הריון בגיל 42

maynoa

New member
הריון בגיל 42

שלום,
אני ובן הזוג התחלנו בתהליך של הבאת ילד/ה ראשונים.
הבדיקות שלנו תקינות לגמרי, אבל הרופאים מציעים להאיץ את התהליך, IVF ומינונים גבוהים של הורמונים, בגלל הגיל שלי, 42.
אנחנו מתלבטים האם לשמוע בעצת הרופאים או לנסות עוד קצת באופן טבעי, בגלל החשש מהורמונים ומהשאיבה.
נשמח לשמוע מהחוויות שלכם ומהכרות עם נשים שנכנסו להריון אחרי 41, בשביל להחליט האם כדאי למהר לשלב את המדע:)

דינהלה1

New member
עונה

זה לא חדש לי שמעתי על מקרים כאלה. אני מעריכה שאחרי שהרופא ערך את כל הבדיקות ויש לו את התמונה המלאה עליכם, משהוא שהוא רואה מביא אותו למסקנה להציע לכם להיעזר בטיפולים. בסך הכול גיל 42 זה גיל גבולי. עצם זה שהבדיקות שלכם תקינות זה אומר שהוא חושב שיש לכם סיכוי להצליח והוא מוכן לסייע לכם להרות.
אתם יכולים לגשת לקבל חוות דעת נוספת מרופא נוסף שאתם סומכים עליו אולי זה יקל עליכם לקבל החלטה עם כל המשמעויות שנובעות מכך.

TaraSky

New member
לא פשוט

לא פשוט בגיל 42 במיוחד כשלא היה הריון לפני כן. גם תקחי בחשבון שרוב הביציות בגיל הזה הם לא טובות כך שיש חשש להפלות או חלילה למומים.
אבל אפשרי.
השאלה היא אישית. את מוכנה לתת לזה זמן טבעי? כמה זמן?
אני הייתי הולכת עם הרופא ועוברת מיד לשלב הבא כי הזמן יקר.

השאלה כמה זמן ניסיתם קודם ?!!

בעקרון אם ניסיתם הרבה זמן, מעל חצי שנה - אז ללכת מהר לסוג של טיפולים, אני מניחה שמתחילים בקל ועוברים אל הקשה אחרי שמוצו אפשרויות
ואם ניסיתם רק חודשיים אז אולי הייתי מחכה עוד חודשיים, אבל האמת שהכי טוב לשאול עוד רופא, אולי לקבוע תור לרופא שמוגדר כרופא פריון

maynoa

New member
עדין מתלבטים...

תודה על התשובות. ניסינו עד עכשיו חודשיים ללא הורמונים. בעקרון אנחנו רוצים לתת לטבע עוד קצת לעשות את שלו אבל הביולוגיה...
לכן חשבנו לעבור שלב. רופאים המליצו לנו על צילום רחם וקראתי שזה לא תענוג גדול... אבל שמעתי גם שזה יכול להיות טיפולי והיו מקרים של הריונות לאחר מכן.
ההתלבטות כרגע היא אם לעשות צילום או לא. אם מחליטים על IVF אז הצילום מיותר, אבל אם רוצים הורמונים ללא IVF אז הצילום הכרחי, לברר שאני לא לוקחת הורמונים סתם.
הסיכוי עם IVF גדול יותר, אבל בכל זאת יש חשש מהתהליך מצד שני יש גם חשש מהורמונים מיותרים ואם IVF מגדיל את הסיכוי אז כדאי.
תור לרופא המומלץ לצילום רחם יהיה רק בחודש הבא.
קבענו להתייעץ עם רופא נוסף לגבי המשך הטיפול אבל גם התור אליו יהיה כבר אחרי הביוץ הקרוב. לכן צריכים להחליט לבד.
אז מה אתן אומרות לגבי החודש הקרוב? לנסות רגיל, לעשות צילום היכן שיש או לדלג ישר ל IVF ממש מבולבלים. נשמח לשמוע מהניסיון שלכן, למרות שכל מקרה לגופה...
תודה!

מקווה שתגיעי לרופא ב"ה כבר בהריון

כיוון שכבר במילא קבעת תור, חכי לתור, מה זה כבר עוד חודש
בינתיים תנסו, הבנתי שעדיף יום כן יום לא מאשר כל יום
בהצלחה רבה !

maynoa

New member
עדכון ביניים ועוד קצת שאלות...

