הריון לאחר 10

SABI123

New member
הריון לאחר 10

שלום לכם אנ י נימצאת בדילמה וצריכה עזרה . אני בת 36 ויש לי שתי בנות אחת בת 12 עם תיסמונת מרפן ואחת בת 1 עכשו אני מעונינת להיכנס להריון אבל אני יודעת שי סיכוי של 50% שגם בהריון הזה הילד עלול להיות חולה מרפן לי זה לא משנה כי התיסמונת לא פוגעת באורך חיו של הילד אבל בעלי לא מעונין . ויש שתי אפשריות אחת להכנס רגיל ואז לעשות בדיה בשבוע ה11 סיסי שילה ואם העובר חולה להפיל או לעשות הפריה חוץ גופית ואז יחדירו לי עוברים בראים אבל אף אחד לא ערב לי שיש בפעם ראשונה זה יקלט וןזה גם תהליך ארוך .....מה היתים עושים במקומי? תודה חגית

תיסמונת הסימן העיקרי שלה הוא קומה גבוהה?

ראיתי פעם תוכנית על אנשים גבוהים והתמונת כיכבה שם אם התיסמונת לא פוגעת באורך חיים או איכות חיים מדוע בעלך מתנגד? הפריה חוץ גופית זה עסק לא נעים

זואי11

New member
למיטב ידיעתי (המועטה) תסמונת מרפן מאובחנת

בד"כ על פי הסימניים הקליניים האופייניים לתסמונת (בעיות לבביות, בעיות בדורה, מבנה גוף מאורך ורזה, וכו'), שכן התגלו כבר כ-100 מוטציות שונות, אז כדאי לברר קודם במחלקות הגנטיות שבבתי החולים האם יש אפשרות לאבחון גנטי של התסמונת. ואם יש לרופאים עדיפות לאחת השיטות. הדילמה אכן קשה - אבחון טרום הריוני נקרא PGD והוא עלול להיות יקר בדיוק מהסיבות שציינת. נראה לי שפרמטר נוסף שיכול להכריע את הכף הינו כמה ביציות/עוברים ניתן לייצר בטיפול אחד שלך. קצת על PGD תוכלו לקרוא כאן, אם כי זו כתבה קצת ישנה: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Article/xID/3127/xCT/91 מכירה מישהי שהתלבטה בנושא. אשלח לה מסר ואפנה אותה לשאלתכם. מאחלת לביתכם בריאות שלמה ומלאה למרות התסמונת, ולכם מאחלת הריון מלא ותקין שיסתיים בילד בריא.

דילמה מאוד קשה

גם אני הייתי בהתלבטות הזאת, בגלל מחלה אחרת, אבל החלטתי לא לעשות. זו החלטה מאוד מאוד קשה ומורכבת. אני, בין השאר שאלתי את עצמי לגבי חומרת המחלה והאם זו מחלה שבגינה הייתי מוותרת על ההריון בכל מקרה... נשמע שאת לא בטוחה בתשובה. האם הייתם בייעוץ גנטי? סיפרו לכם על פגיעות אפשריות כתוצאה מהתסמונת? אצלי, מאחר שאצלי זו מחלה שיכולה להיות קלה עד בלתי מורגשת(nf) הדילמה היתה קשה במיוחד. החלטתי לדחות את ההחלטה. כלומר - לנסות להשיג הריון בדרך הרגילה (לוותר על הפרוצדורה של ה-p.g.d) ואז, להחליט. מה שעוד נכנס לשיקולים הוא פקטור הגיל וקלות השגת ההריון שהם שיקול מאוד משמעותי. אני קצת יותר מבוגרת ממך (41) ולכן אצלי נלקח במערכת השיקולים דבר נוסף - אחרי התייעצות עם מומחה לפריון הבנתי שהסיכוי להשגת הריון בפרוצדורה כזאת יורד, בעיקר בגיל שלי. זאת, מאחר ובגילנו כל מחזור של i.v.f מפיק (בממצוע) פחות ביציות, הפרוצדורה עצמה עלולה גם לפגוע בהפריות שהושגו ובאופן כללי סיכויי ההשתרשות של עובר שעבר p.g.d הם פחות טובים. נראה לי שלכן את צריכה גם לחשוב על כמה קל/קשה היה לך להשיג את ההריונות הקודמים. ובשורה התחתונה? ממש לא יודעת מה לומר לךֿ רק רציתי לשתף אותך בהתלבטויות והשיקולים שלי. אם תרצי לדבר איתי עוד על הנושא, אני אשמח לעמוד לרשותך...

