הריון והמוגלובין

pardes1

New member
הריון והמוגלובין

אני בתחילת שבוע 6 להריון. בדיקת דם שעשיתי הראת המוגלובין 10.8 שאר הפרמטרים היו תקינים כולל b12 וחומצה פולית. האם יש דרך טבעית להעלות את ההמוגלובין חוץ מכדורי ברזל? תודה

0 אור 0

New member
ברזל בדרך טבעית

האמת היא שהיום נוהגים לתת ברזל בהריון גם למי שאינה סובלת מאנמיה, וזאת בגלל שהעובר דורש את הברזל, אבל כמובן את יכולה לנסות ולהעלות את רמת הברזל על ידי תזונה של מאכלים עשירים בברזל - כמו תאנים, עלים ירוקים, לשתות חליטת סרפד ועוד אם את לא צמחונית אז גם בשר אדום וכבד. אני מציעה לעשות יעוץ תזונתי קצר אצל נטורופת שיעזור לך לבנות תזונה מלאה לתקופת ההריון ולאחריו. במידה שתיאלצי לקחת ברזל בכל זאת, יש אפשרויות לסוגי ברזל שלא גורמים לעצירות. בהצלחה

hal767

New member
הריון והמוגלובין

זה בהחלט סביר שהמוגלובין יורד במהלך ההריון. 10.8 זה בהחלט נורמלי בתקופה זאת. ירידת המוגלובין אינה נובעת בהכרח מחוסר ברזל. אבל אם הברזל נמוך מידי אז ניתן להעשיר בו את הגוף באמצעות תזונה טבעית נכונה. לכדורי ברזל אין את תהתכונות הטובות שיש למזון טבעי מתאים, ורובו מופרש החוצה מבלי שנעשה בו שימוש. חוסר ברזל יכול לנבוע גם מליקוי בפעולת מערכת העיכול. במקרה כזה מומלץ לפתור את הבעיה הזאת, כאשר לתזונה טבעית נכונה יהיה חלק חשוב בפתרון הבעיה. מזונות מקובלים רבים גורמים לאובדן ברזל מהגוף: קפה, קולה, קקאו, תה ירוק, בשר בעלי חיים לסוגיו, חומץ, סוכר, תרופות שונות ועוד, מרוקנים את הגוף מברזל וסידן, ולכן כדאי להמנע מצריכתם. תזונה צמחונית אורגנית מתאימה המבוססת על הרבה פירות וירקות טריים כבסיס לתפריט, בתוספת אגוזים, שומשום, נבטי קטניות ועוד, מספקת לגוף שפע של יסודות מזון חיוניים בזמינות גבוהה, כולל ברזל. הגוף האנושי הוא צרכן מאד קטן של ברזל. הוא גם יודע למחזר את הברזל. לכן זה מאד קל לספקו לגוף באמצעות תזונה מתאימה.

המוגלובין 10.8 בשבוע 6 הוא נמוך ומעיד על

מחזור בברזל עוד מלפני הההריון. ההמוגלובין שלה עוד יירד ככל הנראה, לצערי, ולכן יש לטפל בכך ועכשיו. בסוף הריון המוגלובין כזה הוא נורמלי.

hal767

New member
הוויכוח הזה מיותר

השבתי בכלליות בלי להתייחס ספציפית לשואלת. לא את ולא אני איננו מכירים אותה ואת מצבה ולכן אין מקום להביע דעה מעבר לזאת, בוודאי לא קביעה חד משמעית כזאת.

ayelet102

New member
שלום לך

תקופת הרימונים כעת ואת יכולה לנסות לאכול קצת יותר כאחת שילדה אין לי ניסיום מקצועי אני אכלתי גם מעט שומשום כל יום טבעי בנוסף יש מוצרים מעולים בנוזל שמרימים מאוד את יכולה לקבל יעוץ תזונתי דרך קופח מומלץ ביותר לי היא מאוד עזרה בהצלחה

0 אור 0

New member
מישהו יכול להסביר לי

איך עונת הרימונים עכשיו (כן גם אני קניתי בחנויות), כשעל העצים הם כבר מזמן מזמן גמרו - באיזור סוכות

חסה משי

New member
בנושא רימונים יש לי חידוש בשבילך

יש לי מחסור רציני בברזל ושנים אני אוכלת רימונם ולא מבינה למה עולים הערכים מסתבר שיש בו חומצה שמבטלת את ספיגת הברזל בגוף מהרימון חחחחח....קראיתי על כך מאמר השבוע

0 אור 0

New member
זה לא רק ברימון

הרבה מהמזונות שמכילים ברזל מכילים גם חומצה שמונעת ספיגת הברזל - כמו למשל התרד המפורסם, ובכל זאת כשהגוף שלנו מאוזן והמערכות מתפקדות, אין מחסור בברזל משום מה מ שמעיד שכימיה זה לא הכל ויש חוכמה מסויימת לפעולה של הטבע שלא תמיד אנחנו יודעים לפרש בצורה מדעית מדוייקת

לוי רחל

New member
המוגלובין בדרך טבעית

שלום לך ניתן להעלות את רמת ההמוגלובין באמצעות דיקור סיני שגם תומך בהיריון ובעובר. בנוסף לכך יש פורמולות שיכולות לסייע בנושא. מבחינת תזונה אני ממליצה לך לאכול רק אוכל מבושל ולא קר שכולל מרקי עוף, עדשים (בלי אבקת מרק). עדיף שהאוכל יתבסס על קטניות חלבונים וקווקר (שיבולת שועל). יש המון מטפלים בתחום אבל עדיף למצוא משהו שיש לו ניסיון בטיפול בנשים בהיריון ושבקיא גם בפורמולות וגם בדיקור. הריון קל רחל

למעלה