הריון בישראל

אז בואי נשווה מול ספרד

1) לא מדברים אנגלית - קשה לחלק מהאנשים (אני האמת מדבר ספרדית ברמה סבירה)
2) השכלה - לפי בדיקה קצרה באינטרנט, העלות היא בערך חצי מהעלות בארץ. זול מאוד.
3) בריאות - אני מאמין לך הרפואה זולה בספרד. זה יתרון שמשפיע יותר מול מדינות אחרות.
4) בטחון אישי - אני גר בארץ כבר יותר משלושים שנה, ומעולם לא נתקלתי בפשע שפגע בבטחון האישי שלי. וכך גם כל האנשים שאני מכיר. זה שמקרים מגיעים לעיתונות לא אומר שזו ההתנהגות הרווחת. גם בספרד לא הייתה לי בעייה עם ביטחון אישי, אבל שם הייתי מעט זמן.
5) אפשרויות תעסוקה - כן, בארץ הרבה יותר קל מצוא עבודה. הייתי בספרד זמן קצר, ובערך כל איש שלישי היה מובטל.
6) מחירי פירות וירקות - בצפון ספרד לפחות, הירקות והפירות יקרים מאוד.
7) משפחה - לגור ליד המשפחה נותן הרבה יתרונות. לפחות לגור ליד המשפחה שלי.
8)עלות מחיה - כן, לגור בישראל הרבה יותר יקר מבספרד.

ספרד היא ארץ נהדרת, ויש לה הרבה יתרונות. זה לא מבטל את היתרונות של ישראל?

אתה מסתמך על אינטרנט וביקור של יומיים

אני מסתמכת על נסיון של יותר משלושים שנות חיים בישראל והרבה הרבה שנות חיים, עבודה ושגרה בספרד
בקיצור, אתה מדבר שטויות ומתנהג כמו חרק שנמצא בתוך תפוח רקוב כל החיים שלו, אז הוא בטוח שככה זה בכל מקום וזו הנורמה. פשוט כי אין לך מושג איך החיים בספרד, שהם מכל הבחינות פי מאה קלים ונוחים יותר מבישראל

cocacola27

New member
סעיפים 2, 4 ו-5 די נכונים

כש5 אתה מתכוון להשכלה גבוהה כנראה כי אם לחינוך חובה אז הוא גרוע עד מפחיד (האחיינים שלי במערכת הזאת).
כל השאר רחוק מהמציאות שאני הכרתי. למרות שהארץ שעברתי אליה רחוקה (מאוווד) מלהיות מושלמת, החיים בישראל נראים לי כל פעם שאני מגיעה, כאילו קיבצו מלא מלא אנשים ביחידה צפופה ומזוהמת אחת, בלי טבע, בלי אופציה שאי פעם תהיה לך חלקת אדמה שלך לגדל בה אוכל לא מרוסס ולא מהונדס, שאחד מנסה לרמות את השני כולל חברות גדולות ובנקים, שחיתות פוליטית, אדישות אזרחית, חינוך על הפנים. אני לא אגיד שאני לא אוהבת לבוא בכמה זמן לבקר, אבל זה בעיקר כדי להאריך את מה שיש לי ולהגיד לעצמי איזה מזל שעזבתי..
וזו תגובה ממש בלי להעליב אף אחד, פשוט כשאתה רק חי בישראל אתה לא ממש יודע. ודברים שרואים משם, לא רואים מכאן..

אני באמת מתכוון להשכלה גבוהה

&nbsp
אבל מזג האוויר לא טוב?
אני חושב שמזג האוויר הרבה יותר טוב מברוב אירופה.
&nbsp
ובאמת ישראל צפופה מאוד. זה אחד החסרונות של ישראל. יש טבע, ואנחנו מטיילים הרבה בארץ ומאוד נוח לטייל, אבל כמעט בכל מקום תראה מטיילים אחרים.
&nbsp
&nbsp

