הריון והנקה

נכון. תודה

מרינהג

New member
לגבי התדירות...ופרולקטין

תדירות של הנקות בגיל 0 מתאימה לגיל 0, ובגיל 1.5 שנים לגיל 1.5 שנים, וגם בגיל 4 ויותר....כשזה לפי דרישה של ילד כמובן.

מה קורה שיש הגבלה על מספר הנקות (מכל סיבה)? אז או שילד משלים את הצורך שלו בהזדמנות אחרת או שמאבד תקוה ומותר...

האם זה בהכרח משפיע על רמת הפרולקטין ובכלל על פרופיל הורמונלי ? לא, כמובן. בטח לא הורדת תדירות הנקות במהלך היום.
רמת הפרולקטין ובכלל פרופיל הורמונלי שונה מאישה לאישה, לא כל אישה מניקה בלילה לא מקבלת מחזור ויש נשים שכל עוד הן מניקות בלילה המחזור לא חוזר (אצלי 2.5 שנים).

אז למה "לשחק" עם זה על חשבון היונק? למה להמליץ על זה?
הרבה יותר מדויק ופשוט הוא לעשות מעקב זקיקים, לא פוגע בצורך קיומי של היונק וגם טכנית מאוד מאוד פשוט לאישה: כ3 א.ס. קצרים במהלך המחזור לעומת מצוקה/תסכול של היונק וגם המניקה בגמילה מהנקה, גם חלקית.

<הסיבה שהרופאה לא מסכימה לתת את ההפניה היא כלכלית נטו.>

כי גם אם תקיים יחסי מין ע"פ מעקב זקיקים

הסיכוי שתיכנס להריון נמוך יותר כשהפרולקטין גבוה.
מעקב זקיקים הוא טרטור לא קטן בלשון המעטה... ובסוף יתברר שבכלל לא היה ביוץ, ומה אז?...

ואני חולקת עלייך לגבי הנקות בשעות קבועות כשאכילת המוצקים כבר התבססה היטב אצל היונק, לגמרי חולקת עלייך, אבל זה כבר דיון אחר לגמרי.

מרינהג

New member
זכותך לחלוק...

אבל במקום לעולות אפשרויות שחלקם לא רלוונטיות לאישה ספציפית זו (רמה של פרולקטין (מי בדק שהיא גבוהה אצלה? ומה זה גבוהה עבורה ספציפית) או סיכוים סטיטיסטים להרות עם פרולקטין גבוה...) ועל סמך זה להמליץ על גמילה... מדויק יותר עבור האישה הזו מעקב זקיקים, כך יודעים אם יש או אין ביוץ ומתי ומעלים משמעותית את הסיכוי להרות ע"י קיום יחסי מין במהלך 5-6 ימים לפני הביוץ (כולל).

>>מעקב זקיקים הוא טרטור
מעקב זקיקים הוא טרטור? ולגמול לא?
זה כבר עניין של שיקולים אישים וסדר העדיפויות..לי באופן אישי הנקה עבור הילד שלי היתה חשובה בהרבה מ3 ביקורים קצרים במהלך 30-40 יום.

<הנקות בשעות קבועות במקום הנקה לפי דרישה? זו גישה מאוד מיושנת..ללא קשר לגיל...>

יש הבדל בין כשההנקה בלעדית לבין

כשהילד בן שנה וחצי ואוכל מוצקים רבים ומגוונים להנאתו.
זכותך המלאה לחלוק עלי, אבל את לא יכולה להתעלם מכך שהפוריות יורדת כשההנקה תכופה מאוד גם ביום וגם בלילה (קיימת, אך יורדת), ולכן שאלתי את השואלת מה גילה והאם היא לחוצה על הריון בקרוב.

אם היא צעירה יחסית ולא לחוצה על הריון בחודשים הקרובים, היא יכולה "לקחת את הסיכון" שהכניסה להריון תתעכב בגלל ההנקה התכופה, איש לא מתווכח על כך.

מרינהג

New member
תוהה אם קראת את מה שכתבתי?!

חוזרת:
במקום לעולות אפשרויות שחלקם לא רלוונטיות לאישה ספציפית זו (רמה של פרולקטין (מי בדק שהיא גבוהה אצלה? ומה זה גבוהה עבורה ספציפית) או סיכוים סטיטיסטים להרות עם פרולקטין גבוה...) ועל סמך זה להמליץ על גמילה... מדויק יותר עבור האישה הזו לעשות מעקב זקיקים, כך יודעים אם יש או אין ביוץ ומתי ומעלים משמעותית את הסיכוי להרות ע"י קיום יחסי מין במהלך 5-6 ימים לפני הביוץ (כולל).

"לקחת את הסיכון" זה לגמול את התינוק "היום" בשביל לבדוק "מחר" אם היא יולדת ממוצע (ממצאים סטטיסטים נכונים עבורה) או לא.
רופאת נשים המליצה לה על כך משיקולים כלכלים של הקופה, ואת מאיזה שיקולים?