תודה לכן על העיצות והתמיכה. השתכנעתי שחבל על הזמן עם ניסיונות טבעיים. קבעתי תור לצילום רחם במקום אחר.הבדיקה יוצאת ביום ה 14 שזה כנראה יום אחרי הביוץ כך שהחודש כנראה לא ננסה...
בינתיים עשיתי שוב בדיקה הורמונלית ה FSH כרגע הוא 13.7 לעומת 6.5 לפני 8 חודשים. בדיקה מהירה באינטרנט הראתה שזה נתון לא חיובי:(( הרופאה שלי כרגע בחופש כך שלא יכולה להתייעץ איתה. האם הנתון הזה ממש בעייתי? אני הולכת לדיקור בשביל לשפר את סיכויי הקליטה. האם למישהי יש ניסיון עם דיקור?
החשש האמיתי שלי מ ה IVF הוא מתופעות הלואי ושל ההורמונים וההרדמה המלאה. עם כאבים ואי נוחות אני יודעת לשמחתי להתמודד (כאבי מחזור ממש חזקים כל חודש...).
מיד לאחר הצילום קבעתי להתיעץ עם רופא מומחה נוסף ואני מניחה שהשאלה כבר תהיה איזה הורמונים לקחת ולא האם....
אור1970 תודה על ההמלצה על בילנסיון אבל אני חיפאית וזה קצת רחוק... מחזיקה אצבעות שהסבב הבא שלך יהיה גם האחרון:) אשמח לשוחח אחרי שיחת היעוץ שתהיה לי עוד שבועיים עד אז אני עוד קצת בהדחקה.
אגב, היתה בעיה עם הססמה לכן לקח לי זמן להגיב.אני אחזור ואעדכן לגבי אחרי שיהיו לי את ההמלצות לגבי ההמשך

דינהלה1

New member
חשש מהטיפול

ההרדמה לצורך שאיבה לא עמוקה מידי ומתעוררים ממנה מהר, לא חשים כאבים לאחר מכן. לגבי מהלך הטיפול צריך בהתחלה להתרגל לזריקות ואחרי ההלם הראשוני נכנסים לשיגרה ועושים את זה. ההורמונים מקנים תחושה כללית של כבדות אבל אפשר להמשיך את אורח החיים הרגיל, מעבר לזה יש ביקורים תכופים במרפאה ולמעקב של התפתחות הביציות. אחרי ההחזרה יש המלצה לנוח ולא להתאמץ יותר מידי כמה ימים בהתאם להדרכה שתקבלי. שיהיה בהצלחה ואנחנו כאן.

limonana3

New member
לגבי טיפולים

אני מאוד מזדהה עם מה שעובר עליך כי הייתי באותה צומת דרכים. לא האמנתי כשהרופא המליץ לי על IVF. במבט לאחור יכולה לומר לך שאמנם טיפול זה לא הכי נעים בעולם אבל אפשר לעבור את זה. תהליך השאיבה וההחזרה לא כואבים, צריך ללמוד את נושא ההזרקה העצמית אחרי ההלם הראשוני לומדים לעשות לבד ומהר מאוד מגלים שזה עדיף מאשר ללכת לאיזה אחות בקופת חולים שממהרת וחסרת סבלנות.
זו תקופה שבאופן כללי מורידים הילוך אבל התוצאה שווה את הכול. כך שאם תחליטי לבסוף על טיפול שהתהליך לא ירתיע אותך. שיהיה לך בהצלחה.

אור1970

New member
הריון ראשון בגיל 42 - חייב טיפולי פוריות

שלום לך,
אני בת 42 , וכבר מגיל 40+ מנסה להיכנס להריון מטיפולי פוריות.
רק לידיעתך כשהתחלתי בגיל 40 "הרבה נשמות טובות" אמרו לי שזה כבר כמעט בלתי אפשרי וזה יהיה לי קשה !!!
אז הם צדקו ( לצערי)
אני מטופלת ביחידת IVF בבלינסון ( ממליצה מאוד) , וכבר נכנסתי ל- 3 הריונות שכולן הסתיימו בהפלה
האחרונה לפני שבועיים ( שבוע 8 ללא דופק)
והם טוענים שהסיבות העיקריות, הן טיב הביציות בגיל זה !!!
כרגע אני מחכה לסבב טיפולים נוסף.

לכן-
תלכי היום !!! כי גם כדי להתחיל את מחוייבת בהמון בדיקות שחלקן לוקח הרבה זמן לקבל תוצאות... כל יום חשוב!!!
אל תחשבי פעמיים , הטיפולים לא קלים אך גם לא קשים ....
אם את רוצה לדבר איתי בטלפון תגידי ואני אמסור לך את הטלפון שלי.

איך מגיעים לבלינסון ?

