הריון חוץ רחמי, צילום רחם ושאר מרעין...

dasi985

New member
הריון חוץ רחמי, צילום רחם ושאר מרעין...

אתן וודאי לא זוכרות אותי... לפני שבועיים הודעתי על בטא נמוכה שממשיכה להכפיל עצמה כמצופה כל יומיים. התחיל מבטא 19 שבועיים אחרי ההזרעה ועלה לו בהדרגה...
אני חשבתי שזה כימי, מישהי פה אמרה לי שאולי סתם יש לעובר שלי בעיות בחשבון...
אבל זה עלה ועלה, והרופא ביקש שאקבע כבר תור לא"ס לבדוק דופק.

בכל מקרה, כאבים ודימומים עזים הביאו אותי למיון. שם התברר כי אין שק הריון אבל כל חלל הבטן והאגן מלא בדם וקרישי דם... הרופאים קבעו שמדובר בהריון מחוץ לרחם, וסביר להניח שהעובר השתרש לו בחצוצרה שמאל. לשמחתי הבטא הראתה מגמת ירידה ולכן דיבורים על כריתת חצוצרה פסקו מהר מאוד

אבל - בבדיקת בטא אחרי יומיים הסתבר שהבטא נשארה פחות או יותר באותו ערך. לכן האופציה של זריקת מטוטרוקסט (או איך שלא קוראים לזה...) עדיין לא נשללה סופית.

קצת רקע: הריון שני. שני ההריונות הושגו לאחר טיפול באיקקלומין ותזמון הביוץ עם אוביטרל. בשני ההריונות בטא מאוד נמוכה 14 יום לאחר ההזרעה (16 ו-19). בהריון הראשון בטא הראתה נפילה כבר אחרי 3 הכפלות. ו... פרט חשוב- בשני ההריונות ההזרעה בוצעה כאשר הזקיקים הבשלים היו משמאל. אני מבינה שבשני ההריונות הבעיה היא בהשתרשות.
עכשיו שאלת השאלות - האם יש סיבה לחשוש באי תקינות חצוצרה שמאל? האם ייתכן שהיא חסומה/פגומה ולכן בשני המקרים ההריון לא צלח? האם זו עילה לבקש צילום רחם?
במידה והתשובה היא חיובית - האם ואיפה ניתן לבצע צילום רחם בהרדמה מ-ל-א-ה?
כן, אני יודעת שזה לא נפוץ. כן, ברור לי שלרוב הנשים זה לא כואב.
אבל אני סובלת מווגיניסמוס ו-ווסטבוליטיס. אין לי אפשרות לעשות את זה ללא הרדמה. סובלת מאוד בבדיקות וונגינאליות, החוויה במיון נשים באיכלילוב הייתה מזעזעת כי מסתבר שיש רופאים חסרי רגישות בשפע... המחשבה על ליפול שוב על רופא כזה בצילום רחם מחרידה אותי עד מוות ...

אשמח אם יש למישהי תובנות ו/או ניסיון בהליך שכזה. אגב, אני מבטוחת במכבי. יש מידה מסוימת של החזר?

וכמובן שאשמח גם לתובנות על קבלת מטוט'... מחר אעשה בטא נוספת, ואם שוב לא תהיה ירידה עליי לשוב למיון לקבל הזריקה. מנסה מאוד לחשוב חיובי, אך מכינה עצמי לגרוע מכל

תודה לכל מי שקראה עד כה...

טוליתי

New member
תשובות חלקיות

קודם כל מצטערת על ההריון הלא תקין
. צר לי גם על החוויה במיון באיכילוב. אני לא יודעת מה היה שם, אבל עצם העובדה שיצאת משם עם טראומה מעידה שיכלו להתנהל שם טוב יותר....

אי אפשר לומר שהבעייה שלך היא השתרשות. (אגב, הריון כימי יכול להיות גם כימי מחוץ רחם). העוברים שלך משתרשים. במקרה שלך מהריון כימי ומהריון חוץ רחמי לא ניתן להסיק יותר מדיי.
צילום רחם יכול לבדוק שהחצוצרה פתוחה ושאין בה נוזלים. אני חושבת שאכן יש מקום לצילום רחם. יחד עם זאת, חשוב שתדעי שהעובדה שהחצוצרה פתוחה אינה מעידה על תקינות החצוצרה. לא שיש מה לעשות עם הנתון הזה כרגע, אבל בהריון הבא, לבדוק שק הריון בשלב מוקדם ככל שניתן, כדי לשלול חוץ רחמי. בכל מקרה, לא יודעת לומר לך דבר לגבי צילום רחם בפרטי. מניחה שבאסותא ניתן לעשות זאת. ממליצה לך להתקשר למוקד הניתוחים של אסותא, ולבקש מידע.

