הריון ואנדו'

rinat043

New member
הריון ואנדו'

היי בנות יקרות... קצת נעלמתי לאחרונה אבל לא הפסקתי להיכנס לפורום המדהים הזה.. אז למי שזוכרת אותי ולמי שלא... אני כרגע בשבוע 29 בהריון תאומים עם שני
הריון שהושג בזכות ד"ר סוריאנו, פרופ' שולמן, והפורום המדהים הזה שבלעדיו לא הייתי במצבי היום... בזמן האחרון אני לא מפסיקה לחשוב על הלידה ועל מה שיהיה אחרי הלידה בע"ה מבחינת האנדו'. ככל הנראה אני אאלץ לעבור ניתוח קיסרי בגלל בעיה של שיליית פתח (שילייה שנמצאת בפתח צוואר הרחם ולכן לא ניתן ללדת בצורה רגילה), וזה מאוד מלחיץ אותי מהבחינה של ההידבקויות וכל המצב שלי בבטן (למרות שמייד אחרי ניתוח הניקוי נקלטתי להריון ואולי המצב לא גרוע כמו שהוא היה), יש פה בנות שעברו קיסרי??? איך זה השפיע על המצב בבטן? חוץ מזה יש לי תור ב- 20 לחודש לתה"ש ואני מקווה שייצא לי לפגוש את סוריאנו ואולי לבדוק אפשרות ללדת בתה"ש אם הוא יהיה במהלך הניתוח או כל רופא אחר מצוות האנדו'..? מה נראה לכן..? הגיוני שמישהו מצוות האנדו' יוכל להיות בניתוח.. או שאני סתם חיה באשלייה..? ועוד שאלה.. למנסות שבינינו.. האם מתחילים מיידית גלולות אחרי הלידה (אם בכלל קיימות גלולות שניתן לשלב עם הנקה) או שמסתמכים על הנקה... תודה לכולכן רינת

היי רינת ../images/Emo140.gif

אני נכנסת לשבוע 18 ואתמול חשבתי על הלידה ומה יהיה אח"כ מבחינת האנדו' בלי הפסקה... אין לי הרבה תשובות בשבילך, יכולה להגיד לך רק שאחותי ילדה תאומים בתה"ש ובמקרה (או שלא) משיח (הבן) יילד אותה ונכחו בחדר עוד סוללה של רופאים ביניהם פרופ' כארפ שניתח אותי יחד עם ד"ר סוריאנו. אי אפשר לדעת מי יהיה ומי לא אבל אם את שם ב 20/05 ויוחלט על קיסרי תשאלי אותו ואולי יתמזל מזלך והוא יהיה (מקווה שכן). אני חושבת שאם את מניקה אין צורך בגלולות כי ההנקה עושה את הדיכוי טבעי. מקווה שיכנסו המומחיות ויענו לך (וגם לי). מקווה שהכל יעבור לך בשלום

g a l i 2 6

New member
גלולות עם הנקה

אני יודעת שחברה שלי לקחה גלולות וגם הניקה תוך כדי אם אני לא טועה יש רק סוג אחד כזה בינתיים תנסי להינות מההריון ולהפחית את החרדות זה לא פחות חשוב

הגולשת3

New member
גלולות שאפשר לקחת בהנקה=סרזט

בעבר היה גם פמולן. לא מתחילים מייד אלא רק לאחר 6 שבועות. מאאאאד ממליצה לך להניק גם לחוויה של הצאצאים, וגם לאנדו(כך אמר סוריאנו וכך חוויתי בעבר. דכוי טבעי!) בהצלחה

rinat043

New member
קצת באיחור.. אבל תודה רבה לכן..../images/Emo140.gif

עכשיו חזרתי מאשפוז בגלל צירים ודימומים אז רק עכשיו אני מגיבה..

בזמנו סוריאנו אמר לי

שהם משתדלים להיות בכל קיסרי של אנדואית,אז תבררי איתו -לא תמיד זה מצליח להם,תלוי בלו"ז וכד'. אני לפני הלידה חשבתי שאיך שאני יוצאת מחדר ניתוח - עוד בחדר ההתאוששות אני מזריקה דקא 3.75 מרוב שפחדתי שהאנדו' ירים את הראש.. בפועל לא קיבלתי מחזור יותר משנה כי הנקתי ושאבתי בטירוף בין היתר כדי להימנע ממחזור, עם קבלת המחזור חזרו הכאבים אז לקחתי סרזט והפסקתי אחרי חודשיים כי היו איומות,אח"כ השגתי פמולן שסחבתי איתן חודשיים כי גם איתן דיממתי כל הזמן-ואח"כ כשההנקות כבר לא היו תכופות-לקחתי פמינט בבוקר (והנקתי אחה"צ פעם אחת) כך שהאסטרוגן כבר פונה מהדם. היונק כבר גמל את עצמו בגיל שנה וחצי (לדעתי גם בשל הסיבה שהפמינט המעיטה את החלב בגלל האסטרוגן). קחי בחשבון שכל עוד את מניקה בלילה,הפרולקטין שומר על רמה גבוהה ואז גם אין וסת (ברוב המקרים) -ברגע שלא מניקים בלילה המחזור מגיע (שוב,בד"כ). הנוסחא שפועלת בד"כ - הנקה בלילה = אין מחזור. יש עצבנות מחוסר שינה אי הנקה בלילה=אין מחזור יש אנדו אבל לא עייפים ברמות לא שפויות. לשיקולך
לידה טובה

rinat043

New member
תודה רבה לך!!!

מאוד מרגיע לדעת שצוות האנדו' יהיה בניתוח אם כך אני בטוח אלד בע"ה בתה"ש ושוב תודה על כל התשובות

טשומפי

New member
הנקה בלילה=מחזור=עצבנות מחוסר שינה

זו הנוסחה שלי בימים האחרונים... ואחד כ"כ גרוע כמו בימים האחרונים, לא נצפה אצלי כבר שנים (ומצד שני זו לא כ"כ חוכמה כשבשלוש וחצי השנים האחרונות קיבלתי רק פעם אחת עד לפני שלושה ימים...). נקווה שהוסת האחרונה היא לא אינדיקציה למה שמחכה לי בעתיד הקרוב. סתם מנצלת כדי לשפוך קצת תסכול. כנראה שאחרי 9 חודשים גם הנקת לילה היא לא כזו יעילה עבורי... טשומפי. {שההודעה הזו מבהירה כנראה למה בימים האחרונים האינטרנט שלי פתוח על הדף של פורום אנדומטריוזיס}

למעלה