הריון ותזונה

הריון ותזונה

אני בשליש הראשון להריון, ביומיים האחרונים החלה סאגת הבחילות (בנתיים ללא הקאות). אני מקפידה על פירות וירקות אורגניים, תזונה ללא שמן, מלח , קמח (לעיתים רחוקות אוכלת קמח מלא) חומר משמר וצבעי מאכל (אני שומרת על תזונה בריאה מזה מספר חודשים). רציתי לדעת האם יש המלצות כלשהן לגבי תזונה במהלך ההריון
איך לחזק את הגוף בעת חולשה ובחילות
או מה מומלץ לאכול או להימנע בתקופה של חולשה ובחילות

0 אור 0

New member
האמת היא שזה מאד אישי

פשוט לאכול מה שמרגיש לך מתאים, לנשום עמוק בזמן שמתחילה הבחילה, הגי'נג'ר מסייע לבחילה (יש בכל מיני צורות - תבדקי מה מתאים לך) וכמובן אפשר להתייעץ עם מטפל שיעשה לך התאמה אישית ממש. מטפל שיאצו או סיני גם יכול להראות לך כמה נקודות ללחיצה עצמית להרגעת הבחילה.

hal767

New member
מזל טוב ובהצלחה

זה לא נכון לייעץ באינטרנט לאדם שאין מכירים הייטב. טיפול יש להתאים למקרה. לשאלתך, בתקווה שיעזור לך במשהו, אני מצרף קישור למאמר שלי בנושא, מתוך האתר שלי.

האל

קראתי את הכתבה, ולצערי או לשמחתי היא לא חידשה לי דבר. אמנם אני לא בצום, אבל אני אוכלת בדיוק כפי שכתבת במאמר. לצערי אני חיה בהרגשה תמידית של בחילה (בכל השעות בהן אני ערה) קשה לי לקבל את זה שאני צריכה לעשות צום (מה גם שלדעתי צום של 24 שעות לא יספיק) בטח כשאני אחראית לעובר שגדל בתוכי. נכון,לגוף יש מאגרים, ובזמן ההריון הגוף דורש אנרגיה כפולה אבל למיטב הבנתי נראה לי שמצב של צום יזיק לגוף שלי יותר מאשר אישה שאינה בהריון, שוב כי כרגע 2 בני אנוש ניזונים מהאנרגיות שהגוף יוצר.
רבה על התייחסותך

0 אור 0

New member
הקשבה למה שהגוף שלך אומר לך

אני חייבת להקדים ולומר שהאל ואני לא מאותה אסכולה. קודם כל אני לא טבעונית ולא בטוחה שזה מתאים לכל אדם, שנית אני לא חושבת שהריון זה הזמן לעשות ניקוי רעלים בכלל, וצום בפרט. לאחרונה אני משלימה לימודי בתחום של תזונה, ובפירוש אחת ההמלצות מלימודי שאני מאמצת היא שלקראת ההריון אולי כדאי לעשות ניקוי רעלים - אבל בטח לא בזמן הריון והנקה. יחד עם זה אני מאמינה בהקשבה לגוף, בפרט כאשר הוא צועק בקול רם כפי שקורה אצלך. את צריכה לנסות למצוא מהם הדברים שמושכים אותך וללכת עם זה (הבדיחות על החשקים של הריון למלפפון חמוץ או אפרסקים בחורף .... ואצלי פתאום אכלתי חסה שכל החיים אני לא מכניסה לפה), למצוא מה מרגיע לך את הבחילה ולהיעזר בטיפים שעזרו לאחרים (מזונת קרירים, מים עם לימון, ג'ינג'ר). את צודקת שאת צריכה לאכול אוכל מזין ואיכותי - תנסי לאכול אותו במנות קטנות, בצורה מעוררת חשק, לא להגיע למצב של חוסר אבל לא לדחוף בכח. מעבר לתזונה, חשוב מאד לנוח, לתת לעצמך זמן לעכל את החיים החדשים שצומחים בתוכך - לנסות להתחבר אל התינוק בבטנך (אני הייתי שוכבת על הגב עם הידיים על הבטן, נושמת נשימות עמוקות וחושבת אליו/ה), לעשות דברים מרימי נפש - טיולים בחוץ, יחפה על הדשא, לשמוע מוזיקה שאת אוהבת, לנסות לא לרוץ את מירוץ החיים אלא להתחבר לקצב החדש של הגוף והנפש שלכם, אני חוזרת וממליצה על טיפול הוליסטי - יש דברים שיכולים לעזור ואי אפשר דרך האינטרנט. מאחלת לך הריון קל ונעים, לידה קלה וילד נפלא

../images/Emo51.gif

עוד לפני ההריון שיניתי את התזונה שלי בעקבות בעיה אחרת, אני מאד מסכימה עם מה שכתבת, שצריך להשלים עם המצב, לכן הזמנתי תור לדיקור סיני כדי לחזק את הגוף. האמת שקצת קשה לי לשכב על הגב כי אז אני מרגישה ביתר שאת את הבחילה...
שמעתי שגינג'ר עוזר, ניסיתי ללעוס קצת אבל אני מפחדת שזה יכולה להזיק. כרגע אני מחפשת "תרופות סבתא" שיוכלו לחזק אותי ולסייע לי להתרכז בעבודה ובלימודים. אני משתדלת להימנע מלקחת כדורים "שימנעו" את הבחילות, אני לא מאמינה גדולה בתרופות.

0 אור 0

New member
אפשר לשים את הידיים על הבטן ולנשום

גם בישיבה נוחה על כורסה - לא חייבים על הגב

hal767

New member
למען הסר ספק

המאמר אינו יעוץ. יעוץ הינו אינדבידואלי, מותאם למקרה. אין במאמר כדי לייעץ לך, אלא הוא מהווה חומר למחשבה. נושא הצום, קצר או ארוך, הינו אופציה שמתאימה במקרים מסויימים ואינה מתאימה במקרים אחרים. מצד שני גוף שדוחה מזון אינו יכול להיזון. לדילמה הזאת יש להתאים פתרון. הפתרון אינו רק תזונתי. הוא יכול להיות קשור, בנוסף לתזונה, גם להרפית הגוף והנפש, תרגילי נשימה מסויימים ועוד.

freearth10

New member
בחילה בהריון

היי אננס משומר, קצת מפליא הניק שבחרת לך, לאור העובדה שאת לא צורכת חומר משמר...
בחילה בכלל ובהריון בפרט לא תמיד קשורה אל המזון אותו אנחנו אוכלים. בחילה היא תוצר הלוואי של התהליך אותו אנו עוברים. זו הפסולת אותה אנחנו מנסים לשחרר מהגוף. תקופת ההריון היא תקופה של תהליך של הכרה והסתגלות לחיים של צמיחה ביחד. בתהליך הזה (כמו בכל תהליך אחר) יש מודעות, התנגדות, שחרור ועליה לרמת מודעות גבוהה יותר. לכן, הבחילה זה לא משהו שאנחנו צריכים להתנגד לו, להלחם איתו, אלא רק לשים לב מתי היא מתמשכת יותר, מה היא גורמת לך לעשות, מה היא מונעת ממך, להקשיב לה, אולי אפילו לדבר איתה. גם לחולשה יש תפקיד בחייך, אולי היא אפילו עוזרת לך לסדר משהו שאת לא יכולה לסדר בדרך אחרת. לרוב כשאנחנו מגלים מה הסיבה לחולשה היא גם נעלמת, כי היא את שלה כבר עשתה. שיהיה לך הריון קל! ותהני מהצמיחה שלכם!
מאיה

למעלה