הריון והפרעות קשב?

אורנה 6

New member
הריון והפרעות קשב?

אני בת 27, הובחנתי שיש לי הפרעות קשב לפני 4 שנים. מאז החיים שלי השתנו לחלוטין. התחלתי לקחת ריטלין וזה בהחלט משתווה לפעם הראשונה שהרכבתי משקפיים. אני לומדת עדיין, חשבתי לדחות את ההריון לסיום הלימודים, אך זה לא נראה באופק. רציתי לדעת אם יש טיפים להעלאת הריכוז בדרכים אחרות. אני יודעת שאחרי פעילות גופנית יש לי איזה שעת ריכוז הייתי רוצה לדעת אם יש דרכים נוספות תודה

TikvaBonneh

New member
הריון או לימודים.

אורנה יקרה,קודם כל, אל תסמכי כל כך על היכולת שלך לפעילות גופנית בזמן ההריון. בפעם האחרונה שהלכתי להתעמל, אחרי שהמורה הבטיחה לי שאין בשיעור שום דבר שאי אפשר לעשות בהריון, סיימתי את השיעור מקיאה את נשמתי מעל האסלה. ובהריון הקודם בשלושת החודשים האחרונים היו לי טחורים ובקושי יכולתי לזוז. יתרה מזה, הפרעת הקשב שלי נראית הרבה יותר חמורה בזמן ההריון, כאשר מתווספים לה העייפות, הקשיים בשינה, וההורמונים המשתוללים. אני בקושי מצליחה לנהל שיחה מתקבלת על הדעת או לקרוא ספר בלי לדלג על שורות. וכנ"ל אחרי הלידה. אז נראה לי שאת צריכה לבחור - הריון או לימודים.

zivadina

New member
דרכים לשיפור הרכוז

יש אסטרטגיות למידה שעוזרות מאוד לארגון החומר ולרכוז. יש גם תרגול ביוגה, וטיפולים שונים גופניים ואחרים. בכל אופן, לא מומלץ לקחת ריטלין בהריון, למרות שלא נמצאו נזקים. אני מציעה לך לשאול את יונה, מנהלת פורום אסטרטגיות למידה, ולשאול גם בפורום "תמיכה למבוגרים ADHD". בנוסף, מומלץ מאוד לקחת בהריון אומגה3. טוענים שזה טיפול משלים מצוין להפרעת קשב. מתוך נסיון אישי: זה לא עוזר לרכוז, אבל כן עוזר לבריאות הגופנית והנפשית של האם והתינוק. (גם המחקרים טוענים זאת).

05 מיכל

New member
תשובה של דר' אשמן בעניין

ארנה, שלום! אני מצטערת שלא עניתי לך מיד, הייתה לי בעיה טכנית ממושכת להיכנס לפורום. אני שולחת לך לינק לתשובה של דר' אלון אשמן, פסיכיאטר מומחה ל ADHD שעונה לשאלות בפורום התמיכה למבוגרים (שאת מוזמנת לבקר גם בו). לדברי דר' אשמן אין מניעה לקחת רטלין בהריון אם הדבר ממש נחוץ. בהצלחה!

למעלה