הריון וכדורים

takua

New member
הריון וכדורים

אני מאוזנת שנתיים ללא התקפים. לוקחת למיקטל 100X2 ליום. ברקע, שני התקפים בלבד בהפרש של שנה. רוצה להכנס להריון בקרוב- לקחת או להפסיק את הכדורים?! אני מודעת לכך שישנם סיכונים בשתי האפשרויות. בבקשה, ענו לי בהקדם. תודה מאיה.

שלום לך

את צריכה לתכנן, כלומר לגשת לרופא מומחה לאפילפסיה שיתן לך את התרופות בתיכנון להריון, כמובן יוסיפו לך חומצה פולית שזה את יכולה להתחיל כבר עכשיו. אין מצב שאת מפסיקה את התרופות. אני משער שתוכלי להמשיך עם הלמיקטל. כמובן שלכל אורך ההריון את תעברי בדיקות תקינות העובר, מרביות, כדי לשלול סיכון. בי, ובהצלחה.

mori17

New member
תשובה

אני לוקחת למיקטל 2X200 מ"ג ביום.......והיה לי בערך משהו כמוך בקטע של ההתקפים(בגלל שלא לקחתי ת'תרופה בלי אישור של הרופא =/ ) הנורולוג אמר לי שהלמיקטל לא פוגע בעובר לעומת דפאלט(תרופה שהייתי לוקחת כשהייתי ילדה ולא הייתי אצל הנורולוג הזה). הוא אמר שדאפלט הורג את העובר. מורי

mori17

New member
שכחתי משהו...

כמובן להתייעץ עם הנורולוג בכל צעד וצעד מורי

מצטרפת לשאלה

כרגע רק לידע, כי אין חתונה באופק
פעם שאלתי את הרופא והוא באמת אמר שנצטרך לשנות תרופות, אבל בלי שום קשר הפסקנו את הדפלפט פעם והמשכתי רק עם למיקטל וקיבלתי התקפים.. מה עושים במקרה כזה? אוף....אני שואפת ל-4 ילדים. מה יהיה?

tropical888

New member
מאיה שלום

לפני שאת רוצה להכנס להריון את צריכה להפגש עם הרופא המטפל שלך - שאצלו את במעקב ולומר לו שאת מעוניינת להכנס להריון. אני אחרי 2 לידות שעברו בשלום. ותמיד הייתי בקשר כל תקופת ההריון שלי וגם לפני עם הרופא שלי. הוא צריך להגיד לך אם צריך להחליף כדור או להפחית את הכמות של הכדור שלך. זה מאוד מאוד חשוב כדי לא לפגוע בעובר. הכדור עצמו עובר בדם וכמובן גם לעובר כך שאת צריכה להיות במעקב כל הזמן עם הרופא המטפל שלך וכמובן עם הגניקולוג. אני הייתי בשתי ההריונות במעקב להריון בסיכון גבוה ובגלל האפילפסיה גם עברתי יותר בדיקות מהריון רגיל. לפני ההריון לקחתי פוליק אסיד והורדתי את מינון הכדורים שלי - טגרטול וסוג שני בכלל הורדתי. בהצלחה שיהיה לך ולא להזניח כי זה מאוד חשוב לחיי העובר

גמאמא

New member
הריון וכדורים - מילת עידוד

היי, אני אמא לשתיים. ילדות מקסימות ובריאות. הריתי אותן מסיבות שונות עם הצירוף הרחוק מלהיות מושלם של דפלפט (800-600), וקלונקס (0.5). אני יודעת שיש כאן דעות נחרצות נגד הצירוף הזה, ושזה ממש לא האידאלי, אבל אלו הבנות שלי, וזה מה שהיה נכון לי בזמנו. עכשיו, בדיוק הערב, אני מתחילה במעבר המתמשך ללמיקטל, בשאיפה להגיע לאיזון ב100X2, ואח"כ גם להוריד את הקלונקס אולי, לקראת הריון נוסף, בתקווה. אז תאחלו לי בהצלחה, אני מאחלת לכן לכולכן. גם אם האיזון- החשוב כשלעצמו, חייב להיות מושג בתרופה לא מאד בטוחה, עדיין לא חייבים לומר נואש ולוותר על חלום האמהות: יש בדיקות שאפשר וניתן לעשות, ויש גם מקרים מעודדים, שזה מה שרציתי לומר לכולכן.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif את חדשה אצלנו

אאל"ט. השילוב של דפלפט וקלונקס באמת לא הולך טוב ביחד בהריון ויש לנו מי שיכולה להעיד על כך על עצמה. מזלך שהילדות יצאו בריאות ושלמות. נכון שאסור לוותר על אמהות בגלל אפילפסיה רק צריכים להיות זהירים ולבדוק היטב לפני ההריון מה הסיכון בכל תרופה ובשילוב ביניהן. בהצלחה במעבר ללמיקטל

לדעתי

אין תרופה בטוחה בהריון. גם לא אקמול לצורך העניין... ישנם נוירולוגים שעד היום שלא משנים דפלפט בהריון ומבחינתם זה 100% . ההמלצות של הרופאים הן בגדר המלצות בלבד,מדובר בהריון בסיכון מאוד גבוה ולכן הוא מלווה בבדיקות שאין בהריון רגיל. שכל אחת תעשה את השיקולים שלה ותהיה עם היד על הדופק. וגם לי יש שני ילדים מקסימים

גמאמא

New member
תודה תודה

אני בד"כ סמויה פה, וגם משתדלת לקרוא במינונים נמוכים בפורומים, עקב נטייה שלי להתמכרות לעניין. בכל מקרה נכנסתי סביב המעבר (שמרגש אותי יותר מאת סביבתי) ללמיקטל, והנושא הזה של הריון ותרופות תפס אותי. הדיון פה תמיד חשוב והתמיכה שלכם אחד בשני ובאחרים עוזרת, גם לסמויים בעיניי.

למיקטל דווקא ידוע כתרופה "עדינה "ב

אני עברתי איזה 5 סוגי תרופות עד שהתאזנתי ב"ה ואחת מהן היתה למיקטל שמאוד קוויתי להתאזן עליה כי אמרו לי שלנשים היא עדיפה מבחינת הריונות אבל לא ממש הצלחתי. כיום ב"ה הצלחתי להתאזן על טופומקס כבר שנה וחצי זוהי תרופה יותר חדשה ולכן יש עליה פחות מידע אבל אני מוקה ומאמינה שבעזרת ה' יהיה בסדר ותוך כדי זה מודעת לבדיקות שצריך לעשות. בכל מקרה למיקטל כבר מוכר וידוע אני רק יודעת שיש בעיה עם ההנקה, ובכל מקרה תמיד צריך לעשות מעקב עם רופאת נשים ונוירולוגית . פרופ' נויפלד היא נוירולוגית עם מומחיות לנשים ובנוסף יש מעקב באיכילוב שם היא עובדת. בהצלחה ובשמחה

למעלה