valeta

New member
דעתי היא שהפלה היא תהליך קשה בהרבה

מאשר הפריות חוץ גופיות. בעיני להקלט להריון ולהיות 11 שבועות בחרדה עצומה, תוך ידיעה שהעובר עשוי להיות חולה ואולי את תפסיקי את ההריון (כשלעצמו הליך לא נעים וגם לו יש סיכונים) זה מצב שאני אישית לא הייתי מסוגלת להמצא בו. מבחינה נפשית נראה לי שאת גוזרת על עצמך חוויה קשה ביותר. אז נכון שטיפולים זו חוויה מפוקפקת, נכון שPGD זה הליך יקר וגם מפחית סיכויים, ונכון שבטיפולים יש פחדים ודאגות ואכזבות קשות וימים שחורים - ובכל זאת - להיות כבר בהריון ובסוף להפיל - זה הסיוט הפרטי שלי, ונראה לי שהייתי מעדיפה תקופת טיפולים והריון תקין ובריא שמסתיים בלידה של ילד בריא מאשר הרגשה שאולי אאלץ להפיל את העובר שברחמי. כל הריון יש בו סיכונים למומים. הרבה נשים מצאו את עצמן מפסיקות הריון. אז למה מראש להכנס להריון מתוך ידיעה שיש סיכוי לא קטן להפסיקו? (50% סיכוי למחלה זה סיכוי ענק). אני חושבת שאת צריכה ליווי של רופא מומחה ואת צריכה ללמוד היטב את נושא ההפריות ולהיערך בהתאם, אבל לא הייתי מהמרת באחוזים כאלה על הריון.

judith4

New member
הבעיה, שלמיטב ידיעתי, PGD מפחיד לכשעצמו

מכיון שאתה מוציא תא מעובר שכולו 4-8 תאים, אז נשאלת השאלה האם באמת מובטחת לידה של ילד בריא. אז מודה וחוזרת ומודה שלא מספיק מתמצאת בתחום, ומאד מבינה את הקושי של של לחוות הריון שיתכן ויסתיים בגרידה, ומסכימה גם שההליך של IVF אינו נורא - אבל זה לא מסתכם בזה - אלא כאמור תוסיפי למשוואה - שגם כך בגיל מבוגר הביציות אינן מובחרות, ויש מקרים בהם העוברים אינם מתחלקים למספר גדול של תאים לפני ההחזרה ועוד להוציא תא מתוך אותה משוואה עדינה יתכן ויגרום לכך שבכלל לא יהיה הריון. אין ספק שזו החלטה מאד קשה.

valeta

New member
הבעיה היא שהכותבת דיברה על 50%

סיכוי שהעובר יהיה חולה בתסמונת מרפן, שזו התסמונת שהם מעוניינים להמנע ממנה. כלומר להתחיל הריון עם סיכוי כ"כ גבוה להפלה נראית לי הרפתקה קשה מנשוא. בגלל זה לדעתי היא צריכה ייעוץ גנטי מעולה, של מומחה אמיתי בתחום, שיחשב בילד איתם סיכויים מול סיכונים. הכותבת היא גם לא מאוד מאוד מבוגרת (נדמה לי שהיא כתבת שגילה הוא 36), כך שבהחלט יכול להיות שהיא עדיין פוריה למדיי ושלא תהיה לה בעיה עקרונית בהפריות. לא יודעת. באמת נורא נורא קשה...

טילי2

New member
גיודית4 לא ידעתי שיש עוד ירושלמית בפורום

לרבות על דבורי. איפה את גרה? אולי יש עכשיו סיבה טובה לעשות מפגש בירושלים?

דבורי

New member
מפגש ירושלמי הוא תמיד טוב

למרות שג'ודית לא בשכונה. ובאמת שערוריה שאנחנו עדיין לא נפגשנו. לאן הבנים שלך הולכים בשנה הבאה? ביום שישי הייתי במפגש ביהודה הלוי, ואני עדיין מתלבטת מה לעשות עם החבר'ה שלי.

טילי2

New member
../images/Emo2.gifאני הייתי ביום שישי בדוגמא ומאוד התלהבתי

ההתלבטות היא בין יהודה הלוי לדוגמא. יש בסוף החודש שני ימים פתוחים עם הילדים ביהודה הלוי ואני מתכננת לבוא עם הילדים ונראה.

דבורי

New member
טוב, לך יש שני בנים

דוגמא אכן עשה רושם טוב בזמנו, למרות שבסוף לא שלחתי את הגדול אליו. נדמה לי שהוא עדיף על יהודה הלוי, למרות המרחק. אצלי ההתלבטות היא בעיקר לגבי הבת, כי לבן אני מקווה שתיפתח כיתת תקשורת מתאימה באפרתה (וביהודה הלוי הם לא ערוכים לשילוב לקויי תקשורת, את זה כבר בררתי ביום שישי). אם לא תיפתח כיתה זו, זו תהיה בעיה אמיתית. אולי אתקשר באמת כבר לדוגמא לבדוק אם הם ערוכים לשילוב.

judith4

New member
כפי שדבורי יודעת אני יוצאת את גבולות הצ'כונה

ואפילו מגיעה לאיזורכם מדי פעם
. אי בעבר התפקדתי בניק אחר, אבל, כאמור, לאחר הפגנת התמצאות ברחובות ובכבישים - אין ספק בדבר ירושלמיותי. ומפגש ירושלמי, תמיד יתקבל בברכה

דבורי

New member
איזה יופי

כבר התרחבנו מעבר לירושלים! איזשהו יום שישי בבוקר טוב לכן?

recordion

New member
גם אני אשמח להפגש

עם הילדים או בבוקר ביום לימודים בלעדיהם

טילי2

New member
מה להגיד לך לא יודעת מה ליעץ וגם לא יודעת על

התסמונת. אבל אני מאוד ממליצה להתיעץ עם פרופ שוחט משנידר. לנו היה חשש לבעיה והפנו אותנו אילו. הוא גנטיקאי, והפגישה איתו באמת השקיטה אותנו. ב"ה הכל תקין.

למעלה