם ה-TSH לא יהיה תקין מהר לאנדוקרינולוג!

כתומה30

New member
תודה לשתיכן../images/Emo140.gif

לפי המאמר כדאי לבדוק כמה שיותר מהר כי הTSH אכן עלול לעלות מהר בתחילת ההריון.

למעלה