הרחיבו המעטפת

רמי בר1

New member
לא צילמתי,חשבתי שמח' יחסי ציבור

של העמותה לתעופה ספורטיבית תעשה את עבודתה.
מגדל אילת לא השכיל להבין שלא מדובר בסילונים גדולים. המטוסים המריאו מיטבתה בשלישיות, דקה בין מטוס למטוס בשלישיה, ושלוש דקות בין שלישיה לשלישיה. הייתי ראשון בשלישיה שלי, בסמר עברתי לתדר מגדל, ולקח קצת זמן עד שהצלחתי להשחיל מילה. בבאר אורה כבר לא הצלחתי להשחיל מילה. השלישיה שלפני, המטוס השני שבה צמצם מרחק מהראשון, וכשהראשון חצה מפתן21 המגדל הורה לשני לבצע 360 שמאלית. לשאלת המגדל השני והשלישי לא היו בקשר עין, ואז המגדל שלח את השלישי לגובה 1000 והמשיך אותו דרומה לאורך החוף. בינתיים אי אפשר היה להשחיל מילה בקשר. כשיכולתי להשחיל מילה, כבר הייתי כשני ק'מ מצפון לאילות, ואושר לי פיינל ישיר(כמו לכולם) בינתיים זה שנשלח דרומה הודיע למגדל שהוא מגיע לגבול מצריים, ונשלח חזרה צפונה, והוכנס כרביעי בשלישיה שאחרי. אם המגדל היה מאפשר דיבור של ראשון בשלישיה, ולא מתעקש על דקה בנחיתה בין מטוס למטוס היה עושה לעצמו חיים קלים.
בסה'כ איש המגדל היה מאד אדיב, וניהל את התעבורה היטב כמו שהוא יודע, אבל השדה היה סגור לטיסות אחרות בזמן הזה והיה אפשר לפשט.
קוריוז אישי.
1.התכוונתי לחזור הבייתה מוקדם. הגעתי למטוס ב-1205 שיחררתי אותו מהחבל, ואז עבר גבוהה מעל השדה ATR בכיוון דרום. נכנסתי למטוס, קראתי למגדל, ושאלתי אם אוכל להמריא לפני שהוא ינחת. (זה לוקח לו כחמש דקות כל הסיבוב )המגדל ענה לי בצורה מאד מנומסת, "לא תוכל להמריא לפני שהמטוס הזה ינחת, וגם לא לפני שזה שאחריו ינחת, ובתשובה לשאלתי, נענתי שהבא ינחת בעוד כעשר דקות. וכך היה, הראשון נחת מדרום, והשני אחרי כעשר דקות נחת מצפון. כשהשני סיים לחנות תחת המגדל, קיבלתי אישור להניע, ומיד כשאהיה מוכן להסיע.

רמי בר1

New member
קוריוז מס' 2.

כשביקשתי רשות להסיע, קיבלתי אישור, ובנוסף, "מסלול בשימוש 21 ,רוח מכיווןxx שמונה קשרים, אחרי המראה תפס לגובה 500,פניה שמאלית 180, טוס מזרחית לשדה ומקביל לו בגובה 500,ודווח בבאר אורה., תוך כדי הסעה רציתי להיות "בסדר " וכמו שאני לא רגיל חזרתי ,על דבריו ב"ריד בק" , "מסלול בשימוש 21 המראה וטיפוס לגובה 500,פניה י מ נ י ת 180,
מעבר מזרחית לשדה בגובה 500 עד באר אורה, ועזיבה שם. הגעתי לקו לפני המסלול ונעצרתי, והמגדל " אמרת הכל בסדר, רק הפוך" ושוב הוא מקריא את כל הברושור, והפעם אני לא טועה בין פניה שמאלית לימנית, והמגדל מאשר, " הפעם זה בסדר". מאחר ולא ידעתי אם הוא מצפה שאסיע עד תחילת 21,שאלתי אם אני צריך להסיע עד תחילת 21 או אני יכול להמריא מהיכן שמספיק לי המסלול, ולהפתעתי ענה לי " תמריא מהיכן שאתה מחליט שמספיק לך", עליתי למסלול מהיציאה השלישית מדרום, בערך מרכז חניית הקלים ,וזה נראה קרוב לזברה, לקחתי כ-50 מ' צפונה והסתובבתי ," רשאי להמריא". עם רוח האף שהייתה, וללא נוסע, הייתיב-500 עוד לפני המגדל ופניתי מעל הצומת, וצפונה.
יש לי בעיה, אני לא רגיל להתנהלות של שדות מפוקחים, וכמה שאני משתדל להיות בסדר, תמיד משהו לא יוצא טוב.
(בנחיתה הקודמת באילת,(מזמן)כל מה שהמגדל אמר לי עניתי" קיבלתי". בדרך לחניה הוא שואל אותי, "XXX על ריד בק שמעת?" לא ידעתי עת מה הוא מדבר, וקיבלתי הסבר בקשר, כזה שכל מי שהיה במרחב אילת שמע.

ariave

New member

למעלה