הריון ולידה

Lil55

New member
הריון ולידה

קראתי כמה שרשורים לגבי הריון ולידה, ורציתי לוודא שאני מבין- מבין שמהנקודה שלבת הזוג יש ב/1 ועד 182 ימים אחרי שהיא מקבלת א/5 אין לה זכות לביטוח בריאות, והיא צריכה לעשות ביטוח פרטי. אם היא בהריון כרגע- אי אפשר למצוא חברת ביטוח שתהיה מוכנה לכסות את מעקב ההריון וכל זה צריך להתבצע באופן פרטי 100%.
מישהו ציין שהלידה בחינם/מקבלים החזר מכיוון שאני אזרח. האם זה נכון? האם זה תופס גם אם אני תושב חוזר שכרגע אין לו ביטוח בריאות וצריך לעשות מחדש? אשתי עכשיו בשבוע 15, כלומר הלידה מתוכננת (ב״ה) לסוף אוקטובר, שזה בערך חודשיים אחרי שאנחנו מתכננים לחזור לארץ. תודה למי שיכול לאשר, לתקן או להפנות לאינפורמציה.

Jkamm

New member
מענק אשפוז ומענק לידה לבת זוג זרה

מה שקובע בביטוח לאומי זה האם את/ה "תושב" , ללא קשר לאזרחות.

על פי סעיף 40 לחוק הביטוח הלאומי - כדי לקבל מענק אשפוז [התשלום לבית החולים] וגם מענק לידה [תשלום חד פעמי ליולדת] וקצבת לידה [מי שילדה 3 ילדים ויותר] - צריך לעמוד באחד משני התנאים:
1. אחד מבני הזוג מוגדר כ"תושב" על פי ביטוח לאומי.
2. אחד מבני הזוג עבד בישראל לפחות 6 חודשים רצופים לפני הלידה [גם אם אינו תושב].

כדי למנוע מצב שתיאלצו להפקיד בבית החולים צ'ק ביטחון על הוצאות הלידה, כדאי להסדיר את הזכאות מול ביטוח לאומי לפני הלידה - יש להגיש בקשה בטופס בל/303.

כיוון שאתה תושב חוזר, מיד עם חזרתך ארצה תסדיר מול ביטוח לאומי שתוכר כתושב לפני הלידה. אם לא שילמת בתקופה שהיית בחו"ל יש תקופת המתנה או אפשרות לפדות את ההמתנה בתשלום חד פעמי [כעשרת אלפים ש"ח] כדי שתוכר מיד כתושב.

יוני קם

Lil55

New member
תודה,

ונניח ואני חוזר לארץ חודשיים לפני הלידה ופודה את ההמתנה והופך לתושב, ביטוח לאומי לא יכולים להתנגד לכסות את ההריון והלידה בסוג של ״תקופת אשכרה״ או דברים בסגנון שחברות הביטוח משתמשות בהם כדי להימנע מכיסוי?

vitkin2006

New member
מצטרף לשאלה

אני תושב חוזר ומסיים תקופת המתנה בביטוח לאומי. הצלחת למצוא תשובה לשאלתך?

למעלה