הרטבה בלילה

עליזה3

New member
הרטבה בלילה../images/Emo53.gif

שלום שלום לכל מי ששמח לעזור, אני יודעת שהנושא מאוד שכיח, נפוץ וידוע אבל אני מתוסכלת הבן שלי בן 4.5 ילד מדהים, חכם, מבריק (טפו, טפו, טפו..) כמובן גמול לגמרי מגיל 3 בערך ביום ובלילה ולאחרונה "מתמיד" להרטיב כל לילה, אבל כל לילה, זה משגע אותי ברמה נפשית, מה קרה לו??? האם זה מצביע על איזו הפרעה? האם צריך לפנות לטיפול? מה לעשות? עוד אוסיף אנחנו לא כועסים עליו ממעטים לשוחח על העניין, גם נסיונות של "לשתן" אותו לפני שאנחנו הולכים לישון עלו בתוהו......... אנחנו מנסים להשכיל ממאמרים בנושא אבל אין חכם כבעל נסיון, אז שתפו אותי כדי שאדע מה לעשות.... תודה מראש.

אלדורית

New member
../images/Emo18.gif נשמע מאוד לא תקין

מדאיג. צריך לפסול מהר שתי דאגות רציניות: 1. בעיה רפואית: דלקת? סתימה כלשהי? סכרת? פגיעה באיברים פנימיים?--אין לי מושג, אבל דחוף לקבוע תור לרופא! 2. בעיה נפשית חמורה: אם אין לך רעיון לסיבה לבעיה כזאת (נולד אח קטן בשבועות האחרונים? נפטר קרוב משפחה שהילד היה מאוד קשור אליו?) הרטבה בלילה שמופיעה פתאום, באופן עקבי, יכולה לעיתים להעיד על התעללות מינית שהילד עובר. דחוף דחוף דחוף לפנות לאיש מקצוע (פסיכולוגית/עובד סוציאלי) ולהתייעץ. את יכולה להתחיל בהתייעצות בפורומים שכנים (פורום רפואת ילדים ופורום ייעוץ פסיכולוגי להורים--שניהם נדמה לי תחת המטריה של "משפחה" בקהילות בתפוז). אבל נראה לי שבמקביל כדאי לקבוע תורים בדחיפות לאנשי מקצוע.

עליזה3

New member
איזו מלחיצה...

אני חייבת לדעת מנין הבטחון להמלצה כזו "מוחצת" ומפחידה.... אני חלילה לא בורחת ממציאות איומה שקיימת ושומעים עליה לאחרונה המון על התעללויות וכו'... אבל מזה שהילד החל להרטיב לזה שעובר התעללות ישנן עוד מליון סיבות בדרך, הרגת אותי! אני כמעט בטוחה שילד שעובר התעללות מינית מגיב בעוד מס' סימנים בהתנהגות ולא הכל הכל הכל הכל בסדר ורק הרטבה בלילה, למשל שמעתי על עניין תורשתי?! אני חייבת לדעת אם ההכוונה החד משמעית נובעת מנסיון מקצועי?!, בתור אמא?! מה?????????

לאה_מ

New member
מתי זה התחיל? כמה זמן זה נמשך?

אני מציעה לבדוק קודם כל האם הרגלי השינה שלו נותרו בעינם (אולי חם לו בתחילת הלילה והוא מוריד את השמיכה, ואז בשעות הקטנות של הלילה קר לו והוא מרטיב), לקבוע תור לרופא כדי לשלול קיומה של בעיה רפואית, ובמידה ולא, אני מצטרפת לאלדורית בעצה שכדאי להתייעץ עם פסיכולוג ילדים, שכן חזרה פתאומית להרטבה בלי סיבה ניכרת עלולה להעיד על טראומה מסוג מסויים ואף על התעללות מינית, וכדאי בכל מקרה לשלול את האפשרות הזו ולא להתעלם ממנה. נשמח לשמוע עדכונים ממך.

לאה_מ

New member
שכחתי לשאול עוד משהו -

השתנה משהו לאחרונה במארג המשפחתי שלכם? תוספת אח קטן, למשל, או פטירה או מחלה של מישהו אהוב? השתנה משהו משמעותי בגן?

עליזה3

New member
המון המון תודה, אני בהיסטריה

אופס, עכשיו אני כבר בהיסטריה, נוכח התגובות וההפניה להתעללות.... לא חל שום שינוי בסדר יום ובאורח חייו היומיומים של הילד שלי ולא במשפחתנו בכלל.... גם בהתנהגות שלו אני לא מבחינה במשהו חריג, ממש כלום הכל הכל כרגיל הוא ילד מדהים הציורים שלו עדיין פורחים עם פרצופים מחייכים אני לא יכולה להצביע על שום דבר שיכול להוביל אותי לבעיה פסיכולוגית להפך אני כל הזמן נצמדת לכך שאמרו לי שזו בעיה תורשתית ויש לו למי להיות דומה בכך.... בכל אופן לרופא הילדים אני בהחלט מתכוונת לפנות ואני אזום שיחה עם הגננת לשמוע על מהלך יומו בגן.

עליזה3

New member
עוד פרט חשוב

היי לאה, סליחה על הבלבול אני חייבת לעדכן משהו חשוב הבן שלי מאז שהוא גמול פספס נניח פעם בשבוע לפעמים גם פעמיים דהיינו: זה לא ששנה וחצי היה קם יבש כל בוקר ופתאום רטוב, פשוט לחץ נובע מכך שבמהלך השבועיים האחרונים זה קבוע כל יום אין פיספוסים. האם זה משנה את התמונה?! אני בלחץ ולכן רוצה לדייק בפרטים. תודה, תודה, תודה.

