הרחקות...

הרחקות...

‏ כל ילד שלומד משנה לומד ש"למה אמרו חז"ל עד חצות כדי להרחיק את האדם מו העברה". כשלומד חומש, "למה נסמכה פרשת סוטה לפרשת נזיר לומר לך שכל הרואה סוטה בקלקולה יזיר עצמו מן היין" שוב הרחקה. כשהאדם מתחתן הוא לומד ספר שלם של דיני הרחקה, הפרדת מיטות, לא להעביר דברים מיד ליד, לא להסתכל על האשה כשהיא מציעה מיטות, לשנות מקום ישיבה קבוע ועוד כהנה וכהנה חומרות כיד הדימיון שנחה על "המחוקק הדתי". ואני תמה, הרי כל ילד בגן יודע שנוח לו לאדם להכניס עצמו לתוך כבשן האש ואל ילבין פני חברו ברבים וכל תינוק יספר לך את הסיפור במר עוקבא שנכנס לכשן האש עם אשתו ונחרכו רגליו העיקר לא לבייש אדם. והגמ` אומרת נוח לו לאדם לבוא על ספק אשת איש ואל ילבין פני חברו ברבים מכאן ומעוד, אנו רואים את החומרה שהתורה מעניקה להלבנת פנים, לבושת. ומה ההרחקות שנעשו לזה? אולי אם היו לזה הרחקות לא היינו נפגשים בסיפור עמנואל. לא היה את בעיית קבלת התלמידים, היינו נמנעים מוועדות האיכלוס.

לצערי ושוב אני יאמר לצערי

אין לי איך לתאר את מה שקרה, פשוט יש מקומות במגזר החרדי שפשוט עושה מה שבא לו פשוט לא מסמפט ממש את התורה, ולא את המדינה שחי בה, לדעתי כל עוד אותם אנשים לא ישרתו את המדינה בדרך זו או אחרת ולאו דווקא צבא, ישנם במדינה המון בתי חולים ובתי אבות שישמחו לכח אדם מקשיב ותומך זה נקרא שירות לאומי, אין להם זכות קיום במדינה כמה שזה כואב המדינה הזאת אוכלת יושביה רק ביגלל אנשים שחושבים על עצמם ויכול להיות שבעבר כשלתי, אבל יש בריחה מהמציאות ויש בחירה, והם חיים בסרט לדעתי ולא יודעים להתמודד עם המציאות

ופורץ גדר....

מי הגיד לך על סיפורי עמנואל ? "מליצות ומשלים של שיחת חולין ודברי חשק, כגון ספר עמנואל, וכן ספרי מלחמות, אסור לקרות בהם בשבת; ואף בחול אסור משום מושב לצים (תהילים א, א), ועובר משום אל תפנו אל האלילים (ויקרא יט, ד) לא תפנו אל מדעתכם; ובדברי חשק, איכא תו משום מגרה יצר הרע; ומי שחיברן ומי שהעתיקן, וא"צ לומר המדפיסן, מחטיאים את הרבים:" לולי פרצת את גדרן של חכמים בקריאת ספרו של עמנואל הרומי, לא התוודעת לפרשת עמנואל.

mister xy

New member
ראיתי שעשו סרט מפרשיית עמנואל

ומוכרים אותו בריכוזים החרדיים תמורת עשרה שקלים.

mister xy

New member
אם היו עושים הרחקות במצוות שבין אדם לחברו

לא היה נשאר כלום מהיהדות האורתודוכסית, כי היא מבוססת על פלגנות, קיצוניות, ומלחמות.

למעלה