הריון והנקה

צופילה

New member
הריון והנקה

מספר שאלות בנושא.. במידה ואשה מניקה נכנסת להריון האם היא יכולה להמשיך להניק? האם תפוקת החלב משתנה? והאם הנקה יכולה להשפיע על ההריון באיזו שהיא צורה?

אמארי

New member
כן אין שום בעיה...

אין מניעה שהילד או הילדה ימשיכו לינוק השאלה איך את מרגישה עם לך לא קשה גם ההנקה וגם ההריון... בהצלחה

דנדולי

New member
הריון והנקה ../images/Emo35.gif

צופילה שלום, בתי הראשונה (היום בת 7) ינקה עד גיל 10 חודשים ואז התחילה להיות עצבנית וגם לא כל כך הצלחתי לשאוב והנחתי שהחלב נגמר, בסוף התברר שהייתי בהריון והרופא אמר לי שהריון לרב מיבש את החלב. זה היה לפני 7 שנים אולי הדעות השתנו היום שווה לבדוק בכל מקרה ההנקה לא מפריעה להריון
ושיהיה בהצלחה

ליביקה

New member
בהריון הטעם של החלב משתנה

הטעם יהיה אחר. ולא בטוח שהילד ירצה להמשיך לינוק. זה בכוונה, כדי לאפשר לאם לנוח ולתארגן לקראת הלידה.

צופילה

New member
תודה לכולכן!

אני עוד לא בהריון אבל היה לי חשוב לדעת, תודה על התשובות.

אז כולן צדקו

באופן עקרוני אין מניעה להניק תינוק בהריון. ההסתייגות היחידה היא אם ההריון נחשב להריון בסיכון גבוה. הקריקטריון הוא שאם מותר לקיים יחסי-מין בהריון, גם הנקה מותרת. ישנם מקרים בהם תינוקות מפסיקים לינוק בגלל שטעמו של החלב משתנה עקב ההריון. לעתים גם כמויות החלב יורדות בהריון. אבל - יש אמהות שמניקות במהלך כל ההריון, וממשיכות להניק שניים לאחר הלידה, בלי שהתינוק היונק יתלונן... מקווה שריכזתי לך את כל המידע..

ליה10

New member
הריון בזמן הנקה- שאלה נוספת

שלום בנות בהקשר לנושא, רציתי לשאול במידה ואני נוטלת גלולות "פמולן" בזמן הנקה, ואכן נכנסתי להריון, האם הגלולות עלולות לגרום נזק לעובר?

1טלטלים

New member
נטילת גלולות ,הנקה והריון

היי ליה10, הכי טוב לשאול במרכז טרטולוגי (מרכזי מידע וייעוץ על השפעה של תרופות בתקופת ההריון והנקה ) או לשוחח על כך עם רופא נשים שלך. באופן כללי,פמולן מספקות הגנה ב 96% . פרטים של מרכזים טרטולוגיים: ***מידע על שימוש בתרופות וחומרים בתקופת ההריון והנקה: 1. בית חולים בילינסון – פרופ´ מרלוב -6911 937 03 (להשאיר הודעה אצל ברכה, העוזרת של ד"ר מרלוב, והוא חוזר עם תשובה). 2. בית חולים אסף הרופא – "הריופון" ד"ר ברקוביץ – 9309 977 08 (לאחרונה התחילו לגבות תשלום של 20 ש"ח שמתקשרת) 3. מרכז הרעלות בית חולים רמבם - 04-8541900 (גם מידע על חומרים מסוכנים). פועל 24 שעות ביממה. 4. מרכז טרטולוגי בירושלים (מופעל ע"י משרד הבריאות)- 02-6243669

למעלה