ללללא ../images/Emo70.gif (ארוך)
אני חושבת שאת עלולה לגרום לו לתסכול גדול. ואני אסביר למה. בהנחה, שהוא מעולם לא היה גמול לגמרי בלילה, כלומר, מאז שהורדתם את החיתול היו הרטבות ליליות באופן קבוע, יתכן שהוא בכלל לא בשל לגמילה לילית. אני מצרפת כאן
מאמר באנגלית (אבל לא קשה) שמסביר שגמילת לילה (בניגוד לזו של גמילת יום) תלויה בהפרשת הורמון מסוים. הפרשת ההרומון היא תלוית בשלות גופנית. יש ילדים שזה קורה לה בגיל 3 ויש כאלה (לרוב, בנים) שזה קורה להם רק בגיל 5. אחרי גיל 6 צריך כבר ללכת לעשות בדיקות. בכל מקרה, אתם לוקחים אותו בלילה לעשות פיפי ובכך אתם עושים שני דברים שהם לא הכי טובים לתהליך הגמילה: הראשון, אתם מסירים ממנו לחלוטין את האחריות לכך שהוא ישאר יבש. במידה והוא כן בשל גופנית, באופן לא מודע (כמובן), הגוף שלו יודע שהוא לא צריך להיות אחראי... יש כבר מישהו שיעשה את זה עבורו. אבל את מציינת שזה בכלל לא עוזר... אולי זה עוד רמז עבורכם שהוא לא בשל פיזית לגמילה מהסוג הזה. הדבר השני הוא, שאתם מרגילים את שלפוחית השתן להתרוקן בשעות מסוימות. שלפוחית השתן היא איבר שמתרגל להתרוקן לפי התנייות. ואם כל יום, אתם מביאים אותו לשירותים בשעה 12:00 במשך תקופה ארוכה, השלפוחית תלמד להתרוקן בשעה הזו וזה מקשה אחרי זה את תהליך הגמילה. אם הוא אכן לא בשל לגמילת לילה, ואת מתגמלת אותו על ימים שבהם הוא קם יבש, אבל עדין לא שולט בזה לחלוטין... את יוצרת אצלו תסכול. הוא נורא רוצה לשלוט במשהו שהוא לא שולט בו. זה עלול לגרום לתחושה של חוסר אונים! בכלל, לתת פרסים על תופעה שאמורה לקרות באופן טבעי זו שיטה לא כל כך טובה (אם כי נקודתית היא עובדת ביעילות). מהרבה אנשים שמעתי שהם קנו מיטה חדשה או פיג´מה חדשה ובזה נגמרו הרטבות הלילה.... זה כמובן, טוב לילדים שכן בשלים מבחינה פיזית ופשוט עדין לא לקחו לעצמם את "המושכות" על הגמילה. מתוך המידע המועט שאת סיפרת כאן אני הייתי מציעה לכם לרדת מהענין. מענין הגמילה. פשוט להניח לנושא הזה לתקופה מסוימת. הילד שלך כבר גדול, את יכולה להתיעץ איתו לגבי מה הוא חושב שצריך לעשות. אולי לחזור לטיטול? אולי להשתמש בתחתולים? אני משערת שההרטבות האלה בטח מאוד לא נעימות גם לא. אפשר להסביר לו בלשון שלו שבגוף שלו יש מכונה קטנה כזו שאמורה לעצור את הפיפי בלילה ולוקח זמן לבנות אותה, ושלו עדין לא גמורה ולכן, יוצא לו לפעמים פיפי כשהוא ישן... כשהמכונה תהיה מוכנה יהיה לכם סימן מצוין - הטיטול יהיה יבש לחלוטין בבוקר. ובהנחה שפיזיולוגית הכל בסדר איתו, תוך כמה חודשים הוא יתחיל לקום יבש בלילה... ואז אפשר יהיה להוריד את הטיטול בלי להעיר ובלי לקום בבוקר עם מיטה רטובה... בהצלחה.