אגב אם זה לא הריון ראשון, זה פחות בעייתי ? אצל איזה רופא את מטופלת ? איך מגיעים אליו ? אשמח לפרטים !
אצלנו אנחנו מנסים הריון שלישי, לפני כשנה עשיתי בדיקות והרופא אמר שהכל תקין מאז יצא שלא הכי ניסינו או שלא ניסינו בביוץ
אבל עכשיו מתחיל הלחץ ואני לא יודעת אם כבר ללכת להורמונים ...

schlomitsmile

Member
מנהל
אם הכל תקין, למה מראש להניח שצריך התערבות רפואית?

לפי הכרטיס את בת 36, אז אם זה נכון,
והיו לך כבר שני הריונות שהניבו ילדים,
למה את חוששת שהטבע לא יעשה את שלו?
ממליצה לך לקרוא את הכתבה שהבאתי על הריון מעל גיל 40
ובמיוחד את השורה התחתונה שלה.
שיהיה במזל טוב

אגב, אני בגילך הייתי בהריון שלישי בלי עזרת רופאים,
וכחמש שנים אח"כ- הריון רביעי גם בלי עזרת רופאים.

מקווה שהכל תקין

אני עוד מעט בת 41
היו לי שני הריונות תקינים עם שתי לידות תקינות
עשיתי בדיקות דם לפני כמעט שנה והרופא אמר שהכל בסדר
איזה כייף 4 ילדים !!

schlomitsmile

Member
מנהל
במקור רציתי 5
אחרי השלישי בעלי אמר לי:
את רוצה עוד אחד? אין בעיה, חפשי מי שיעשה לך

אז חיפשתי ומצאתי.
אותו

זה היה בגיל 40.
אחרי הרביעי הגעתי למסקנה שבעצם אין לנו מספיק משאבים
לעוד אחד, אז עצרנו.

שני הריונות תקינים, שתי לידות תקינות,
בדיקה תקינה מלפני פחות משנה-
אז למה את מודאגת?

אגב, אני מאד אוהבת את השם ליבי

אילו הרביעי היה בת, תיכננו לקרוא לה ליבי.

אני מודאגת כי קראתי את הכתבה פה על מצב הביציות אחרי גיל 40, פתאום אני מאד מודאגת
פתאום בלחץ, אני גם לפני עבודה חדשה, אמורה להתחיל בעוד כשלושה חודשים ולא מתאים לי לחכות עם ההריון ומצד שני אני מאד רוצה את העבודה
טוב לקרוא נשים כמוך שלא חוששות מהריון בגיל כזה אלא רואות בו משהו טבעי

schlomitsmile

Member
מנהל
מבינה את הדילמה בהקשר למקום העבודה לגבי הכתבה- השורה התחתונה שלה היתה:
"כאשר נבדק הקשר בין גורמי הסיכון להשלכות השליליות של ההריון והלידה, התברר כי גיל האישה עצמו אינו מהווה גורם סיכון עצמאי,
אלא התחלואה הנלווית לו, כמו סוכרת ויתר לחץ דם.
לכן, כאשר קיים מעקב צמוד ונכון, בליווי הריון רגיל ובמקרה הצורך גם במסגרת היחידות להריון בסיכון גבוה, ניתן לצפות ללידה תקינה לכל דבר.
למעשה, לא מעט נשים נכנסות להריון תקין ויולדות ילד בריא גם אחרי גיל 40".
וזה נכתב ע"י רופא מנוסה בתחום, לא "סתם אמא" כמוני

אגב, אם מותר לשאול, מה בעלך חושב על כל זה?

שיהיה לך בהצלחה בכל מה שתבחרי

בעלי לא מודע לכלום

כמובן שהוא יודע שהריון אחרי גיל 40 זה לא הריון של גיל 30 אבל הוא לא ממש מודע לכל ההשלכות של זה, והוא גם לא מהפחדנים, כמוני
האמת שגם אני לא ממש חששתי עד שהתחלתי לקרוא על זה קצת, למשל אני מפחדת לקחת הורמונים
בטח שאני רוצה עוד ילד זה לא משהו שאני מוכנה לוותר עליו, תודה רבה על העידוד !!!

דינהלה1

New member
תקבעי תור לרופא פיריון

עד כמה שזכור לי כדי להגיע לרופא במרפאת פיריון צריך הפניה אבל תנסי לקבוע ישירות. אם לא תשאלי במשרד איך, יתכן שיבקשו ממך הפניה מרופא גניקולוג. בכל מקרה הרופא יבצע את כל הבדיקות הנחוצות כדי לבדוק את הפרופיל הורמונלי שלך ובהתאם לתוצאות יחליט מה הכי מתאים לך ויפנה למרפאת פיריון לפי הצורך.

אור1970

New member
אז מה החלטת?

מה החלטת?
את ממשיכה בטבעי או הולכת על טיפולים...
אל תהססי...כשאת בטיפולים את מכירה עוד נשים במצבך והביחד מחזק מאוד!!!!

למעלה