הריון והנקה

My Aria

New member
לפי מה שקראתי זה לא מדוייק

קראתי שישנם מחזורים שאינם פוריים. ישנם מחזורים שמתקבלים ללא ביוץ, אלא כי הרחם בנתה רירית וכעת היא מאוד עבה והגוף מפרק אותה.
לגבי השיטה, אני לא מצליחה לזהות ביוץ בשיטה הזו (למרות שלא מודדת את חום השחר, אבל את היתר כן בודקת). בעבר זיהיתי כך, אך מאז ההריון הכל מאוד השתבש ולמעשה יש לי תחושה שהגוף מנסה פעמיים לבייץ (פעם במועד הרגיל מלפני ההריון ופעם נוספת מאוד מאוחר) ולא ברור לי אם הוא בכלל מצליח.
בכל מקרה תודה על העידוד. יש משהו שאפשר לעשות בשביל להגביר פוריות?

אז נסי למדוד, ולרשום

לעשות טבלה מסודרת.
כמו שאמרו כאן מדי פעם - שמ"פ בלי לרשום זה לא שמ"פ.

כשיהיו לך נתונים מול העיניים יהיה יותר קל לראות על איזה חלק צריך לעבוד.

שונצו

New member
אז שהרופאה תגיד... מראה כמה היא מבינה בהנקה

הנקה היא ממש לא אמצעי מניעה נגד הריון....
ואם ההריון תקין, אין גם שום סכנה לעובר.

אני נכנסתי להריון עם בני בזמן שהנקתי את בתי. נאלצתי לגמול אותה עקב זה (הציצי כאב מדי), אבל היא היתה כבר בת שלוש וקצת, אז לא הפריע לי עד כדי כך.

עצות? להמשיך לנסות מתי שרלוונטי- סביב מועד הביוץ.

בהצלחה!

זאת רופאת נשים?
לי הרופא אמר

בדיוק את ההפיך...
תבדקי עוד רופא אולי..

צימעס

New member
ניתן להרות בהנקה, אבל ההנקה בהחלט משפיעה

על האפשרות להריון.

תכלס, אם תפסיקי להיניק, הסיכוי שלך להריון יגדל, אבל זה לגמרי לגמרי לא מאפס לאחת.

צימעס

New member
אגם, אם הזכרון שלי לא מתעתע בי

אם את רוצה משהו חלקי,
גם הקטנת התדירות של ההנקה תגדיל את הסיכוי להריון.
כלומר - לא לגמול לגמרי, אבל כן לעשות סדר - לא שלוקים אקראיים פה ושם, אלא להשאיר נגיד אפילו שש הנקות ביממה ותו לא.
(את רוצה לספר על ההנקה שלך כעת? באיזו תדירות? ביום? בלילה?)

נכון
ולהוריד לגמרי הנקות באמצע הלילה ע"מ

שרמת הפרולקטין תרד לסף שיאפשר את העלאת הסיכוי להרות במהרה.

regvuv1

New member
רק משהו קטן שלא ראיתי שכתבו

כמה שיותר חיבוקים, התכרבלויות משותפות ויחסי מין - יעלו הסיכויים לביוצים. אסור לשכוח את ההורמונים שהאשה מפרישה כשהיא מרגישה נאהבת וכשהגוף שלה מקבל ״טיפול״.
זה אולי נשמע טריוויאלי, אבל הניסיון שלי ושל די הרבה חברות מלמד על ירידה בתדירות יחסי המין ובמחוות גופניות בתקופות של לחץ, הנקה, טיפול בתינוק וכו׳.

אני נכנסתי להריון תוך כדי הנקה, והנקתי טנדם

עד שלבכורתי מלאו 2.5
אגב, רופא הנשים שלי אמר לי בבדיקת הדופק שההנקה יכולה להשפיע על הגופיף הצהוב מאיזשהי בחינה, ואם כבר נצפה דופק אז אין בעיה. הנקה בטח לא משפיעה על הכניסה להריון. היא יכולה לעכב את הופעת הביוץ הראשון, ואולי לגרום לאי סדירות של הביוצים אבל וואנס בייצת, את יכולה להיכנס להריון בין מניקה או לא...

L A H

New member
אבל הגופיף הצהוב חשוב אחרי הביוץ

אז אם יש באמת השפעה של הנקה על הגופיף הצהוב, אזי יש חשיבות למה שקורה גם אחרי הביוץ ולא רק לפניו.

למעלה