הריון ופיטורים

rshany821

New member
הריון ופיטורים

שלום לכולם אני עובדת בחברה כשנה וחצי ונמצאת כיום בשבוע 22 להריון (חודש חמישי) לצערי הרב החברה שלי נמכרה לחברה גדולה יותר (הביצוע בפועל יתרחש בעוד כשבועיים גג) האם תוכלו לעזור לי בבקשה בכמה שאלות 1. האם למרות הפיטורים מגיע לי מענק לידה?ומי משלם אותו? 2. אם אני לא ימשיך במקום בחדש, מגיע לי לחתום בלישקה לקבלת שכר ולקבל מענק לידה? 3. האם הזכיות שלי לחזור למקום עבודה יהו בתוקף גם בחברה החדשה? כמובן כל טיפ בנושא יתקבל בברכה תודה מראש

chili3

New member
לא יודעת לענות על הכל. אבל מענק לידה את מקבלת

בלי קשר וזה מייד לאחר הלידה ודמי לידה את גם מקבלת בלי קשר כי עבדת מעל 10 חודשים בשנתיים האחרונות ואת יכולה לחתום בלשכה גם אם החלטת לא להמשיך בחברה החדשה

ettt

New member
אני פה...

אני חייבת לסייג- אני לא עו"ד אבל אם המעסיק פשט את הרגל/ חדל לפעול בבאופןקבוע- מותר לפטר גם אישה בהריון להלן נוסח החוק בו מצויין מתי יינתן היתר פיטורים משר התמ"ת. מה שכן- אם היא פוטרה ללא היתר כזה (ולא משנה אם המעסיק פשט רגל) הפיטורים לא חוקיים והיא יכולה לתבוע. במקרה של פשיטת רגל- זה לא פרקטי אבל אם יש כינוס נכסים- ניתן לתבוע את הכונס- "המעביד הוכיח כי התקיימו נסיבות חמורות, ולדעת השר לא יהיה צודק לתת את ההיתר רק מיום מתן ההחלטה בבקשה להיתר, ובלבד שההיתר לא יינתן לגבי תקופה שקדמה ליום הגשת הבקשה להיתר; 3. המעביד הוכיח כי הוא הוכרז פושט רגל לפי פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם – 1980, ואם הוא תאגיד – כי ניתן צו פירוק לפי פקודת החברות [נוסח חדש], התשמ"ג – 1983, ובלבד שההיתר לא יינתן לגבי תקופה שקדמה ליום הגשת הבקשה להיתר, או ליום ההכרזה או מתן צו הפירוק, לפי הענין, המוקדם מביניהם; 4. המעביד הוכיח כי עסקו חדל לפעול, ובלבד שההיתר לא יינתן לגבי תקופה שקדמה ליום שבו חדל העסק לפעול או ליום הגשת הבקשה להיתר, המאוחר מביניהם; 5. המעביד הוכיח כי עסקו חדל לפעול בשל נסיבות לא צפויות שכתוצאה מהן לא היתה לו אפשרות לבקש היתר לפני שהעסק חדל לפעול, ובלבד שלא יינתן היתר לגבי תקופה שקדמה ליום שבו חדל העסק לפעול; לעניין פסקאות (4) ו- (5), "חדל לפעול" = הפסקת פעילות שאינה זמנית"

אז ככה:

מענק לידה מקבלים מביטוח לאומי כשיולדים (נכנס ישירות לחשבון), מענק לידה זה סכום חד פעמי. על ילד ראשון מקבלים כ-1500 ש"ח ובלידה שנייה הסכום פוחת.. מענק לידה זה לא דמי לידה. זכאות לדמי לידה: דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה: 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע. מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע. לגבי החתמה בלשכה: אם יש לך מכתב פיטורין ועבדת 300 ימים בשנה וחצי האחרונה עד יום הפיטורין - הנך זכאית לחתום בלישכה

פיצקיה10

New member
המלצה חמה

הי, לאחר שילדתי עלו לסדר היום סוגיות רבות שקשורות בענין העבודה שלי. פניתי לאתר "עובדות" ( ovdot.co.il ) - ויש שם סיוע משפטי מ-ק-צ-ו-ע-י חינם לכל אשה שצריכה ייעוץ בנושאים הקשורים לנשים עובדות. הם סייעו לי כל כך - טרחו וחיפשו פסקי דין קודמים, בדקו בתקדימים וכולי , והיו ממש כתף תומכת - אני ממליצה בחום! שיהיה בבריאות ובקלות, פיצקיה

למעלה