הרטבה בגיל 5

eranreem

New member
הרטבה בגיל 5

שלום שמי ערן ואני כותב בשם אחותי שכרגע אין לה נגישות למחשב לאחותי בן בן 5 ובת כבת שנה. הבן הבכור שהינו ילד אינטליגנטי מאוד ,חברותי ובהחלט מפותח לגילו עדיין מרטיב בלילה. הילד ישן מאוד חזק וכל הטיפולים עד כה נכשלו- הווה אומר זמזם המצפצף כאשר ישנה רטיבות בתחתונים והערה כל כמה שעות לצורך ריקון. כעת הרופא ממליץ על תרופה אשר תגרום לשינה קלה יותר ועל כן יש סיכוי כי הילד יתעורר כאשר יצטרך להתפנות. זה נראה לה (ולי) כצעד דרסטי ועל רוצים להתייעץ קודם אודה לכם אם תייעצו או תתרמו מניסיונכם. בתודה מראש ערן

limori

New member
שלום ערן

אכן בכל הספרים ובכל המאמרים שקראתי כתוב שעד גיל 5 מאד טיבעי ולא רצוי לטפל בילד מרטיב. ובגיל 5 זה הזמן הנכון. תשמע, אני קראתי את ההודעה שלך פעמים כי חשבתי שלא הבנתי נכון. אך מסתבר שהבנתי מאד נכון - תרופה אשר תגרום לשינה קלה...?!?!?!?!?! זה נשמע לי איום ונורא - למה??? בגלל השילד מרטיב בלילה.?!?!? נכון זה נורא מעצבן ומאד קשה להחליף סדינים ובייחוד עכשיו שחורף וקר ונורא מעצבן גם הריח. אך אני בתור אמא לא חושבת שהיתי נותנת לילד שלי תרופה אשר תגרום לשינה קלה. אח שלי הרטיב עד גיל 12. אמא שלי לא הסכימה לתת לא שום טיפול והיא היתה גם נגד צפצפות. ורק בגיל 12 אחי האומלל נגמל. חשבתם אולי על דברים אחרים? אולי להיועץ ברופא אחר? בהצלחה לימור

דסי אשר

New member
ערן, באיזה איזור בארץ

אחותך גרה? האם נוסתה שיטת טיפול התנהגותי, שעיקריה הם העברת האחריות להרטבה לילד עצמו ולא להוריו? העוסקים בכך אינם רופאים, אלא פסיכולוגים או עובדים סוציאליים, הפועלים על פי מודל מאד מובנה, שלא נכנס ל"נשמה" של המשפחה או הילד. האם הדברים נוסו וגם לא הצליחו בשיטה הזו? דסי

דסי אשר

New member
מאוחר, לימור, מחר אנסה

לענות לך,וגם להמשיך לשוחח/לכתוב לאמא של הילדה בכתה א´. אני עיייפה, והראש אומר ללכת לישון. דסי

אפרת_ח

New member
גמילת לילה בילדים גדולים

אני מצרפת קישור להודעה של נעה גל. בהודעה יש שני מאמרים - ממליצה מאוד להתאמץ ולקרוא, ואולי גם להביא לרופא לשאול לדעתו. כמו כן קופות החולים נותנות טיפולים מיוחדים לגמילה ואפשר לבקש הפניות. בגדול, נראה לי שילד בן 5 שלא נגמל בלילה אף פעם זה עניין גופני ולא שייך לאינטיליגנציה, רק צריך למצוא את הטיפול הגופני הנכון ע"י מומחה.

eranreem

New member
לדסי אפרת ולימור

דבר ראשון המון תודה על התגובות באשר לשלתך דסי : אחותי גרה באזור רחובות אולם אני בטוח שהיא תסע רחוק אם יהיה צורך בכך. אשמח לשמוע על השיטה והמלצה על מטפלים. שוב תודה ערן