cocacola27

New member
החורף סבבה, הקיץ גיהנום

אבל בחורף כשקר אתה חייב חימום מרכזי או מעיל קבוע או לשבת ליד תנור שלוקח הרבה חשמל.
הבאסה בצפון אירופה זה שהחקלאות משותקת רוב השנה ודווקא בישראל יש פוטנציאל לחקלאות נהדרת רק חבל שמזהמים 99.9% מהאדמה (גם בחקלאות האורגנית ההשקייה היא עם מי ברז והכלור כבר הופך את החקלאות ללא ממש אורגנית). בתקופה הפלסטינית איזור המושבים מצפון לנהריה שגשגו עם חקלאות אורגנית מטריפה שיוצאה ללבנון ולסוריה והעשירה את התושבים. ישראל מעודדת הגירה וילודה שזה מסתדר עם האג'נדה הביטחונית שלה, אבל בסופו של דבר כריתת עצים ויערות וייבוש אגמים שהחלו מאז יסוד המדינה, יפגע בהכרח בתנאי מחיה בסיסיים אקולוגיים, ז"א יפגע בחיים עצמם! זו הסיבה שהאדמה מנוצלת עד תום נגד הטבע והטכנולוגיה מתחדשת בספידים אדירים כדי שההנדסה הגנטית תתאים לבעיה האקולוגית, מה שיוצר אוכל מאוד לא בריא ומסוכן.
האידיאל זה לחיות במדינה פחות מפותחת עם שטחי אדמה בתוליים או בצפון אירופה אבל אז בחורף לשמר את הגידולים שגידלת בקיץ או לאכול בשר ציד ותפוחי אדמה. זה החיים בצפון שבדיה. הם טובים יותר מישראל כמובן, כי יש לך יערות במרחקי הליכה קצרים, אני עוד לא למדתי את זה אבל יש פה אנשים עם מומחיות מעוררת הערצה למגוון סוגי פטריות שאפשר לקטוף. הם יודעים בדיוק מה אפשר ומה לא. אני יודעת רק שמפיניון וקנטרל שזה נחשב חוסר ידע עצום. בעיקרון גם בצפון אירופה אפשר לחיות לאורך כל השנה מהטבע אם אתה ציד, דיג או שגידלת תפוחי אדמה, לפת, כרוב וגזר מספיק לחורף. משהו מזה נשמע מוכר בישראל? חיי עירוניות ועבודה שוחקת ואח"כ להגיע לבית המזוהם ולאכול אוכל מהונדס ומתועש. פחד. במזרח אירופה זה הכי קרוב לגן עדן, אבל על זה הייתי צריכה לחשוב הרבה קודם

אני מעדיף מזג אוויר חם

ואני גר בחיפה, אז אין לי בעייה גם בקיץ.

אורח החיים שלך שונה מאוד משלי, ועם סדר עדיפויות שונה. לי לא כל כך אכפת אם החקלאות היא אורגנית או לא.

randyloo

New member
כמה עצות - גם לחברי הפורום

עצה ראשונה - שים את ההורים והסבים והסבתות בצד. זוגיות וילדים הם דבר מורכב גם ככה, שיקולים של למצוא חן בעיני הדור הקשיש הם לדעתי לא במקום ומאד יקשו עליכם. תאהבו אחד את השני, תכבדו אחד את דתו ואמונותיו של השני ותראו שהשאר יסתדר בעצמו.
עצה שניה - לחברי הפורום - הבחור לא שאל אם להגר לישראל או לא. כל אחד יכול להחזיק בכל דעה בנושא אבל אם מישהו לא שאל לדעתכם בנושא מסוים אני לא רואה טעם לציין אותה בשרשור שלא קשור לכך.

שבוע טוב וימים שקטים.

לפני שתתחילו לחשוב על הריון

תחשוב קודם אם אתה רוצה לרצות את המשפחה שלך,או את עצמך

זה לא חשוב מה הם רוצים,קודם שתתגייר וכו' תחליטו אתם מה אתם רוצים,ואני באתי מבית דתי שבכלל לא חשבו שאתחתן עם מישהי לא יהודיה,חשבנו רק על טובתנו

למעלה