לגבי מטוטרקסט, אחרי קבלת הזריקה (כאב רגיל של זריקה, לא ממש כואב) צריך להימנע מהריון במשך שלושת החודשים הבאים. הזריקה מפרקת את ההריון וחייבים להמשיך מעקב בטא ולוודא שהבטא מתאפסת לגמרי. ממליצה להרבות בתזונה בריאה, מדובר בחומר כימותרפי, והגוף עובר טראומה לא רק מסיום ההריון אלא גם מהחומר עצמו.

לא פשוטים הימים האלה
,
מאחלת לך שהבטא תרד משמעותית ללא התערבות (אוף איזה מין איחול זה?!?) ושההריון הבא יהיה ההריון שיהפוך אותך לאימא מאושרת.

dasi985

New member
תודה על התשובות

החוויה במיון הייתה מזעזעת כי נפלתי על רופאה רעה. פשוט רעה. כל הבכי והתחינות שלי לעדינות ולהתחשבות נפלו על אוזניים ערלות והיא פשוט הייתה אכזרית.

בהחלט חשבתי על האופציה שגם הכימי היה מחוץ לרחם ומפה הדחף שלי לצילום רחם כדי לראות שהחצוצרה לא חסומה חלילה. אמרו לי שכימי=בעיה בהשתרשות. בכל מקרה, הtitle ממש לא חשוב לי. אני רק רוצה לדעת כבר מה הבעיה...!! מה עוד יכול להיות לא תקין בחצוצרה אם היא פתוחה וללא נוזלים? ואיך ניתן לבדוק זאת?

לגבי שק הריון- גם בהריון הזה לא בטוח שנצפה שק הריון. במוקד הוא טען שהוא ראה, במיון אמרו שאין כלום. זה לא ממש מפתיע כי הבטא הכי גבוהה שלי הייתה באיזור 1000, והבנתי שבמצב כזה לא תמיד רואים שק.
אני אצלצל מחר לאסותא לשאול לגבי צילום רחם בהרדמה. קראתי איפשהו שזיידמן עושה את זה שם.
עכשיו השאלה היא מול מי אני צריכה להילחם כדי שהנזק הכלכלי יהיה כמה שיותר סביל.
(כן, אני חיה באשליה...)

המון תודה

טוליתי

New member
צילום הרחם בודק רק שיש מעבר,

דמייני צינור ארוך של מים, המחובר לברז, פותחים את הברז ויודעים שהצינור לא סתום ברגע שמים יוצאים מקצהו השני. העובדה שהמים עוברים לא אומרת שאין מהמורות בדרך. הכוונה היא שחצוצרה יכולה להיות מצולקת מבפנים כתוצאה מדלקת סמויה או עם בעיה בתנועתיות - בעייה שיכולה לגרום לחצוצרה שלא להעביר את העובר לכיוון הרחם (הרי בטבע הביצית מופרית בחצוצרה והחצוצרה אינה רק צינור או "מקום ההפרייה", היא "יודעת" להעביר את הביצית המופרית לרחם). שתי הבעיות שציינתי אינן ניתנות לבדיקה.

תבדקי איזה החזר תוכלי לקבל על צילום רחם בהרדמה.

מחזקת את דברי טוליתי

עברתי הריון מחוץ לרחם רק לאחרונה.
בניגוד אליך, לא הגעתי למיון עם דימומים וכאבים רק בטא אשר המשיכה
לעלות באופן מוזר ובאולטרסאונד בקופת החולים לא ראו שק הריון ברחם (אך גם לא ראו בחצוצרות) .
בבה"ח החליטו על זריקה לאחר יממה (נתנו לבטא "הזדמנות" נוספת אך היא המשיכה לעלות). הזריקה לא כואבת (בטוסיק) אך יש השלכות לאחר מכן - כאמור, לא ניתן להכנס להריון שלושה חודשים לאחר הזריקה.
בנוסף, התחילו כאבים חזקים, יממה לאחר הזריקה, אשר נמשכו במשך יום וחצי ונלווה לכך דימומים לא היסטריים (כפי שהאחות במחלקת נשים הגדירה "פולי קפה" - כך נראה הדימום). ישנן תופעות לוואי גם לזריקה אבל הם לא היו נוראיים עבורי - עייפות, חולשה וכו'.