דסי אשר

New member
ערן, לפי כללי הפורום אסורה

פרסומת בפורום. המייל שלך חסום, ואני לא יכולה לכתוב לך. כתוב למייל שלי. דברתי היום עם המרצה הבכירה בבית ספר לעבודה סוציאלית, באוניברסיטת תל אביב, ד"ר תמי רונן, שאת ספריה אני קראתי, על שיטות הטיפול בגישה ההתנהגותית -קוגנטיבית, שפשוט עובדת מצוין. תמי לא פנויה יותר לעסוק בקליניקה פרטית בנושא, אבל היא נתנה לי שמות וטלפונים של מומחים טובים בתחום. אז כתוב לי. המייל שלי מופיע כאן בפורום. דסי

ר-חלי

New member
דף עם מדבקות

בשבת נמאס לי להחליף באמצע הלילה את כלי המיטה הרטובים קניתי דף ענק עם מדבקות ציירתי טבלה של בוקר וערב וימי השבוע כל יום אם יבש מדביקים מתנה עם רטוב מקבלים פרצוף עצוב הבטחתי לה שאם כ הדף יהיה מלא היא תקבל ממני מתנה בסוף השבוע לא חשבתי שהיא תקח זאת כל כך ברצינות אבל כל אחד שהיא פוגשת היא מספרת על המדבקות ודרך אגב כבר שלושה ימים הכל יבש לבר "בורח"גם בבוקר וגם בשינה גם אני חושבת כמו לימור שלא צריך לתת תרופות למינהן וגם לדעה שיש לשלול ראשית בעיה גופנית כלשהי

מדבקות

אצלינו שיטת המדבקות עבדה מצויין ופתרה בעיה של עצירות עם קקי. גייל בחרה מדבקות בעצמה. שמתי דף על הדלת של החדר שלה, ובכל פעם שהיא עשתה קקי הדבקנו מדבקה (אבל לא שמנו כלום כשלא יצא כלום). הדף עצמו והפעילות של הדבקת המדבקה היה ה"פרס". קראנו לזה "מדבקקי". רק שלדעתי המצב שערן תיאר קצת שונה של מצב שבו בורח פיפי בזמן שינה, כלומר זמן של חוסר מודעות. אני לא בטוחה ששיטת המדבקות תפעל במצב כזה. אולי היא עלולה דוקא להגביר את הלחץ על הילד וזה לא תמיד טוב.

הרטבת לילה

לעיתים הרטבת לילה הינה ממקור רגשי כול שהוא. לעיתים היא על רקע פיזיולוגי. קודם כול צריך לברר מה הרקע (אין כול קשר לאינטלגנציה). ישנה בדיקה (עושים גם בתה"ש)אשר בודקת רמות הורמון מסויים. אינני יודעת יותר פרטים, אינני אשת מקצוע אבל כאמא, נראה להתחיל טיפול תרופתי ע"מ לקבל שינה קלה, קצת מוגזם. הייתי עושה קצת בירורים העניין. מה לעשות, לצערי לא כול הרופאים מעודכנים ומשתלמים קצת מעבר (מעבודה מולם במשך מספר שנים). לכן צריך למצוא מישהו שמבין, או לפנות ליח´ להרטבה שיש לקופ"ח ולבי"ח ולבקש חומר כתוב ובו בד"כ מוסבר מהן האפשרויות הטיפוליות והרקע להרטבה ועם זה לבוא לרופא המטפל/ילדים. דבר נוסף, אם הנושא מעורר אי נוחות לילד ולמשפחה (לארח ולהתארח לילה, ריח לא נעים בבית "בושה" מהנושא) שווה לברר ולטפל. כמו שמטפלים בכאב גרון כי זה מציק, גם בהרטבה. חבל על שנים של גרירת העניין. ואולי הטיפול הוא כרגע לא לטפל (בגלל הגיל). אבל לא להניח לעניין ולתת לו לגדול בצורה אחרת. בהצלחה!!!!

דסי אשר

New member
חושבת כמוך. יש בבתי חולים

מרפאות לטיפול בהרטבה, והם קודם כל שוללים בסיס פיזיולוגי. זה מה שמטפל טוב בנושא הרטבה עושה ומחויב לעשות. אחרי ששוללים בסיס פיזיולוגי, מחליטים לפי איזו גישה לעבוד עם הילד, ובעיקר עובדים עם הילד, אלא אם מזהים שזה על רקע רגשי רציני, שיש צורך אולי בהתערבות משפחתית. דסי דסי

למעלה