נינושה2

New member
חשבתי שהוסת "מנקה" את הגוף אחרי ביוץ

אז מה בעצם יוצא במחזור שהוא ללא ביוץ?

צימעס

New member
בנוסף להבשלה של הביצית וההגעה שלה

לרחם, קורה עוד תהליך - הרחם מכין את עצמי להשתרשות של ביצית מופרית.
רירית הרחם מתעבה ומתרשתת בכלי דם.
כל זה - רירית הרחם המעובה על כלי הדם שבה מתפנה.
את הביצית עצמה את ממילא לא רואה, גם במחזור עם ביוץ.

נינושה2

New member
תודה. כן , ברור שלא רואים את הביצית עצמה

אבל לא חשבתי שכל התהליך של עיבוי הריריות וכו' מתרחש בלי ביוץ.
טוב נו , בורות מבורכת של מי שהרתה תמיד בקלות

צימעס

New member
בד"כ הם באמת קורים במקביל,

אבל כשיש שיבוש (לא דווקא פתלוגי, כן? גם בעקבות הנקה), יכול להיות אחד בלי השני או שני בלי האחד.

בת כמה את? עד כמה את לחוצה על עוד ילד בקרוב?

אם את בת פחות מ-37, ואם את לא לחוצה על הריון **עכשיו**, תמשיכי להניק ובכיף וזה יבוא... רק עיניין של זמן

My Aria

New member
אני לא לחוצה על הריון עכשיו אבל

כן לחוצה שיגיע בחצי שנה הקרובה.

מרינהג

New member
ניסיון שלי

1. כל עוד הנקתי בלילה לא חזר מחזור (עד גיל 2.5 שנים) - אצלך הוא חזר וזה אומר יש ביוץ, אומנם המחזור יותר ארוך שזה הריון כי הגוף שומר משאבים ליונק... ולכן הסיכוי להכנס להריון הוא יותר נמוך מעצם כמות יותר קטנה של מספר ביוצים בשנה.

2.חוזרת על המלצה של לעשות מעקב זקיקים. גם רופאת נשים שלי לא הסכימה לתת לי הפניה למעקב זקיקים..מה שעשיתי הלכתי לרופאת נשים פרטית (בהסדר עלה 100 שקל) וקיבלתי הפניה למעקב זקיקים בלי מלחמות והחלפת רופא בקופה...
שמ"פ והנקה+לינה משותפת באותה מיטה לא כל כך "עובדים"...ואז עם מעקב זקיקים הסיכוי להיכנס להריון עולה פלאים, אני נכנסתי בביוץ הראשון שעקבנו אחריו.

3.הנקה בהריון שיקול שגם אותו צריך לקחת בחשבון. מצד אחד עליה של פרוגסטרון בזמן הקנה גורם לרגישות בפיטמות...מצד שני כמות וטעם של חלב עלולים להשתנות, בשבוע 30 להריון יש את החלב הראשוני...
בן שלי היה בן 3.2 עד 4 שנים בתקופת ההריון, זה כבר גיל שילדים מורידים באופן טבעי את תדיריות ההנקות משמעותית שזה גם מקל על האם וגם על ילד. לקראת הלידה הוא ירד לתדירות של פעם אחת בכמה ימיים...

4. טנדם. לא יודעת עם זה רלוונטי לכם...בכל מקרה מניסיון שלנו: ילד שלי בן 4 חזר לינוק כמו תינוק. קל זה לא. אבל זו בחריה שלי.

הריתי פעמיים בעודי מניקה

פעם אחת הנקתי ילדה אחת והריתי
פעם שניה הנקתי שני ילדים במקביל והריתי.
אם הוסת חזרה, יש ביוץ, אבל בגלל שהמחזורים שלך ארוכים קשה לך בטח לזהות את הביוץ אני ממליצה לקרוא את הספר :"שיטת המודעות לפוריות" כך תוכלי לזהות בלי שום בדיקת זקיקים, בדיוק מתי את פוריה ומבייצת.
פעמיים נכנסתי עם השיטה הזו להריון וגם אצלי המחזורים לא סדירים באורכם.
ומצטרפת לחכמות מעליי - תחליפי רופאה!

רק הערה אחת

המשמעות של מחזורים ארוכים אינה רק בעיה לזהות את יום הביוץ אלא גם השפעה לרעה על הסיכוי להרות מהביוץ (לא זוכרת בדיוק למה). יש נשים שזו מהווה עבורן בעיית פוריות גם עם מעקב זקיקים וזיהוי חלון הפוריות.

ברור לי

מצד שני אם הרופאה לא מוכנה לעשות מעקב זקיקים שמ"פ זה פתרון נפלא לזה.
זה לא פתרון לבעיות פוריות (הלוואי שזה היה יש לי כמה חברות שהיו ממש מאושרות
)

למעלה