הריביות שאושרו

אבוסטאש

New member
הריביות שאושרו

שנה טובה וחתימה טובה לכולם. עבור אחוז מימון של 71% משכנתא של 755K הכנסות של ~18K זוג +1 (ועוד 1 בדרך...) אושרו הריביות הנ"ל: 250K ל 17 שנה - קרן שווה 2.55% 200K ל20 שנה - משתנה כל 5 שנים (עוגן גיוסים) 1.65% 230K ל25 שנה - פריים P-0.85 היום 2.4% 75K ל25 שנה -דולר 1.99% סה"כ החזר היום 4200 ש"ח עבור אחוז מימון כזה ריבית הפריים היא הטובה ביותר שמצאתי. האם ניתן לשפר לדעתכם? האם הייתם משנים את התמהיל? האם הייתם לוקחים קרן שווה? תודה. ושוב שנה טובה

אבוסטאש

New member
כן בסופו של דבר זה יעלה לי אבל...

אני חושב שעלייה מתונה לאורך זמן ופחות מורגשת באופן חודשי (אופייני להתנהגות המדד אם אני לא טועה), עדיפה מאשר לקיחת סיכונים במסלולים בתנודתיות גדולה מידי חודש או לחילופין קפיצה בהחחזר החודשי במסלול פריים. אם אתה חושב שניתן לשפר את התמהיל מבחינת החלוקה או הריביות אשמח לשמוע.

../images/Emo82.gif כנראה שאתה מתרשם מסיסמאות

האם הגדרת בכלל מה משמעות ה"מסוכן" במיספרים? האם בדקת בשנתיים האחרונות את גף הפריים מול גרף הצמוד? נכון שהעלייה מתונה יותר אבל יחד איתה יש גם עלייה בחוב (ולא ירידה) אז זה מנחם אותך? בטוח תקבל כאן פירגון של לפחות 3 אנשים על הבחירה שלך ותצטרף למועדון ניפגעי הצמודות. שנה טובה.

אבוסטאש

New member
אני מתרשם מהסברים ברורים

- הגרף של הפריים מוכר לי ואפילו היטב. מתי אתה חושב שהוא יתחיל לעלות חזרה למעלה ? או שהוא ימשיך להיות נמוך (6% מאז 2004 ועד 2008) התנגדותך הגורפת לצמודות ברורה כשמש. תודה בכל מקרה

בוקר טוב ! קבל הסבר ברור...!

אתה הולך לשלם על המשכנתא הזו 420 אשח ריבית והצמדה וזה בלי מצבי קיצון !! בחישוב כולל של 5 אחוז שנתי ממוצע של סך הריביות וההצמדות וזה הנחה מאוד עדינה סביר שבסלט הזה יהיה ממוצע יותר גבוה ! שוב- זה בלי בלגנים כלכליים לאורך כל חיי המשכנתא. כדי להבהיר כבר עכשיו כמה יקר ומיותר קבל- דירה כזאת לא תעבור בשד את ה4500 שח סביר שפחות כמעט שווה לתשלום החודשי הראשון שיעלה בקרוב מאוד!. ב 300 אשח הון עצמי קנה דירה בחיפה או בבש ליד האוניברסיטה תקבל לפחות 1500 שח שכירות ! באופן זה תשאר כל שנה עם 15 אשח ויותר בכיס בלי סיכונים כשתגיע להון עצמי של לפחות 50 אחוז ותוכל לקחת משכנתא קצרה ושפויה עד 10 שנים תשדרג ועדיף אפילו לעשות שידרוג ביניים. זו רק אופציה אחת . לדעתי לקחת את האופציה היקרה ביותר ואתה בוחר בין יקר ליותר יקר-תמהיל ! . סליחה עם פגעתי אבל לצערי המשכנתא תכאב הרבה יותר בהצלחה וגמר חתימה טובה !

ab1729

New member
אמממ

האם ניתן לשפר את הפריים? אני משער שכן, אם זאת צריך לבדוק את סך הריביות בכלליות ולא רק את הפריים. מה יעזור אם בנק אחר יתן לך פריים מינוס 1, אבל יעלה את כל שאר המסלולים? לגבי התמהיל - הייתי מקטין את המסלול המשתנה ב100K ומפזר אותו בין הפריים לקבועה. לגבי קרן שווה, אכן הייתי לוקח קרן שווה במסלול קבוע צמוד (אבל לא בפריים). חוץ מזה, התמהיל נראה סביר בהחלט, וגם הריביות טובות.

taki4

New member
שלום לך

שלום אני במשא ומתן בימים אלה עם הבנקים לגבי הריביות והנתונים של המשכנתא והשכר כמעט זהים לשלי. האם אוכל לדעת באיזה בנק קיבלתה הצעות אלו . בתודה מראש

דעתי + שנה טובה + גמח"ט

קיבלתי הצעה מצוינת, התמהיל סביר אם כי הייתי מעלה את משקל הפריים ל-330 ומוריד את המשתנה ל-100 בהתאמה. בהנתן שיעור המימון קיבלתם ריביות בסה"כ טובות. זו הצעה קרובה לסגירה אם כי מצדיקה מיקוחון אחרון בדגש על הקבועה והפריים.

למעלה