לאה_מ

New member
כן, אני חושבת שזה משנה את התמונה.

אני חושבת שיתכן (ועל זה כדאי להתייעץ עם רופא ילדים או אפילו אם מישהו שמבין בבעיות הרטבת לילה) שמכיוון ששליטה בסוגרים בלילה היא עניין בעיקר פיזיולוגי, ותלויה בבשלות של הורמון מסויים, הרי שיתכן שיש תזוזות ברמת ההורמון הזה ואז ילד שלא היה יבש לחלוטין מתחיל להרטיב בתדירות גבוהה יותר. אבל זו באמת היפותיזה שלי, וכדאי להתייעץ עם מישהו שמבין בזה יותר. קבעי תור לרופא, ותתחילי לבדוק באמת בכל הכיוונים.

אלדורית

New member
מצטרפת ללאה

קודם הצגת את זה כאילו מדובר בילד שכבר שנה וחצי היה יבש בלילה ופתאום התחיל להרטיב בקביעות--זו תמונה מאוד מדאיגה ואני לא חושבת ששגיתי כשהלחצתי אותך. למיטב ידיעתי (לא אשת מקצוע) גם ילדים שממשיכים להתנהג כרגיל במשך היום עשויים להגיב בהרטבה פתאומית לטראומה, וכאמור, אם אין סיבה ידועה לטראומה זו בהחלט יכולה להיות התעללות. לעומת זאת, אם מדובר בילד שמרטיב לעיתים תכופות (פעם-פעמיים בשבוע זה עדיין בגדר כך) אז ברור שלא מדובר באיזה שינוי דרסטי בהתנהגות, ואז גם בהתאם לא צריך להלחץ, אבל כן כדאי לברר--כי למרות שיש עדיין הרבה ילדים שמרטיבים בגיל זה, זה כבר יכול להעיד על בעיה רפואית. אני יודעת, למשל, שלילדים החולים בסכרת נעורים יש הרבה פעמים בעיות הרטבה בלילה (לא זוכרת למה בדיוק).

אפרתש

New member
לא נשמע כלכך נורא

בפרט אחרי הפרט האחרון שהוספת, שבעצם הוא אף פעם לא היה ממש גמול. אולי לאחרונה הוא שותה יותר במשך היום. אולי הוא עייף יותר וישן יותר עמוק. אולי יותר קר לו? הפסקתם לחמם את הבית בשבועיים האחרונים? עבר לפיג'מה קיצית?

עליזה3

New member
walla

את כבר נשמעת לי יותר אופטימית, כן הפסקנו לחמם בחודש האחרון.... אולי יותר קר לו????!!!

אפרתש

New member
ואללה. ../images/Emo186.gif

תנסו לחמם שוב, וגם להקפיד לכסות אותו. עכשו זו מין תקופה כזאת שחם מכדי לחמם, אבל בכל זאת הבית קריר בלילה. (אנחנו מחממים. כי כשקר, אני זאת שכל הלילה רצה לשירותים). תראי אם אחרי כמה לילות חמימים הוא ימשיך לעשות. תראי, כשאין שינוי בהתנהגות של הילד, אני לא רואה סיבה לחפש ישר את הדבר הכי גרוע שיכול לקרות. והרטבה לילית בפני עצמה היא לא אסון.

vered4

New member
גם אני חשבתי בכיוון

איך שהלילות נהיו קרים הבן שלי חזר להרטיב כמעט כל לילה- כשהקפדתי לחמם את החדר, (וגם שילך לשרותים לפני השינה) זה מיד השתפר.

MichalGal

New member
זה ממש לא מלחיץ

ולא צריך לעשות מזה כזה סיפור (התעללות וכו'). קורה שילדים חוזרים להרטיב כל לילה אחרי שנגמלו. יכול להיות שעבר עליו "משברון" שאת בכלל לא מודעת אליו. אולי מריבה עם חבר בגן או משהו דומה. הבת שלי היתה עוברת תקופות כאלה במשך זמן ארוך. היתה יבשה חודשים, פתאום מרטיבה קבוע כמה שבועות, ואחר כך שוב יבשה חודשים. כשהיא הגיעה לגיל 7 ועברה תקופה ארוכה במיוחד של הרטבה בלילה (עקב משבר הכניסה לכיתה א'), הלכנו למרפאה מיוחדת לטיפול בהרטבות לילה, והבעיה נפתרה סופית, בקלות ובמהירות. דרך אגב, השלב הראשון של הטיפול במרפאה היה לעשות טבלת מדבקות ומה מדביקים מדבקה כל יום שהיא קמה יבשה (לא מדביקים כלום אם קמה רטובה), ואחרי 3 ימים ברציפות שקמים יבשים מקבלים מדבקה מיוחדת. אולי כדאי לך לנסות בבית לפני שתרוצו לטיפול?

אני ממש לא חושבת שזה מורה על

הפרעה, צריך לבדוק כמה דברים: בדיקה אצל אורולוג על מנת לשלול בעיה פיזיולוגית ודבר נוסף לבדקו אולי קר לו בלילה? אולי קורה משהו בגן? גם שרון (בן 4) היה מרטיב כמעט כל לילה, אני לא ייחסתי לזה חשיבות יותר מידי, דאגתי לכסות אותו בלילה ובבוקר להתקלח וזה עבר מעצמו. אז פשוט להבדק אצל רופא ואז לראות מה עושים

irisgh

New member
אמא שלי מספרת, שאנחנו עד גיל 6

כל חורף חזרנו להרטיב. למרות שבקיץ היינו גמולים לחלוטין. מה אמר הרופא?

למעלה