השאלה היא למה הלחץ שלה ושלך
כתבת לי כשתובה לשלאה כאן למטה בשרשור שאת כן לחוצה להיכנס להריון תוך חצי שנה, ז"א למעשה, את רוצה הריון עכשיו..
תראי, כמו שאת יודעת, מחזורים ארוכים באמת יכולים לעיתים להיות ללא ביוץ, או פשוט עם סיכוי נמוך יותר להרות, ואז יש כמובן סיכוי להיכנס להריון אבל קטן יותר בכל מחזור, מה שיכול להאריך את משך הזמן עד שנכנסים להריון.
הפעוט שלך בן שנה וחצי. את יכולה להוריד את תדירות ההנקה, ובכך כנראה להוריד את רמתו של הורמון ההנקה (ששמו נשמט מזכרוני לרגע) ולהעלות את סיכויי הכניסה להריון בחצי שנה הקרובה. לא מדובר על פיצקי בן שישה חודשים שניזון מהנקה בלעדית, מדובר על פעוט בן שמונה עשר חודשים, כך שאין בעצם סיבה בריאותית שבגינה לא כדאי להפחית את תדירות ההנקה בגיל שנה וחצי אם רוצים להיכנס להריון ומהר.
לא כתבת בת כמה את ולמה את לחוצה להיכנס להריון תוך חצי שנה גג, אבל אני כן חושבת שהרופאה שלך אולי הייתה בוטה אבל כנראה שאמרה לך את האמת הסטטיסטית(בדגש על סטטיסטית!):
אם את רוצה להיכנס להריון מהר ורוצה למקסם את הסיכויים לכך, כדאי להפחית בתדירות ההנקה.
אם את רוצה לקחת סיכון ולומר: "אני מניקה בתדירות גבוהה כי זה טוב לי וטוב לפעוט ומוכנה לקחת את הסיכון שההריון לא יבוא כ"כ מהר" אז סבבה, לגיטימי לגמרי! אבל תהיי מודעת לכך שאי אפשר לרצות את הכל, גם הנקה תכופה גם מחזורים ארוכים, וגם הריון מהר. לפעמים זה מצליח, לפעמים לא, על המזל...