הרטבת לילה

yalia33

New member
הרטבת לילה

ביתי האמצעית בת 6 שנים והיא עושה פיפי בלילה ללא אבחנה. זה היה לה גם במשך היום אבל זה כמעט ואיננו קורה יותר. קניתי לה שעון עם 5 אפשרויות לצילצול ולמעשה אני מזכירה לה ע"י הצילצולים שלו כל שעה וחצי בערך ללכת לשרותים. היא יודעת שהשעון מצלצל חייבת לגשת לשרותים גם היא אינה מרגישה שיש לה פיפי. וזה ממש עובד. הבעיה בלילה. ניסינו את השיטה עם הזמזם, הוא מזמזם והיא ממשיכה לעשות פיפי ולישון....לא מזיז לה. ניסיתי גם טבלה עם כוכבים עבור כל לילה "יבש" אולם גם זה לא עובד...הטבלה נשארת ריקה. הילדה מאוד סובלת מזה ומוכנה לשתף פעולה העיקר שזה יפסק. מה אני יכולה עוד לעשות על מנת שאוכל לעזור לה? תודה.

להעיר אותה בכבודך ובעצמך

פעם, פעמיים בלילה וכמובן שפיפי לפני שהולכים לישון. או למצוא שעון\מכשיר\משהוא שעושה רעש בשעה מסויימת בחוזקה כזו שכן תעיר אותה.

גרא.

New member
yalia33,לפני כל נסיון לטיפול מסוג

זה או אחר, בתך חייבת לעבור אבחון אצל רופא אורולוג על מנת לבדוק אם היא אינה סובלת ממחלה כלשהיא, כמו דלקת בדרכי השתן, דרך משל.בהנחה שזו אינה הבעייה,ישנן כמה גישות טיפוליות בסמפטום ההרטבה, וכמובן לא בסבה,בה הטיפול ממושך, ונעשה רק במקרים קיצוניים.את יכולה לבדוק אצל האורולוג, או רופא המשפחה את האפשרות לטיפול תרופתי..טיפול שיתרונותיו וחסרונותיו עימדו. או לנסות את השיטה המשולבת של אימון בהתאפקות+הזמזם, שבו כנראה אינכם משתמשים נכון.ממש בקצרה לגבי האימון בהתאפקות. ההנחה הבסיסית היא שהילדה, כמו ילדים רבים אחרים, נולדה עם שלפוחית שתן מכווצת, שעדיין לא התרחבה ע"פ מידותיה. ממש כמו בלון חדש שקשה מאד לנפחו,והוא די מהר פולט את מעט האוויר שנכנס בו, כך גם שלפוחית שתן מכווצת, פולטת מהר, עם מעט מאד יכולת לשליטה עצמית, במיוחד בלילה, את מעט השתן שהצטבר בה. לכן, אימון בהתאפקות, מבוסס על המרצת הילדה לשתות כמה שיותר בשעות אחה"צ ולהמנע בהוצאת הנוזלים. והוא נעשה כך, בשעה 4 נניח, היא שותה כוס שתייה שהיא אוהבת..והיא מתבקשת להתאפק עד שאת קוראת לה . אחרי שעה עגולה, לכי איתה לשירותים..הרשי לה להתפנות, אבל לפני כן, עודדי אותה על ההתאפקות. בקשי ממנה להתאפק עוד עד שתקראי לה..ואת יכולה לחבר לזה כוכבי פרסים וכדומה. אחרי השעה השנייה, חזרי על התהליך. בכל פעם שהיא מצליחה להתאפק עודדי אותה בשבח ובפרס..אם אינה יכולה יותר..היא רשאית להוציא את הפיפי אבל כשהיא עושה את זה, בקשי ממנה להפסיק ולהמשיך כמה פעמים (עינוי של ממש).המטרה היא שהיא תרגיש את השליטה שלה בשלפוחית השתן.אם אחרי שתי כוסות היא חייבת לעשות פיפי. בסדר..אחרי זה הספירה מתחילה מחדש עד 4 כוסות, כולל.אימון כזה במשך שבועיים לערך מיועד הן להרחיב את קיבולת שלפוחית השתן, והן ליצור התנייה בין ההשתנה לשירותים. העובדה שהיא מצליחה לשלוט ביום,משקפת את יכולתה לשלוט בכך..אבל כשהיא ישנה,הגוף עצמו הוא שחייב להגיע לשליטה דרך השליטה ברפלקס הסוגר ופותח את שלפוחית השתן. וזו מטרת האימון.השימוש בזמזם, חייב להעשות עם פקוח של פסיכולוג, מאחר וכל טעות בהפעלתו, מחבלת למעשה ביעילותו..לכן לא אפרט כאן לגביו.

bagira11

New member
יש פיתרון-לאו דווקא פסיכולוגי

אני לא יודע באיזה אזור את גרה אבל לבית החולים שניידר יש המרכז לטיפול בבעיות הרטבה- כעקרון הרטבה זה דבר תורשתי אבל לא בהכרח הרטבת לילה לא נובעת בד"כ משום בעיה אורולוגית מרבית האורולוגים יתמכו בטיפול תרופתי שלאורך זמן לא יועיל. לפי מה שנראה לי לביתך אין בעיה אורולוגית מפני שהיא מרטיבה רק בלילה הבעיה של אנשים שמרטיבים היא שינה עמוקה בכל מקרה אני אפנה אותך לקישור שאמור לעזור http://www.hartava.co.il

גרא.

New member
הקישור עובד..כדאי להציץ באתר. השאלה

היא רק אם יש צורך לשלם מאות ואולי יותר שקלים כדי לתת בידיו של איש המקצוע להתמודד עם הבעייה. או שההורים ינסו לפתור אותה בעצמם, בעלות אפס.

למעלה