הריון ולידה

dafna311

New member
הריון ולידה

שלום,
אני מורה שנה שניה במערכת ללא קביעות.
אני בהריון ואמורה ללדת בתחילת אוקטובר. מאחר ואינני חשה בטוב אני לא חוזרת לעבודה שאני עובדת בה ביסודי כחצי משרה ומוציאה ימי מחלה.
אני יכולה לקבל שמירת הריון ומנסה להבין מה ההבדל בין שמירת הריון לבין הימי מחלה שאשתמש בהם ?
שאלה חשובה נוספת כמה ימי מחלה יש לי בשנה זו? (החודש הראשון עדיין יש לי תנאים של אישה בהריון)

תאנוש

New member
בכל מקרה בשמירת הריון

ינצלו את כל ימי המחלה שלך ורק לאחר מכן תתחיל השמירה עצמה.
שימי לב שבשביל שמירת הריון את צריכה 30+ ימים מהלידה עצמה ולכן אם את זכאית כדאי שתזדרזי להוציא.
אין קשר בין ימי מחלה לאישה בהריון. התוספת שיש להריונית זה 40 שעות שאת יכולה לנצל לבדיקות במהלך ההריון, במידה ועוד לא ניצלת אותם, זה יוצא בערך שבוע.

מורה בהריון

לא מרגישה טוב זו אינה הגדרה מדויקת. את צריכה אישור מחלה מרופא מטפל לפחות. אם הרופא כותב שאת חולה ואינך יכולהל עבוד את מנצלת ימי מחלה. אם הוא כותב שמדובר בשמירת הריון זה לא ימי מחלה אל שמירת הריון. מעת לעת משתנים התנאים ובמקרה של שמירת הריון משלם ביטוח לאומי ולא משרד החינוך על חשבון ימי מחלה. בימי מחלה מקבלים שכר מלא מביטוח לאומי הרבה פחות.
יש לך 30 ימי מחלה לכל שנת עבודה בתנאי שאת עובדת משרה מלאה. אם את עובדת פחות אז מספר הימים הוא יחסית להיקף המשרה שלך.

למעלה