הריון והפרעות קצב

zug23

New member
הריון והפרעות קצב

אני בת 25 נשואה ומנסה להכנס להריון. בגיל 19.5 היו לי הפרעות קצב טכיקרדיה. במנוחה הדופק היה מגיע ל-200. עברתי צינתור+צריבה אצל ד"ר בולוס ובכל הביקורת לאחר מכן הכל היה תקין. חשוב לציין שהיום במאמץ הדופק שלי מגיע ל-180 אך לא יותר מזה ושוב חשוב לציין שכל הבדיקות היו תקינות מאז הניתוח. האם לדעתכם זה צריך להשפיע על הריון? או להפרץ שוב בעת ההריון?

הריון והפרעות קצב

מן המידע שאת מוסרת לא ניתן לדעת האם מדובר בתגובה פיזיולוגית תקינה למאמץ (איזה ?) שמתבטאת בטכיקרדיה צפויה של הגת הכלילית (ה"קוצב" הטבעי הרגיל של הלב) שעשויה להגיע גם ל- 180 פעימות לדקה או בהישנות הפרעת קצב מהירה פתולוגית (על-חדרית) כדוגמת זו שטופלה בצריבה לפני חמש שנים. יש לבצע אק"ג בזמן הדופק המהיר על מנת לקבוע זאת, במידה והדופק המהיר מופיע לעתים קרובות גם שלא בזמן מאמץ ולפרקי זמן קצרים בלבד תוכלי לבקש מרופא המשפחה להפנות אותך לבדיקת הולטר (רישום נייד של קצב הלב במשך 24 שעות).

zug23

New member
תודה על התשובה...

חשוב לציין שהדופק המהיר מופיע אך ורק בעת פעילות גופנית אינטנסיבית, כגון חדר כושר. בעבר לפני הניתוח הדופק המהיר היה כל הזמן 180 ובעת מאמץ למעלה מ-250. עשיתי הולטר מספר פעמים לאחר הניתוח ותמיד יצא תקין. ד"ר בולוס, הקרדיולוג שניתח אותי, המליץ לי על ניתוח ולא על כדורים בגלל שאני אישה וארצה להיכנס להריון בעתיד. היום כשהגיע הרגע שאני רוצה להיכנס להריון אני מתחילה לחשוש שזה יחזור לי.

למעלה