בקשר לצילום הרחם - ה"יופי" בכל הסיפור כי אין לי עבר מיילדותי בעייתי, עברתי צילום רחם ביוני האחרון (ללא הרדמה מלאה), הכל נראה יפיפה, פתוח ומוכן ועדיין זה קרה. הסביר לי הרופא כי זה בהחלט יכול לקרות, החומר אשר מוחדר בצילום הרחם יכול לעבור בחצוצרות ועדיין תהיה איזו חסימה חלקית אשר תגרום להריון מחוץ לרחם. כמובן כי הריון מחוץ לרחם יכול להגרם גם ללא חסימות, הידבקויות וכו'.

מסקנה - כדאי לעשות, אם לא עשית בעבר אבל זה לא מונע , לצערי, אפשרות בעתיד להריון מחוץ לרחם.

תרגישי טוב והחשוב ביותר כעת - תני לעצמך מנוחה מלאה, לגוף ולנפש

acka

New member

מקווה שלא תצטרכי התערבות והבטא תרד לבד.
לגבי השאלות - קודם כל כן, כדאי לעשות צילום רחם.
אני חושבת שיופי טופי עשתה בהרדמה מלאה, את יכולה לשאול אותה.
כמו שטוליתי כתבה - גם עם חצוצרות יפות ופתוחות יכול להיות עדיין הריון חוץ רחמי (בהחלט ניסיתי).
אבל אם כן יש בעיה זה משהו שכדאי לדעת עליו.
מקווה איתך לטוב.

dasi985

New member
תודה

אני אבדוק עם יופי טופי...

אני יודעת שחצוצרות פתוחות לא פותרות מצילום רחם

אבל אני כן רוצה לדעת שהן אכן פתוחות ויפות. המחשבה על הזרעה נוספת מבלי לוודא זאת מפחידה אותי

תודה

מי קרא ליופי טופי?

ליבי ליבי על כל מה שעברת!!! מאחלת לך המון בהצלחה ובטוחה שימים טובים ומלאי אור בדרכם אלייך, אמן!!!

אכן כן, כפי ש acka האהובה
כתבה - עברתי צילום רחם בהרדמה.
זה היה די מזמן... לפני כשנה וחצי...
את צריכה לטלפן למרפאה של זיידמן ולתאם את התור - לפי היום של המחזור... באם אני לא טועה, אני הייתי ביום ה 5.
המזכירות של זיידמן - מתאמות מול אסותא... (אני בכל אופן - טילפנתי גם עצמאית לאסותא - לוודא שאכן התור הוזמן).
המרדים מטלפן אלייך יום לפני עם הנחיות לגבי הצום. זה בדיוק כמו לפני השאיבה... (שמדגישים תמיד שהצום כולל גם מסטיק וסוכרייה).

הפעולה עצמה בדיוק 5 דקות.
את נכנסת לחדר - (אם אני לא טועה זה קומה שלישית...) וכבר שאת נשכבת עם החלוק "שאנל אסותא"
- המרדים מבקש מהסניטרים להגיע בעוד כ 5 דקות
זה עשה לי טוב לשמוע את זה, כי הבנתי שזה לא ארוך ושאוטוטו כבר אהיה אחרי זה...
חדר התאוששות - עוד כ 10 דקות, עד שהם רואים שאת הולכת לעשות פיפי

עלויות - נכון ללפני שנה וחצי -

זיידמן - 2,500 ש"ח.
מרדים - 1,000 ומשהו... אם אני לא טועה 1,100 או 1,200 ש"ח.
אסותא - 600 או 700 ש"ח.

בהצלחה יקירה, בשורות טובות!!!
ובמידה ויש עוד שאלות - אני כאן

קרפד2

New member
צילום רחם לא בקו"ח- חדשני ולא כואב

חברה שלי עשתה לפני יומיים צילום רחם בבית חולים ולא דרך קופ"ח בשיטה חדשנית שבכלל לא כואבת.
הרופא שלה פשוט הפנה אותה לשם כי בפעם הראשונה שהיא עשתה זה ממש כאב לה
אם תרצי עוד פרטים אשאל אותה.
אני חושבת שזה בכלל חשוב לכולן לדעת שיש שיטה שאינה כואבת.. חבל לסבול..

dasi985

New member
אני ממש אשמח לפרטים!

כל פרט... פצפון שאהיה, וכבר אעביר את כל השאלות לרופא המטפל או למכבי עצמה...

תודה

למעלה